Заведенията не искат да затварят: Повече не заменяме свободата си!

Ние вече дадохме нашата лепта, се чете в позиция
163
Заведенията не искат да затварят: Повече не заменяме свободата си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха със специална декларация, в която се противопоставят на всякакви идеи, „прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози“.

Според тях е абсолютно неприемливо каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията!

"Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Дали е било закъсняло действие? Според нас - ДА! Но то вече е факт и заведенията набират скорост. Клиентите ни също започват да се чувстват все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, защото виждат, че всички противоепидемични мерки се спазват и обстановката не е по-различна или рискова в сравнение с пазаруването в магазин или посещаването, на който и да е друг търговски обект.

Още по темата
Данните за развитието на пандемията през последните дни са и поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на Covid-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност“, се чете в позицията на заведенията.

От там отбелязват, че събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 г. „Когато на среща с министъра на здравеопазването получихме уверение, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се започна с регионалните мерки, а скоро след това и с пълното ни затваряне!!!

Сега проф. Костадин Ангелов първо обяви как мерките със затварянето не работят, а Европа говори за "българския модел". Вече обаче се говори за регионални мерки, в които сме споменавани директно, от което нашият опит сочи, че се мисли и за по-драстични рестрикции“, смятат от СЗБ и БАЗ.

"Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!", сече в позицията.

Собствениците на заведенията предупреждават, че няма да приемат нищо друго освен вече разписаните мерки и дати. „И използваме случая отново да настояваме за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Защото множеството наши колеги все още не са получили тази жизненоважна за оцеляването им подкрепа. Настояваме за навременна подкрепа за нашите служители, много от които вече търсят препитание в други сектори.“

"И призоваваме - ако някой иска да затрие българските заведения, нека излезе и да го заяви директно! И да си носи последствията от това…

Нека да е ясно - ние искаме само да работим! На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си", приключва позицията на СЗБ и БАЗ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
11
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Повече не заменяме свободата си заради корона вируса! Какво от това, че се разнасят зарази и хората *** като мухи!
142
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете ги да са свободни но да подпишат информирано съгласие че лекуват разболелите се или ще им поемат разходите по терапия
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али Бегов - президент!
140
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Очевидно първо заведенията ,не дава резултат.Също така и Банките да затворим и само на банкомат да се работи.нека пък опитаме така,предните затваряния не дадоха очакваният резултат."Очакваният резултат идва със стриктно прилагане на правила, препоръки и мерки за ограничаване на заразяването!С такъв народ-всезнайко, дето не спазва нищо, нито както трябва, какъв резултат?
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо.не затваряйте всеки сам да си преценяМина година не е нещо.новоВсеки има глава да мисли____Нали такива се заразяват, но си ходят сред нас!Те нито ще знаят в началото, нито ако развият симптоми ще се сложат задължително под карантина!И затова се затваря! Заради многото "мислещи" глави!
138
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може 2 седмици да се работи и след това 2 месеца да се затваряТова не е рентабилно_______Не е "рентабилно" и да ти починат родителите без време, особено ако са млади, а децата им - деца;приятели, колеги! Или да боледуват мъчително, дълго, и да им трябват месеци, ако изобщо се оправят...Младите се увеличават!
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...чисто логически хората вкарват пари в стоки,работници започват работа и след 2 седмици ги освобождават. Това не е правилна държавна политика..."_______Зависи от бройките. Пандемия е!И правителството ги увеличи- ту 100, ту 200, ту 300.Като станаха 100, ресторантьорите приеха ли мерки, подготовка за затваряне? Не! Това бе правилото! Правителството не го спази, а увеличи границата за затваряне!После, 200 -също, подготвиха ли се да затварят? Не!Чакат пак някой да им се смили, горките те !
136
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!", призовават двете сдружения.___________Посмалете, мързеливци!Аз откъде си поръчвам храна?От ресторанти, пицарии и 1 кръчма с 2 любими ястия.Забраните в Азия и Океания работят! Спазване!
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че ние сме свободни бе ******, такава слободия няма никъде другаде, освен в занзибар и танзания
134
1
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
Я кажи като какъв си работил, за да се посмеем. Бърсял си бюрата и си пускал прахосмукачка в някоя ИТ компания ли?
133
6
 
1
 
! Отговори
Корморан преди 3 години
Кой ви кара да затваряте. Забраната ще бъде да не се посещават заведенията. Глобите си вървят и вие си клечете в заведенията.
132
8
 
5
 
! Отговори
Няма свобода наслово преди 3 години
Ей ако има истински българи- дайте да се вдигнеме срещу тия тирани защото ще ни погубят. Не знам дали осъзнавате колко сериозна е нашата ситуация в момента. Ние вече сме поробени! Излезте за свободата си
131
6
 
6
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Затваряй
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията е крайно *** в момента главно заради глупавата политика на правителството по отношение на заведенията. Няма как един ден да викаш-отваряйте,няма да ви затваряме. И след 15 дена да казваш обратното. И това не е за първи път. Просто чисто логически хората вкарват едни пари в стоки,работници започват работа и след две седмици ги освобождават. Това не е правилна държавна политика. Това е по-скоро некадърност и подигравка с хората.
129
1
 
3
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
До 134Елементарни доводи и пенсионерско мислене на стар ерген или стара мома. Има безспорно хора такива като теб затворени самотници. На всякъде има мръсотия в различна степен. Храната по магазините да не мислиш, че не правят далавери и са безупречно чисти? Просто са необходимост тези бизнеси и ще си функционират и ползват каквито и критики да им правиш. 'Честните хора с търговия не се занимават '' Голямо откритие елементарно това е бизнеса купуваш нещо и го продаваш по-скъпо и обираш
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 128Щом ти се пие недопитата от други кола , за мен няма проблем , аз не ходя по заведения Между другото , влизал ли си в кухните където се приготвя храната ? Мръсотия до шия , другото - масово се готви с продукти с изтекъл срок на годност / преди няколко години в елитно заведение бе се натровил действащ министър / ''Честните хора с търговия не се занимават '' - Фридрих Ницше
127
3
 
2
 
! Отговори
Програмист НЕ ХРАНИ преди 3 години
До ПрограмистКакто аз така и другите хора имат достатъчно много акъл, за да разберат какви ИТ некачествени бози произвеждате. Освен това съм колега от бранш напуснал България работил съм като ИТ тук в България и знам много добре всички мръсни неща по ИТ фирмите, които се правят. Виждат се резултати и от големи ИТ обществени поръчки, ниво на квалификация е твърдо средно и ниско в сравнение с държави от Европа и САЩ. Някои ИТ спецове страдат и от болезнен синдром на самовеличие и нездравосл
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радост 10 дни)
125
3
 
4
 
! Отговори
До 128 преди 3 години
С ТАКИВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРИМЕРИ НЕ МОЖЕ да минеш.Хората повечето от тях са социални и стадни животни и имат нужда да се събират по заведения, клубове, фитнеси, танци манци, не просто да изхарчат парите и времето си, а и да създават нови и поддържат стари връзки от всякакъв тип от интимни до делови. Това е заложено в културата и психиката на обществото в много българи е заложено влечението към ориенталското, кръчмарското и чалгата. Не може никой с каквито и да мерки да промени културата у хората
124
9
 
7
 
! Отговори
Програмист НЕ ХРАНИ преди 3 години
Държавата и обществото, за да съществува трябва да ЯДЕ да СЕ ХРАНИ. Програмистите НЕ произвеждат ХРАНА НИТО произвеждат ЕЛЕКТРИЧЕСТВО и ТОПЛО не ДАВАТ ПИТЕЙНА ВОДА.ЛОПАТА И МОТИКА ТРЯБВА не седене пред компютър.