Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка

В момента ваксинираме с това, което имаме, каза министърът
Обновена: 20 фев 2021 16:25 | 20 фев 2021 16:11, Анисия Иванова
176
Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка
Кадър: Нова тв

"Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва", заяви здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове.

По думите му в събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата, които са 318 на брой.

"Нека хората да следят информацията на сайтовете на областните управители", призова министърът и допълни: "Обсъждаме възможността за „зелени коридори“ и през седмицата в определени часове".

Още по темата

"В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен е министъртът. Информационната система за записването вероятно ще стартира на 3 март, през 10-минутен интервал от време ще може да се запише всеки желаещ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.

Организацията, която сме направили, дава резултат. Имаше идея да се направи голям ваксинационен център в някоя от спортните зали в София, но е по-добре да има повече точки за ваксинация, каза още Ангелов.

За сравнението между ваксините, което върви в социалните мрежи, министърът съобщи, че всички ваксини са ефективни. "Хората спокойно могат да се ваксинират с Астра Зенека, тя има необходимата ефикастност. Но най-добрата ваксина е тази, която в момента е налична. След време, когато дойдат големи количества ваксини, хората ще имат възможност да избират. В момента ваксинираме с това, което имаме", допълни министърът.

Той съобщи, че личните лекари могат да започнат да ваксинират още от понеделник. А в зелените коридори всеки ще може да се ваксинира извън обявените фази на ваксинация. Това са само през събота и неделя към настоящия момент.

По думите на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски през болницата днес са минали 450 човека за ваксини, това е смесен поток - едните са фаза 3 от ваксинационния план, другите са случайни граждани.

"Идват и много млади хора между 20 и 35 години, и възрастни хора. Младите хора са много мотивирани, досега се втълпяваше, че те неглижират процеса, но в България младите и интелигентни хора четат достоверна информация", допълни геленералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
13
 
! Отговори
някой преди 3 години
Костадине, чакал съм за линейка! Не ми продавай краставици на мене, краставичаря, знам какво е да чакаш от умрял писмо и да ти правят медицински преглед по телефона!!!Това е много време преди да сме чували за пандемията, не сега!!!
93
8
 
5
 
! Отговори
Немощен преди 3 години
Чаках ваксинация, но дойде лека жена, която изпразни моята кожена инжекция. Сега чакам смъртта.
92
4
 
19
 
! Отговори
Магнат преди 3 години
Стадното овчедушие "пуснали са банани" се превърна в "пуснали са ваксини". А когато отново се появят талоните за търкане...
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъъъкмо да ваксинираме 2% от населението и се появиха щамове, дето ваксината не важи за тях...Цирк а ла Ботокс
90
7
 
18
 
! Отговори
рпг-7 преди 3 години
Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка--------------------И докато чакат скупчени и блъскащи се за ред за ваксината поне 1/4 от тълпата може и да лепне Вируса!Превърнахте Ваксинацията в пазарно сборище и огнище за разпространяване на Вируса! Нулева организация за елементарна процедура, а те тръгнали държава да управляват начело с Вожда Винету!
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ме занимавате с нещо което е доброволно?Кой,каквото иска това да прави,и където иска да чака.Само да не пречи на околните и да не досажда на другите с маниите си.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как върви-Румъния е на трето място по брой ваксинирани!Ето сравнявам се с Румъния.
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма никъкв имунизационен план. Няма никаква стратегия за борба с пандемията. Цари пълен хаус, нищо че има много "Умни" хора назначени уж точно за това. Хора с големи титли и заплати които идея си нямат какво правят. Гледат какво правят другите държави или какво им наредят от ЕС и отчитат някаква дейност. Но най-много слушат шефа Бойко Борисов. Всяка негова заповед е закон за тях и се изпълнява на мига.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земята е пренаселена и трябва живота да се поразреди малко че със силно намаляващите ресурси тя няма как да изхранва хора и животни!Горите се изсичат поголовно,въздуха замърсен и кислорода намалява,атмосферата се затопля,ледниците се топят,навсякъде планини от бойколуци,вода и почва замърсени и отровни,хранят ни с ГМО буклоци....ами няма как да издържи тая Земя
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Тия нямат никакъв авторитет. Толкова са смешни и жалки
84
6
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Дай да видим тебе бе !
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се да мрънкате бе!Пуууу....голямо философстване,голямо компетентничане.Еми това са ни възможностите като държава.Точка.А аз ако тръгна да ви сравнявам с някой успял човек-филантроп,дарител?Как ще изглеждате до него?Значи сравнявате България с най-просперитетните държави,а себе си не се сравнявате с най-успелите хора! Защо! Защото сте тарикати! А как върви ваксинацията в Сърбия,Ч.Гора,Естония,Литва,Полша ,Румъния?? Знаете ли ??? Прочетете ! И се сравнете с тях,не с Германия,Франция,Англия
82
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксовата палавница пак се е появила.От този ботокс лицето й се е подуло като рекламата на Мишелин.
81
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 81 , това се нарича предоставяне на избор. В демократичните общества гражданина имат избор кога и къде да се ваксинират. Ако искаш отиваш при личния лекар ако искаш отиваш пред Пирогов ако искаш отиваш вма ако искаш отиваш в раковата. Че даже имаш право да трошиш псувни срещу здравния министър дето ти е дал възможност да си избираш. Ах да бехте сега по времето на Вълко Червенков щехте да видите как се ходи по Белене за приказки срещу властта. Разглезени деца на демокрацията.
80
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
хубаво е да си изясните некои рабти!..Това с "ваксината" е ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА!!!!.."Едно на мен,едно на теб,едно за дядо Господ"...ЗА ТОВА станахме за ПОСМЕШИЩЕ пред целия свят!..но,вий си "гласувайте" за Боко и Шайката му,гласувайте си!..зер освен ТУК,в това БЛААА.ТО, нема другаде шанс да съществувате..
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко желаещи има бе Коце, 2000 човека? Щото докторите които поставят ваксините действат със скоростта на о хлюв и мижави те бройки ваксини които имаме се създава илюзията че желаещите са много.
78
2
 
13
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
До Анонимен 81Абсолютно си прав! Видяха, че хабер си нямат от организирана ваксинация и мутрата издаде заповед - юруш на ваксините!
77
5
 
7
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Никой не кара никого да се ваксинира. На никой не му пука дали искате да се ваксинирате или не. Стига сте *** за глупости.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не добре да се заразиш докато чакаш с часове на опашката за ваксинация
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За два месеца успяхте да доставите ваксини за едва 1.5% от населението,колко години още ще ви трябват за да осигурите ваксини за да постигнем така лелеяният Имунитет,или казано да ваксинираме над 70% от населението?