Столични болници се включват в масовата имунизация

Желаещите да носят лична карта, няма ограничение на възрастта
Обновена: 20 фев 2021 23:01 | 20 фев 2021 22:49, Анисия Иванова
42
Столични болници се включват в масовата имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Болница "Царица Йоанна" ИСУЛ също се включва в кампанията по масова ваксинация срещу Covid-19, съобщава пресцентърът на здравното заведение. Имунизацията с препарата на "Астра - Зенека" започва в неделя от 9 часа във фоайето на кабинетите до Спешно отделение. Желаещите трябва да носят лична карта, няма ограничение на възрастта, уточняват от болницата.

Три общински болници в София също се включват в извършването на масовата имунизация. От 10 часа ваксинации ще се извършват в Първа, Втора и Пета МБАЛ.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха PCR тестовете. По изключение утре кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на AstraZeneca. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

Частната ДКЦ „Софиямед“ също се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази, включително 4 фаза, съгласно националния ваксинационен план, съобщиха от болницата.
 
От утре в Кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран, ще може да го направи от 9:30 ч. до 14:30 ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъщесвяват в Кабинет №13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford.
 
По-рано днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че рязко се е увеличил броят на желаещите да получат ваксинация срещу Covid-19.

В неделя започва и масовото ваксиниране в Пернишко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
2
 
! Отговори
Тюууух , язък... преди 3 години
Пак пропадна , комунистическата агитация против ВАКСИНАЦИИТЕ за К-19...ха,ха,хааааааЛОША ПОЛИЧБА , ЗА ДРУГАРИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ....!
26
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Не е коректно спрямо народа, ваксина, която е отхвърлена от доста страни да ни се предлага тука... Просто правенето на пари от сганта на гърба на българина дразни вече...
25
1
 
1
 
! Отговори
13 преди 3 години
До АнонименЯстига писа глупости!!!Дава се картонче, с написан сериен номер, ВИД на ваксината, дата на 2-РА ДОЗА!!!Нещо, което НЕ ЗНАЕШ, НЕ КОМЕНТИРАЙ, СМЕШЕН И ЖАЛЪК СИ!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В "Иван Рилски", на който не му подейства ваксината, да мине през шахтата - тока гарантирано убива вируса.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Все пак да не забравяме, че теориите на учените за безопасността на ваксините засега остават единствено в сферата на хипотезите. Както признава и правителството на Великобритания, не е известно дали ваксината срещу COVID-19 оказва влияние върху плодовитостта. Да припомним, че корпорацията Пфайзер си издейства съдебна неприкосновеност за причинени увреждания, предизвикани от употребата на техния медикамент."Това е достатъчно, а който иска ще го намери в нета.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите да си носят жълтата книжка също :Д
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приказки от шипковият храст
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно друг път нашите пудели слушкат големите началници, а у нас няма ограничение на възрастта нищо, че там е по-назапад АЗ не се прилага над определена възраст, зер ваксината не трябва да отива зян.
19
12
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Не мога да разбера, защо хора като теб изобщо изказват мнението си публично, като то не е позовано на факти. ти си обществено опасен, тъй като по-обикновения човек ще приеме за чиста монета това, което казваш. Явно си завършил селската гимназия и то бягайки често от час. Бил Гейтс е на светлинни години от теб и май няма смисъл да се обяснява на такива като теб начинът за намаляване на популацията. Не включва убийства и стерилизация всеки случай, а напротив- по-добро здравеопазване в третия свят.
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Мне, не повече от 10% сте тия, които виете против ваксините. Факт. Главно душевно болни четящи глупости из фейсбук.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече се ваксинирах и сега в едното ухо чувам Бил Гейтс, в другото Сорос реди сатанински слова, а като си пусна 5G телефона започвам да вия като вълк през балкона. Ужас е пазете се!
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещият *** да се ваксинира е не повече от 10 % от населението и ще се изреди да му ударят дозите ''манна небесна'' за месец-два, затова и на мазния г.й-министър му изглежда че желаещите ''рязко са се увеличили''! След като добитъка се ваксинира желаещите рязко ще намалеят, на практика ще изчезнат!
15
1
 
12
 
! Отговори
Mona преди 3 години
Да започва и да приключва, че да мирясат вече! Само се чудя какво ще пишат джурналята после,ми то няма да има новини ?!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна хаотично ваксиниране без да спазват никакви правила. Как после ще поставят втората доза в точно определения ден? Или това в държавната на мутрата няма значение, първо астра зенека, после като дойде по някое време ще му набият пфайзър и така
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като четях предсказанията на Ванга и Севрюкова се чудех как ще стане обезлюдяването.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно нещо са Ендогенните Ретро вируси.Като чуете ретро вируси надявам се, че се сещате за СПИН.ЕРВ са ретро вируси включени в човешкия геном. Те са дефектни в повечето случаи, но вируси отвън могат да ги "поправят", съживят чрез обмен на генетична информация.Ако дедите ви са избити по нечовешки начин от нечии деди, вие бихте ли обичали внуците им?!
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Koe е прогресивно? Инжекциите на Бил Ваксината? Ти си мaлoумeн ...
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи ве Бау, наби ли си спринцовката? Ако излъжеш, дано те тръшне скоротечен рак на панкреаса (че е най- болезнен)
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауТи нали щеше да се инжектираш??! Ходи ли да се редиш на опашка? Ти и още 20 роми, после ще кажеш кой си на снимката.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова? Муа-ха-ха

Спонсорирани публикации