Заведенията не искат да затварят: Повече не заменяме свободата си!

Ние вече дадохме нашата лепта, се чете в позиция
163
Заведенията не искат да затварят: Повече не заменяме свободата си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха със специална декларация, в която се противопоставят на всякакви идеи, „прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози“.

Според тях е абсолютно неприемливо каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията!

"Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Дали е било закъсняло действие? Според нас - ДА! Но то вече е факт и заведенията набират скорост. Клиентите ни също започват да се чувстват все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, защото виждат, че всички противоепидемични мерки се спазват и обстановката не е по-различна или рискова в сравнение с пазаруването в магазин или посещаването, на който и да е друг търговски обект.

Още по темата
Данните за развитието на пандемията през последните дни са и поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на Covid-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност“, се чете в позицията на заведенията.

От там отбелязват, че събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 г. „Когато на среща с министъра на здравеопазването получихме уверение, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се започна с регионалните мерки, а скоро след това и с пълното ни затваряне!!!

Сега проф. Костадин Ангелов първо обяви как мерките със затварянето не работят, а Европа говори за "българския модел". Вече обаче се говори за регионални мерки, в които сме споменавани директно, от което нашият опит сочи, че се мисли и за по-драстични рестрикции“, смятат от СЗБ и БАЗ.

"Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!", сече в позицията.

Собствениците на заведенията предупреждават, че няма да приемат нищо друго освен вече разписаните мерки и дати. „И използваме случая отново да настояваме за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Защото множеството наши колеги все още не са получили тази жизненоважна за оцеляването им подкрепа. Настояваме за навременна подкрепа за нашите служители, много от които вече търсят препитание в други сектори.“

"И призоваваме - ако някой иска да затрие българските заведения, нека излезе и да го заяви директно! И да си носи последствията от това…

Нека да е ясно - ние искаме само да работим! На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си", приключва позицията на СЗБ и БАЗ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричард Алибегов е обратяга... Онзи другия собственик на Рафи, Боби ли беше той също. Да разкажат как сервитьорчетата ги пердашат в луксозните им спални... Там дали спазват противиепидемични мерки или такива срещу венерически болести е по-интересно.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 101Ами не е все тая, а и някой трябва да гледа какво са написали, особено като ще е за нещо важно. Ама карай, радвай се там, че си важен и че има стажанти, които да поемат вината ти.
101
0
 
1
 
! Отговори
| преди 3 години
Рабиноиди!
100
3
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Ох, горкото! Това са го писали стажанти. Програмистите работят за западни фирми и правят кинта. А това, което даваш като пример, е работа за стажанти, защото все тая.
99
1
 
12
 
! Отговори
Ами телевизиите преди 3 години
Абе те и в предаванията на телевизиите гостите са без маски.Колко хубави би било ако се затворят техните студия, таман няма да им гледаме лъже-новините и лигавите и слугинажни сутрешни блокчета!
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПрограмистите определено са ненужни, виж само гафът им с платформата за регистрация на желаещите да се ваксинират, дето не можело да се въведе буквата "Й" и хората не могат да си напишат имената :)) Ненужни са! Да се затворят!
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се затворят и политиците!Десетилетия вече се оправям въпреки, а не благодарение на тях!Ако бяха само ненужни щеше да е супер!Вредни са!
96
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се затворят и програмистите!Даже и в затвора!Търтеи ненужни!Па и нагли!
95
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затварят заведенията, можем и без тях!!!
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то на мен метро и градски транспорт не ми трябват, щото се движа с кола. Така че да се затварят тези ненужни и рискови дейности!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** техника"Долно племе сме си ейййй"ти си най долния от всички!
92
12
 
17
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Нека всеки собственик на заведение и целият персонал да бъдат първо 2 седмици доброволци в ковид отделение и после да решат дали човешкия живот има цена....било същото като в магазина!?!? Нека тези " умни глави" първо да покажат как точно се хранят с маска, която е задължителна в магазина...
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мхмЗаради едното кафе ли затвориха плановите операции или заради мераците на Вълчев да симулира дейност! Я пак си помисли кога започна сегашната вълна!
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че всички хора, които не живеят в София са ЗА затварянето на метрото?То им е абсолютно ненужно. Да затваряме, нали?Та викате, на вас заведения не ви трябват?
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май месец - Абитуриентските балове online ли ще се провеждат?Питам за един приятел!
88
11
 
9
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
Ти си психар ,ама от най-долните -заради тебе ли селянино *** дето си пиеш кафето на Витошка ще мрът хора ? - Кафето ? - колко дребна душица - *** !
87
1
 
8
 
! Отговори
Ковид мерки! преди 3 години
Предлагам да се забрани ползването на автомобили от политиците. Не съм политик. Все ми е тая дали ще ги возят с кола или ще ходят пеш!
86
8
 
10
 
! Отговори
Ганьо техника преди 3 години
До АнонименА ако тоя пенсионер с маската е баща ти със система за кислород на стълбите пред болницата защото няма легла?Долно племе сме си ейййй.Може би си трябва малко разреждане но трябва да е от от другата страна на годинките.
85
10
 
13
 
! Отговори
мхм преди 3 години
само маймуни ходят по тези ресторанти. Ненаял се народ. А в същото време, хората имат нужда от съпричастност, а затвориха операциите заради тях! Заради едното ви *** кафе, дано роднините ви умрат, егоисти
84
6
 
15
 
! Отговори
Плъх преди 3 години
Хайде да мислим с главите си. Който може де . Една година мина. Време за анализ. Затваряхме ,отваряхме . Имаше периоди когато милицията ни спираше да сядаме на пейките в парка! Забраняваха на децата ни да дишат ,да играят ...имаше КПП та . Спираха ни да живеем свободно. И всичко това облечено в уж медицински причини?! ТЕ мислеха за нас . За здравето. Те фашистите . През това време обаче хотелите работеха . Там вируса подминаваше .Защото така казваха . ВЕРВАЙТЕ или не! Въпрос на избор