Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка

В момента ваксинираме с това, което имаме, каза министърът
Обновена: 20 фев 2021 16:25 | 20 фев 2021 16:11, Анисия Иванова
176
Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка
Кадър: Нова тв

"Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва", заяви здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове.

По думите му в събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата, които са 318 на брой.

"Нека хората да следят информацията на сайтовете на областните управители", призова министърът и допълни: "Обсъждаме възможността за „зелени коридори“ и през седмицата в определени часове".

Още по темата

"В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен е министъртът. Информационната система за записването вероятно ще стартира на 3 март, през 10-минутен интервал от време ще може да се запише всеки желаещ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.

Организацията, която сме направили, дава резултат. Имаше идея да се направи голям ваксинационен център в някоя от спортните зали в София, но е по-добре да има повече точки за ваксинация, каза още Ангелов.

За сравнението между ваксините, което върви в социалните мрежи, министърът съобщи, че всички ваксини са ефективни. "Хората спокойно могат да се ваксинират с Астра Зенека, тя има необходимата ефикастност. Но най-добрата ваксина е тази, която в момента е налична. След време, когато дойдат големи количества ваксини, хората ще имат възможност да избират. В момента ваксинираме с това, което имаме", допълни министърът.

Той съобщи, че личните лекари могат да започнат да ваксинират още от понеделник. А в зелените коридори всеки ще може да се ваксинира извън обявените фази на ваксинация. Това са само през събота и неделя към настоящия момент.

По думите на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски през болницата днес са минали 450 човека за ваксини, това е смесен поток - едните са фаза 3 от ваксинационния план, другите са случайни граждани.

"Идват и много млади хора между 20 и 35 години, и възрастни хора. Младите хора са много мотивирани, досега се втълпяваше, че те неглижират процеса, но в България младите и интелигентни хора четат достоверна информация", допълни геленералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
7
 
! Отговори
А де.. преди 3 години
Както никой не искаше да се ваксинира и се тюхкаха, сега пък им станаха много.. *** ги разбери. Много ли са желаещите, малко ли са...
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе създаването на такива струпвания ба хора не противоречи ли на противоепидемичните мерки спуснати от същия министър? В други ситуаци дори глоби налагат за такивва събирания.Итересно ще е да обявят, колко човека са се заразили с Ковид, докато чакат на опашка за ваксина прорив Ковид.
52
3
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
От тези двамата не може да се събере акъл, колкото за един.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той да каже защо му заби уиндоуса пред Бенатова
50
3
 
15
 
! Отговори
наздраве преди 3 години
Така е Коци, по-добре винарки около главата, отколкото санитарки!
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирах се. Минах за 5 минути опашка от 50 човека. Опашката се топи като сняг през август. В кабинета има 10-15 стола. Доктори сестри всички са перфектни.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този, който е направил ангелов професор, трябва да е бил на преклонна възраст и мъртво пиян. Такъв *** и елементарен човек не трябва да е министър, а метач на улиците.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз застъпвам от 12 в полунощ пред пункта за ваксиниране. До 04 часа, после жената ще ме смени и да сме първи утре, че днес имаше опашка като за банани през 1986г. Ще помоля да ни го сложат два пъти, да ни ваксинират с двете дози де. Наведнъж, че да сме на 6 и да си ходим после спокойно... с маски навсякъде.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Некой!Ще чакаме след една година да би замеряте ако сте живи!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нЕкой ХАХАХАХАХАХАХАХ. Мислиш ли. Реалността е друга, куче
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коста-като сте неграмотни-поне гледайте какво правят грамотните държави....
43
25
 
6
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Антиваксътчетата и червените тролчета вият на умряло. Свърши се вашаъа дрОгаре, ставате все по малко. Ще останете накрая да виете в ъгъла като групичка пумияри, а народа ще ви замеря с л*айна
42
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър на здравеопазването заявява съвсем спокойно как линейката няма да дойде на повикване. Оставам това изказване без коментар. Само ще вметна, че в белите държави този вече нямаше да е министър към този момент.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а най-хубаво е да чакат за всичко най-вече за осъществяване на техните права
40
1
 
18
 
! Отговори
? преди 3 години
Това правителство трябва да си ходи. Демагогията и мъжите му са повече от на БКП. Ваксинацията в България е ПРОВАЛ.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасението е на Марс.Който остане ще го таковата в черен чувал.
38
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов: По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото за линейка "Мало.умнико, 90% от хората изкарват вируса без симптоми, а останалите са с преобладаващо леки симптоми. Какви линейки бе, така ли ще сплашваш хората бе, мозъка тотално се е спекъл. Подавай си оставката и си разкарай противната мутра завинаги от медиите.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама че наглост. Да накараш хора с часове да чакат в болниците, пред някакви кабинети, където да ги заобикалят болни хора, е най сигурния начин тези кандидати за ваксини наистина да се разболеят и после да чакат и за линейки
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Структура и морфология на вирусите - особености на РНК вирусите"Който иска нека потърси и прочете.
35
3
 
14
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
Абе тоя на тоз министер кога му остава време за министерства е и да се вглъби в министерските задачи щото като го гледам повечето време се гледа през джама отзад в кучкарника на джипО на тиквю при "инспекциите" на пътищата Му,а през останалото време е по салоните за разкрасяване,обезкосмяване,къносване,педикюр..маникюр..и т.н. женски работи!?