Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното

Пускат движението през тунел "Железница" през септември
Обновена: 2 мар 2021 11:28 | 2 мар 2021 11:12, Веселина Йорданова
456
Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното
Снимка: Правителствена пресслужба

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел "Железница" на АМ "Струма" и в целия участък от Благоевград до Симитли.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът се увери лично в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. Борисов изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в целия регион по оста Юг-Север.

Още по темата
"От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На практика Дунав и Солун свързваме по този начин“, посочи премиерът и напомни, че усилено се работи и по трасето Ботевград-Мездра. Министър-председателят изтъкна още, че тунелът се строи съобразно всички най-съвременни изисквания.

"Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 г. Колко години са назад и в страни - нека хората да си правят своя извод", каза още Борисов.

"Приказващи в България - колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, заяви премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути. Министър-председателят Борисов добави още, че са предвидени и 4 млн. лв., с които да бъдат изпълнени всички екологични препоръки по трасето в района на Симитли, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Тунел "Железница" на АМ "Струма" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка е около 2 км, а широчината на пътното платно - 8,50 м, с по две активни ленти за движение и тротоари. Изграждането започна през октомври 2019 г., на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности на тунела вече са изпълнени.

Първичната облицовка на съоръжението е изпълнена  - осъществена е така наречената "сбойка" на двете тръби и тунелът е прокопан. Започна полагането и на вторичната облицовка на съоръжението. Тунелът се изгражда по нов австрийски метод и ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа.

Тунелът ще има пълен набор обслужващи съоръжения, включително подземно водохранилище с обем от 240 куб. м вода за противопожарни цели и площадка за хеликоптер на южния портал.

Проектът за строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има разлика в сегашния и бъдещия парламент! За маргиненалите не говоря!
262
9
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 281Ами ето, аз не гласувам, ама сега ще гласувам за ГЕРБ. Не че го харесвам Боко кой знае колко, ама за БСП и ДПС никога и за нищо на света
261
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 22 мин.чакам никой не ми отговори,защо сме последни по доходи и първи по мизерия и корупция ! Хърватия последната приета в ЕС е с много по-високи доходи от нас,някой гербер ходил ли е до Хърватия да види селата и,какви китни кътчета са и как кипи живот в тях,у нашите села живот няма,да не казвам,че пък приличат на места след военно опустошение,какви аргументи имат герберите за да дадат гласа си за продължаващата разруха ? Защо сме първенци във всичко най-лошо,мазохисти ли сте или неудачници
260
5
 
10
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Питам гласуващите срещу Борисов ,честно да ми кажат,какво очакват от следващите управляващи в близките 2,3 години==================Аз пък питам гласуващите ЗА Борисов приготвиха ли по 500 лв за технически паспорт на жилището си, което никого до сега не е имало нужда от такъв?
259
7
 
5
 
! Отговори
времето го доказа преди 3 години
Смееха се на Борисов като режеше ленти на нови пътища, фабрики, заводи...Сега може да се показват тези лентички - те са успехи за Бойко, ГЕРБ и България.А БСП И Нинова ето какви успехи може да покажат - купоните на Луканов, инфлацията на Виденов, безработицата при Станишев и калпав Фигурант.
258
8
 
3
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Бойко не обръща внимание на ЗЛОБАРИТЕ и започнаха да получават АКНЕ... КОРНЕЛИЯ преди 2-години даже ходи при ХИРУРГ.
257
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как пък досега се пише само за Борисов и ГЕРБ. Що някой *** не изплюе камъчето и не напише за кой би гласувал и защо! Ние уж троловете на ГЕРБ си казваме за кой и защо! Айде сега вас да ви видим!
256
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е вероятно ЕНП да изключат мутрите от състава си - все пак никой не иска да го свързват с мутрите.
255
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
"Приказващи . . . . "И това го казва шофьор-инспектор, който щом си отвори устата (а той почти не я затваря) бълва лъжи, измами, изцепки и идиотщини.
254
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки нормален човек е ясно, че най-лошия вариант е мутродемократите отново да са на власт и да продължат да пълнят чекмеджетата, а ние да живеем в мизерия.
253
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е врял и кипял,познават го в цяла Европа и в Америка! И по важното-поддържат го!!!
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ само много приказват, но има ли нещо пипнато от тях, което да не се нуждае от ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта...
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
268, развитието на човешкият живот не се дължи на "ОЧАКВАНЕ", а на правилни действия, никой не може да очаква нещо от някой, ако не му е видял способностите ! На ГЕРБ и на диктаторът от пожарната не само в България но и в светът му видяха и разбраха до къде му се простират възможностите по кражби и измами, но по благоденствие на народът му ЕС е дал отговор и той е твърдо отрицателен !
250
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да ми каже име на премиер освен Борисов? Айде де,нали сте много недоволни!
249
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувам от 25 години.Единственият път,когато не чувствах,че вота ми е излъган и употребен беше,когато гласувах за ГЕРБ !Бих гласувал за друг, единствено ако точно и ясно се наеме с реални и конкретни параметри и да поеме законодателна и юридическа отговорност с оставката си ако не ги изпълни.Това няма как да се случи при сегашните очевидно неадекватни кандидати,затова отново ще гласувам за Борисов !
248
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам друга алтернатива освен Борисов! Никой досега не показа нищо ново в управлението на държавата,освен ще махна тоя,ще сложа тоя,тоя ще вкарам в затвора,тоя ще му покажа къде му е мястото... Е така не става госпожо Манолова и господа Безработно трио!
247
4
 
5
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другари, ние ако въобще някога се докопаме до властта, да си знаете ,че само за най-изявените в плюенето наши другари ще има по едно Техноимпексче. За останалите - по 1 знаменце на БСП, 3 студени кебапчета и една топла бира , останали от сборищата ни на Бузлуджа....ДЕРЗАЙТЕ ...!!! Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2021/03/02/borisov-prikazvashti-kolkoto-iskash-nie-pokazvame-napravenoto.481782,2
246
2
 
4
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Другари, ние ако въобще някога се докопаме до властта, да си знаете ,че само за най-изявените в плюенето наши другари ще има по едно Техноимпексче. За останалите - по 1 знаменце на БСП, 3 студени кебапчета и една топла бира , останали от сборищата ни на Бузлуджа.... ДЕРЗАЙТЕ !!! ......Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !
245
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам гласуващите срещу Борисов ,честно да ми кажат,какво очакват от следващите управляващи в близките 2,3 години.Като заплати,стандарт,инфраструктура,промени ? Много съм любопитен !
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука новините станаха като в Северна Корея. Очаквам скоро време новина с гръмко заглавие "След успешното кацане на Марс, от септември започваме асфалтирането и изграждане на скоростна отсечка Белокопитово - Марс център"