Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко

Довечера става ясно колко допълнителни ваксини ще получим
234
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имаме повече починали, но не трябва да се сравняваме с други държави, в които тестовете са повече. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира информацията, че сме сред първите държави по смъртност в света.

По думите му сравняваме няколко показателя с показатели, които са несравними. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места, заяви той в Ямбол, където е на посещение.

Още по темата
Според него здравната система издържа и ще бъде направено необходимото да не сме като държави като Гърция, които се нуждаят от помощ в реанимацията.

Ваксините са безопасни и ефикасни, подчерта министърът.

По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща.

Министърът отчете, че заболеваемостта сред медиците е по-малка в сравнение с втората вълна и това се дължи на ваксинацията. Ангелов уточни, че новите случаи са сред такива здравни работници, които не са си поставили ваксина.

В Ямболската болница има положителна за COVID-19 родилка и положително новородено. Предполага се, че то може да се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено. Две бременни жени също са с коронавирус.

"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на допълнителни ваксини, договорени от ЕС. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на "Пфайзер" милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", съобщи Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
12
 
9
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Кауна Радев нали каза, че вирус няма, и качи на трети март, стотици червени бабички на Шипка, за да ги зарази...
116
2
 
14
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Какви глупости говорят тия?За сравнение днес във Великобритания има починали от Ковид 17 човека. Всичките държави, които ни за виждаха на мерките сега си плюят в пазвите.
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарват се заразени. Вчера едно семейство под карантина са отишли за паспорти да си вадят и така ги хванали, че нарушават карантината. Другите се скатават. Не се карантинират. Обикалят заразени. Вчера снимах снега от балкона да пратя на роднини- в една топла страна живеят от 25г. сняг не са виждали. Като видяха колите и хората по пътя питаха какво е това-нали има локдаун..Не се спазва нищо. Хората ходят болни на работа.Не се карантинират бригадите. Вие да сте видели хипермаркет карантиниран?
114
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата ще се оправят като бъдат осъдени герберастите да платят за досегашното си управление!
113
4
 
20
 
! Отговори
Forever преди 3 години
А аз се чудя след като си признава че сме първи,къде му е съвестта и отговорността да стои още на този пост, не му ли идва наум,че може и да има човек който да се справи по-добре от него.
112
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев нали ви каза, че няма вирус? Нали метежниците на Радев гориха маски на Орлов мост? Нали това е вируса на страха и вируса на предателството? Слушайте Радев и ще видите до къде ще стигнете! Нинова и тя ви каза нямало вирус. Ама като кихна и след 30мин. и излезе теста и бам при Мутафчийски.Гошо от Боец гореше маски.Като се разболя рева, че във Видин нямало свестни лекари и му пратиха реанимобил директно за ВМА.Жена му директно в Правителствена болница. Нищо, че хората на стълбите починаха.
111
4
 
14
 
! Отговори
факт преди 3 години
Хората нямат пари за скъпите тестове.....
110
10
 
15
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Първи сме зашото се оплетохте в лъжите си.Никои вече не умира от друго.Ако нямаше пари за крадене от ЕС нямаше да има ковид
109
5
 
24
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Ние сме четвърти по брой жертви на 100000 души!Там кой е виновен??Населението, че е малобройно ли ??Може ли такива смешни оправдания ??А уж бяхме за пример ....
108
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най накрая ГЕРБ признаха, че сме първи по смъртност,сега да си признаят и че сме най бедните в Европа
107
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените които искат да спасят българите това е правителството и никой друг, останалите саботират и мерките и ваксинацията.
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ботокс Гърция има нужда от помощ в реанимация та казваш а ние се справям, само че Гърция има два пъти по малко умрели от нас. За вчера имат 69 починали а ние 169. Ама се справя е добре казваш?
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб видими резултати.
104
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нинова и троловете и саботират мерките и ваксинацията за да има хиляди жертви и да провалят правителството, това не го ли виждате?"Не го виждаме. Виждаме, че не си добре с главата.
103
5
 
20
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Този счупи всички тъпомери - има страхотна корелация между смъртността и тестовете. Малко тестове - висока смъртност; 7 млн теста - нулева смъртност. И Айнщайн се върти в гроба, че не се е сетил за тази гениална теорема. Осана Ангелов - българският Айнщайн!
102
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наказателна отговорност за всички в правителството начело с ББ, само и само да си направят предизборен пиар, да спечелят ши баните избори да се покажат колко са добри, състрадателни и мислещи за хората допуснаха и причиниха смъртта на хиляди българи.
101
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само по смъртност сме първи - по простотия, беднотия, антиваксърия и други също сме нъмбер уан.
100
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и троловете и саботират мерките и ваксинацията за да има хиляди жертви и да провалят правителството, това не го ли виждате?
99
5
 
19
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Първи сте, защото сте бандити и некадърници !!!
98
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Ангелов ,съпругата ми е с COVID 19 ,дане дава господ да стане нещо ,лична отговорност ще търся