Не се ли промени коронавирусът, трета ваксина нямало да е нужна

България нямало да изхвърля ваксини, ще ги даде на други страни
57
Не се ли промени коронавирусът, трета ваксина нямало да е нужна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ,  най-важното в борбата с коронавируса остава ваксинацията на хората.

За него най-неприятно ще бъде, ако останат много неваксинирани, тъй като това ще попречи сигурността в обществото като цяло.

Още по темата

България няма да изхвърля излишни ваксини, а е напълно възможно да помагаме на други държави, тъй както е предвидено подобно действие и от Европейската комисия, обясни още той пред Нова телевизия.

Специалистът информира, че, ако не се промени вирусът, трета имунизация не е необходима, а според него ваксините имат поносими странични ефекти.

"От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал, ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората", уточни проф. Кантарджиев.За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да погледнат данъчната му декларация. Той допълни, че през кризата е взимал заплатата си като директор на НЦЗПБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верваме ви!
33
6
 
6
 
! Отговори
Здрав разум преди 2 години
Нито съм ваксър, нито антиваксър. Преценявам полза/риск при всяка ваксинация. Наричате зомбита разумните, но но се вижда кой е зомби. В случая нямате нито един разумен аргумент против. Войнстващото невежество е опасно за обществото. Ама наш *** не го е грижа за обществото. Като няма аргументи, използва хули и обиди.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е нужна всяка година, ако не и по два пъти. Така ще е докато не завърши генетичното модифициране на човека,не разбирате ли.
31
2
 
6
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Невиждана ярост се задава! Индийският щам иде, а той е десет пъти по-заразен от всичко познато до сега! Ще се мре, яко ще се мре! Прогноза на института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме съгласни, Н30. Върнете ми всички платени данъци, осигуровки и ще се лекуваме сами, на частно. Няма проблем.
29
14
 
7
 
! Отговори
Анонимна към 19 преди 2 години
До Анонимен 19 напълно съм съгласна с теб, щом не искат да се ваксинират да нямат право на безплатно лечение в болницата и на платен болничен, както е във Сърбия. Точно от такива като нас дето спазват мерките и се ваксинират вземат пари да лекуват такива безмозъчни същества. Аз не приемам принципа, че всички са равни при здравеопазването. То и на учителите им бяха виновни децата, ама сега веднага се юрнаха по екскурзии..
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите на ковид са станали много агресивни същества. Явно Бил добре е докопал генната част този път с тази ваксина и си създава злобно ГМО племе без човешка емпатия. Няма нужда да съскате, за вас е късно. Той не ви иска всички в новия ред и скоро ще видите лотарията, която ви е спретнал.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поносими странични ефекти? Затова ли се ваксинира с витамин С/B12, а не с реална ваксина? Затова ли удължиха договора с Файзер от ЕС и ще строят завод и в Гърция...Овертон до дупка, знаем.
26
1
 
10
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Няма да има нужда от трета игла? То за това в Германия ще стратрира тепърва завод за пфайзер ваксини 2024, а до тогава ЕС е заявил 2 милиарда само от този бранд. Ще ни прекарат на стероиди.
25
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 19 Не знам има ли смисъл да споря със зомбита. Само се вбесявам излишно. Значи първо: Не съм антиваксър! Не всички, които не са се ваксинирали с доброволно-задължителната ваксина са антиваксъри! Не, изобщо не ме е страх от игли, взимали са ми кръв за изследвания сигурно хиляда пъти поне! По-некадърните лаборантки са ми пукали и вени. Ваксиниран съм със всички задължителни ваксини, когато и тази стане задължителна, ще се ваксинирам и с нея. Така че мисли преди да кажеш нещо.
24
1
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
До 1.Аз пък искам НЗОК, да ми сложи всички здравни вноски в сметка, и когато се наложи да си ги похарча, а не да ходят в общия кюп и да ми ги харчат такива айдамаци, като теб!
23
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Лекувала си друг път, ваксината съвсем ти е скАпала и малкот0 мозък
22
1
 
6
 
! Отговори
ВАКСИНАЛЕН ПРОВАЛ преди 2 години
Доказателство за неадекватните мерки и управление на епидемията. Нито нито ЩАБА нито РЗИ-тата ПЪЛЕН ПРОВАЛ преди НЯМАШЕ ВАКСИНИ СЕГА ЩЕ СЕ БРАКУВАТ С ИЗТЕКЪЛ СРОК. БОТОКСА и Мутрфчийски ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ПРОВАЛА СИ.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се ваксинирах още февруари. И не съм натоварвала здравната система. Но с моите пари се лекуваха такива като теб. И лекувах ковид болни без да се заразя.
20
4
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Ти си поредния ***, хората работят и си плащат здравни вноски, споко няма да те ощетят, пък въпросната зараза си е навсякъде няма как да в разнасят
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васкулитът е много приемлив стига да не е негов
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз подозирам, че антиваксърите ги е страх от иглата. Ама споко, на есен идва инхалаторна ваксина, вдишваш и готово. И да ги задължат да си плащат лечението на ковид! Разнасят заразата, а после ние трабва да им плащаме лечението от нашите данъци. Да си платят за тарикатлъка.
17
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 11Абе хора, четете ги тези листовки за информирано съгласие бе! За това ви искат подпис, а не да бързате да си вземете заветния "сертификат", който ще ви даде шанс и това лято да плажувате в Гърция!В листовката пише, че ваксинираните могат, и не само могат а са длъжни да докладват всички странични ефекти. Вместо това българите си мълчат и само споделят помежду си: "А! Щом вдигам температура, значи тялото ми реагира на ваксината, значи е добре щото действа" Ми не е така!
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Добре, че е имала поне 1 доза. Иначе нямало да оцелее на тая възраст. Антиваксърите да си стоят вкъщи и да не разнасят заразата. Егоисти!
15
18
 
8
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Абе то хубаво, ама *** и първа няма. До сега сме малко над 600хил. с втора. Само с дебели такси за кл. пътеки по Ковид-19 ще стане. Осигурен, неосигурен 2500лв. ако си се разболял, а не си ваксиниран или го карал. Да накараш *** да мисли за обществото - тва не е за него.