Военни показват бойна техника и умения в Деня на детето

Във формированията ще се проведе Ден на отворените врати за 1 юни
Обновена: 31 май 2021 14:44 | 31 май 2021 14:30, Веселина Йорданова
34
Военни показват бойна техника и умения в Деня на детето
Снимка: БГНЕС, архив

На 1 юни - Международния ден на детето по традиция ще се проведе Ден на отворени врати във военни формирования в страната.

Военнослужещите от Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян,  Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Те ще запознаят посетителите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения.

Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи, съобщиха от МО.

В авиобаза Безмер от 9:30 до 12:30 ч любителите на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Децата ще покажат своя талант на конкурс за рисунка на асфалт, където най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) - Долна Митрополия ще се проведе организирано посещение на 50 ученици от 9-и и 10-и клас на СУ "Евлоги Георгиев" - гр. Тръстеник и 50 ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Пордим. Младежите ще имат възможността да посетят музея на ВВУБ, да наблюдават статичен показ на авиационна техника, както и да посетят района на диспечерската кула за наблюдение на полети, съгласно плановата таблица за деня.

В град Пловдив в район 2 на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на ул. "Ген. Радко Димитриев" №2 от 9.30 ч. до 12.00 ч. е организиран Ден на отворени врати. Ще бъдат развърнати 5 учебни центъра, където посетителите могат да видят стрелково оръжие, алпийско снаряжение - лична екипировка, свързочни средства и парашутно-материална част, а петият е център за стрелба със 7.62 мм ПК с халосни боеприпаси.

В София от 10:00 до 16:00 ч Военната академия "Г. С. Раковски" отваря врати за граждани и гости по повод 1 юни, Международния ден на детето, и в навечерието на 2 юни, Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Посетителите могат да се запознаят с богатото културно-историческо наследство и възможностите за обучение, както и да разгледат Комплекс Царски зали. Във връзка с предстоящите кандидатстудентски изпити всички бъдещи студенти и техните родители могат да се запознаят с програмите за обучение.

Във Варна от 10.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 16.00 ч. ще се проведе „Ден на отворени врати" във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“. Гостите ще имат възможност да посетят Инженерен и Навигационен факултет, Център за интегрирано управление и мониторинг на брегова зона, киберцентър, басейна. Ще има демонстрации на работа с безпилотни летателни апарати /дрон/ и събитие в Планетариума.

По време на мероприятията ще бъдат спазвани противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 2 години
Да разнасят демокрацията по света, с оръжие - Апел на НАТО и Министерството на войната в България! Министерството на отбраната е в историята! Нас няма кой да ни спаси от себе си!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 В Русия е така, в Русия е така!От малки...
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е много нормално на деца да се демонстрира нещо с което се убива това не са играчки.
6
1
 
4
 
! Отговори
пак ли? преди 2 години
нали сега в Чешмегирово им показаха техника? без да са ги молели?
5
2
 
2
 
! Отговори
Артелчика от Пожарна преди 2 години
Аз като бях премиер ехееее...
4
0
 
4
 
! Отговори
Преди ги водеха преди 2 години
В пожарната, сега в казармите. Празник на детето...
3
3
 
4
 
! Отговори
ангелов преди 2 години
да скриете старите дежурни,че ще омиришат децата на джибри,нищо неправещи търтеи барабар с зеления чорап
2
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
заведете децата в ам база да им покажат как се прескача ограда и се нахлував частен имот много ще им е полезно за живота които им предстои в българия
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ушевите да не си показват уменията пред дечицата, особено силистренските ушаци, че още помним как мятаха гранати по децата, добре че нямаше убити за първи юни тогава. На армията по може да се има вяра.