Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват

Премиерът участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет
Обновена: 25 фев 2021 20:57 | 25 фев 2021 20:48, Нели Христова
180
Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват
Снимка: БГНЕС

„Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията. „Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз. „Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население.

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни.

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
10
 
! Отговори
Dumb преди 3 години
До АнонименЗапознат ли си, че от много държави (особено в Африка), не може да се влезе в България без един куп ваксини? И това е мноого преди Covid-19...
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Бойкоо,каза да ходиме да се набоцкаме с по една доза,а за втората взе да ревеш,че я няма.Какви ги вършиш бе?!На маймунки ли ти мязаме а?!Ще подсигуриш поне на ваксинираните с първа доза и втората и чак тогава ще се молиш да пътуват без ваксина останалите.Каква е тая работа?!Свириш ''на бой'' ние тръгваме в атака и после викаш:''Ми то не ни докараха патрони''Май ти е мръднала снимката и ще те накажат хората!!!!Нещо много взе да си вярваш а?!!!
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия дето нямат доказано безвредни ваксини дето ги боцкате на децата защо десетилетия си пътуват къде ли не? От кога Ковид е по-опасен от туберкулозата, дифтерията, едрата шарка? Вие май за *** ни взимате!
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чешете си клавиатурите излишно.
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализмът роди дигитален фашизъм..чрез метода на претоплената жаба
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 пиши на български ,за да те четат колега!!
9
7
 
4
 
! Отговори
Според мен де.. преди 3 години
Браво! Но дори Бойко да си удържи на думата другите(държави) едвали поне не всички.
8
1
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Написаното от журналисти не вземай за чиста монета НИКОГА.
7
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой ме ограничи да пътувам, пазарувам, ходя на кино и т.н. само защото нямам ваксина... лелеее, бедна им е фантазията ... И не съм само аз, ние сме легиони! Няма нищо по-опасно от това да се обединят милиони хора по целия свят с една обща цел. Май ще избухне първата световна революция!
6
6
 
16
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 3 години
Ще имаме специална оферта в бъдеще за всеки, който си постави всички 33 ваксини да го правим директно масон. Само не казвайте на кокошкарите с 33-та степен масонство, че те са утайката в тайната гилдия, на нивото на биомасата. Използваме ги по такъв начин, че те да допринасят за собственото си унищожение чрез личното си невежество. По-високите степени са запазени само за специални бацета, които допринасят за краха на сегашния строй.Наздраве толупи и ще се видим пред будките за боцкане.
5
10
 
7
 
! Отговори
Разбира се преди 3 години
...че Никой не трябва да бъде ограничаван да пътува!!! Миналата година 2 пъти ходих до морито с влак и автобус само с Маска и дезинфекция. НЯМАХ ПРОБЛЕМ, НЯМАМЕ И ДО СЕГА.
4
3
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нали днеска се изказа в подкрепа на "зелените паспорти" бе шизофреник !!!Не може едно и другото ,зелените паспорти са новата еврейска звезда за скотонаселението !Или си на страната на свободата или на тиранията!
3
2
 
25
 
! Отговори
До МОЖЕ преди 3 години
Ке ти избием зъбките
2
12
 
22
 
! Отговори
>< преди 3 години
Много искам да направите препаратите в инжекция задължители, да ограничите правата на максимум и да се започва, че е много заспало човечеството.
1
29
 
4
 
! Отговори
МОЖЕ преди 3 години
ДА ПЪТУВАТ, НО САМО ЗА ОНЯ СВЯТ