Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка

В момента ваксинираме с това, което имаме, каза министърът
Обновена: 20 фев 2021 16:25 | 20 фев 2021 16:11, Анисия Иванова
176
Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка
Кадър: Нова тв

"Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва", заяви здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове.

По думите му в събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата, които са 318 на брой.

"Нека хората да следят информацията на сайтовете на областните управители", призова министърът и допълни: "Обсъждаме възможността за „зелени коридори“ и през седмицата в определени часове".

Още по темата

"В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен е министъртът. Информационната система за записването вероятно ще стартира на 3 март, през 10-минутен интервал от време ще може да се запише всеки желаещ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.

Организацията, която сме направили, дава резултат. Имаше идея да се направи голям ваксинационен център в някоя от спортните зали в София, но е по-добре да има повече точки за ваксинация, каза още Ангелов.

За сравнението между ваксините, което върви в социалните мрежи, министърът съобщи, че всички ваксини са ефективни. "Хората спокойно могат да се ваксинират с Астра Зенека, тя има необходимата ефикастност. Но най-добрата ваксина е тази, която в момента е налична. След време, когато дойдат големи количества ваксини, хората ще имат възможност да избират. В момента ваксинираме с това, което имаме", допълни министърът.

Той съобщи, че личните лекари могат да започнат да ваксинират още от понеделник. А в зелените коридори всеки ще може да се ваксинира извън обявените фази на ваксинация. Това са само през събота и неделя към настоящия момент.

По думите на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски през болницата днес са минали 450 човека за ваксини, това е смесен поток - едните са фаза 3 от ваксинационния план, другите са случайни граждани.

"Идват и много млади хора между 20 и 35 години, и възрастни хора. Младите хора са много мотивирани, досега се втълпяваше, че те неглижират процеса, но в България младите и интелигентни хора четат достоверна информация", допълни геленералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да чакате да ви спасява линейката, вместо да чакате да ви спаси оня с джипката.
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървял българина и намерил 20лв на пътя.Казал-малко са ! Ей това ни е нацията.Вечно недоволни,вечно мрънкащи,вечно на опъки,вечно знаещи всичко ! Съвременният свят дава необятни възможности за себедоказване и успех.Защо все обвинявате държавата за личните си неудачи? А какво вие дадохте на тази държава,на обществото й,на развирието й ? Не съм чул интелигентен и успял човек да се оплаква от държавата.Оплакват се единствено некадърниците и комплексарите ! Не всичко е до държавата !
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 17 анонимен а ти позаинтересувал ли си се колко починали има след ваксинация и че пак се заразяват натравят от химията която ни сипят
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абсолютна каша забъркаха... хвърчащи листа при джипита, сайт с регистация, фази, етапи и накрая като стадо... този здравен министър що просто не си даде оставката!
70
5
 
1
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Задръстен примитив !!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакането изгражда Българската нация!!В България за всичко се чака на опашка.
68
3
 
1
 
! Отговори
мен преди 3 години
чакането му е майката. сега ще чакате за туй. после като има друго ще чакате и за него
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси последния път когато паднах и си счупих крака, чаках 20 мин. За линейка.Виж ако бях ваксиниран нямало да чакам.Чв го знаем занапред
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никои нищо не чака опашката лети.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба си и разсъждението! И това е министър? Просто хората не трябва да чакат нито за ваксини нито за влизане в болница! Нали за това си на тая длъжност бе човечеееее!
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия не ви ли приличат на фашисти , сър....
63
0
 
19
 
! Отговори
Иван преди 3 години
В България наистина не е добра идея да чакаш линейка, понеже просто не идва.
62
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
уникална "логика" демонстрира тоя!!..ЗНАЧИ:-"ПО-ДОБРЕ ДА ЧАКАТЕ ЗА ВАКСИНИ,ОТКОЛКОТО ДА ЧАКАТЕ ЛИНЕЙКИ"?!?!?!?!..аБЕ ЕЙ,извеян,ТОЧНО ЗАЩОТО ХОРАТА чакат ЗА "ВАКСИНИ",за това чакащите за линейки се увеличават!!!!.../ама коя е тая Чавка,дето изпива "мозъците" на целия Боков Харем?!?!../
61
3
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами и аз ходих ама ме върнаха бе... Пита *** досторката за коя ваксина ида и аз викам : За астропитека бе...Тя са чуди, чуди и вика -Айде остави един телефон и като тойде от тази ще те викнем.И аз го оставих, та сега и телефон нямам, ама ще чакам тука бе, кога звъннат, аз бърза работа немам
60
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 3 години
Къде е маркировчика Асенчо Б.-част от бандата на боко
59
20
 
7
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Истината е, че народа по света се ваксинира лека полека. Но както навсякъде ,има малка група тролчета пред PCто, които са невярващи и 'компетентни' за всичко. До оня ден викаха, че щели да ги чипират, 5г та, масони, кемтрейлс, Гейтс им виновен.... Ама до това води, когато си про-ст и необразован
58
1
 
12
 
! Отговори
Предложение.. преди 3 години
Коце..Коцеее,колкото пъти измяучиш нещо все се излагаш!Помисли малко преди да кажеш нещо бе човече!
57
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се ваксинирах преди дни. Минах за 2 минути. Обслужването беше перфектно!! Дори кафе ми предложиха.Сега се чуствам много по-бодър и изпълнен с енергия. Дори косопада ми спря, а кожата се подмлади.Ваксинирането направо те преражда и зарежда с енергия.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкъртващ речник. На политиците ни.Ходиме вече пеша с двеста в черни чували ту лупи водени от ***...Линейки на опашки
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С линейки ли ще заплашваш хората бе клоун? Ти си някаква карикатура на министър.