Държавата в тежко финансово състояние, но 50 лв. към пенсиите ще има

Асен Василев: Ако бизнесът не заработи, няма да има пари за нищо
Обновена: 13 май 2021 15:00 | 13 май 2021 14:35, Веселина Йорданова
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изключително тежко е финансовото състояние, но средствата - 50 лв. към пенсиите на всички български пенсионери, ще продължат поне до края на мандата на служебното правителство.
Още по темата

Това каза служебният социален министър Гълъб Донев след първото заседание на правителството.

На заседанието е било обсъдено продължаване на социално-икономическите мерки в пандемията - т.нар 60/40, 80/20, мерките, свързани с децата и родителите в неплатен отпуск и др. В тази връзка Донев е разговарял с финансовия министър Асен Василев за състоянието на бюджета.

Съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с кризата, предизвикана от ковид вируса. Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство, затова доколко и дали ще продължат социално-икономическите мерки, които са въведени с различни постановления на МС, каза Донев. Той допълни, че за съжаление някои от тях са обезпечени само до края на месец май, а други – до края на юни.

По думите му и българският бизнес е поставен в критично състояние от ограниченията за работа, които бяха  налагани заради пандемията.

Ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, ако заработи, пари ще има за всичко, заяви и финансовият министър Асен Василев.

Той уточни, че за мерките за бизнеса работят заедно с министрите на икономиката и на туризма.

За да видим по какъв начин като цяло към целия български бизнес да може да тръгне подкрепа за излизане от икономическата вече криза, да видим по какъв начин може да се помогне и на самонаетите лица, посочи Василев.

Как ще бъде подкрепена икономиката и какви са възможностите за това, ще е ясно до десетина дни.

По думите на Василев, мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
2
 
14
 
! Отговори
ДО 402 ОТ СИМИТЛИ преди 2 години
ГЛЕДАМ ЧЕ СИ ОСТАВИЛ ПЛЕТКАТА И СИ СЕ ХВАНАЛ ДА СЕ ПРАВИШ НА УМЕН, КОЕТО НЕ ТИ СЕ УДАВА ПО ДВЕ ПРИЧИНИ. ЕДНАТА Е БСП И Е ПСИХИАТРИЧНА НЕ СЕ ЛЕКУВА А ВТОРАТА Е ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ. С ТЕБ БСП ЩЕ ИЗГУБИ ПОНЕ 5 6 ХИЛЯДИ ГЛАСА С ОСТОУМНИТЕ ТИ КОМЕНТАРИИ. ЗА КОЕТО СЕ РАДВАМ.
365
5
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Па досега нищо и немаше на държавата...!
364
9
 
31
 
! Отговори
izh преди 2 години
Оставиха им бюджет на плюс, ама им било тежко. Що драпахте толкова да сринете държавата и организацията и бе ? Марионетките се управляват с върви закачени на кръст, ама вие сте закачени на петолъчка
363
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** американци слагат бензин в найлонови торбички.
362
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паникьосани американци се тълпят по бензиностанциите
361
2
 
15
 
! Отговори
Най-доброто предстои преди 2 години
После и по толкова няма да има.
360
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
",,Държавата в тежко финансово състояние.,, ей това БСП САМО ЗА ДВА ДЕНА УСПЯ."Така е, само допреди 2 дни бяхме най-преуспялата държава в ЕС и раздавахме заеми на немците когато закъсваха с бюджета.
359
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за комунистически грабители не давам,100 години таз партия крадлива нищо,кръгла нула.Да вадат милионерите парите и да хранат народа.
358
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужасна новина: В Пловдивско щъркели загинаха от токов удар при кацане на необезопасен трафопост.
357
0
 
17
 
! Отговори
Най- културният преди 2 години
Министър си имаме, пейте жътварки...
356
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе що не питате бибитко къде са милиардите бе. Да не ви е страх да не ви прати бухалкажиите. От едни бухалки и ви е страх бе. Положението е лошо но няма виновни. И вие сте същите като оня с големата глава. Сега ще се нагушите и ще оставите на седващите средният.
355
6
 
20
 
! Отговори
СИМИТЛИЧАНИН преди 2 години
,,Държавата в тежко финансово състояние.,, ей това БСП САМО ЗА ДВА ДЕНА УСПЯ. А СЕГА ДЕВИЗА НА БСП........ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР МИЛИОНЕР.ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕлее. КАК ГО ПРАВИТЕ БЕ ? ИЛИ ВИ СЕ ОТДАВА ИЛИ СИ ВИ ИДЕ ОТВЪТРЕ?
354
3
 
7
 
! Отговори
Глупости на колелета преди 2 години
Раздаване на пари като в таверна. Има и богати пенсионери, реститути, хора с имоти. Просто замеряне с по петдесет лева. Пенсионерите се увеличават, децата намаляват.
353
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Държавата в тежко финансово състояние, но 50 лв. към пенсиите ще има"То самият факт, че от половин година насам дава по 50 лева месечно говори за "цветущото" финансово състояние. В Европа сигурно са потресени от размера на "помощта".
352
0
 
2
 
! Отговори
Ваш преди 2 години
Хайде "Днес.бг". Давайте свежа информация.
351
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте нещо свежо, освен че ми омръзна да си сменям адреса, тези теми са от часове :))
350
0
 
14
 
! Отговори
Слънчака преди 2 години
Германците ги няма, Англичаните ги няма, Руснаците ги няма, Боко го няма, самолетите не летят ...... ало, Правителството, какво правим, че лятото ей сега ще свърши !!!???
349
2
 
14
 
! Отговори
5 преди 2 години
Приятел се прибра след дълги години в чужбина и ми казва: Обърках се нацяло, като гледам народа как се е разпищолил, това нещо на запад го няма, чудя се как ни класират на последно място, това не е вярно.
348
18
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Положението в Бългсрия е трагично. Изключително тежко финансово положение!! Изключително тежка политическа криза!! Изключително тежка Ковид криза!!Единственото спасение е в Русия. България трябва да се присъедини към Руската Федерация и само така ще се спаси.
347
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИванПисах че не могат да се откажат, идват избори :)) Бойко е хитър по селски, много хора гражданчета като мен подценяват това :))