Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29

Полетът според него е бил контролиран
Обновена: 18 юни 2021 09:52 | 18 юни 2021 09:12, Петя Славова
120
Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви пред БНТ началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов. Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен, каза още адмиралът. Полетът е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета, добави той и предупреди и да не се провеждат никакви самоволни подводни дейности, тъй като в самолета е имало още една ракета.

 "Разпръснати са нa площ около 20 на 20 метра стотици останки, със специалисти подхождаме към следващия етап на операцията, за да уточним възможното местоположение на черната кутия, дал съм разпореждане районът да се забранен за плаване, подводни дейности и всякакви други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под санкциите на закона, нека да не оскверняваме паметта на майора, нека си свършим работата до последно", призова адмирал Евтимов.

Още по темата

Той каза, че не е имало експлозия след падането на изтребителя. Началникът на отбраната обясни, че разбиването на толкова малки части е в следствие на високата скорост на изтребителя.

 "При удара въвв водата с висока скорост - над 900 км/ч, тя е като бетон", каза адмирал Евтимов.

Неограничено е времето, когато черната кутия, т. нар. водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, ако не е нарушена херматичността на това устройство, така че не са безполезни опитите да бъде бнамерена черната кутия.

Ако херметичността на водозаписващото устройство е черната кутия не е нарушена, може да бъде получена достоверна информация за причините за трагичния инцидент. "Така че не са безполезни опитите да бъде намерена черната кутия", подчерта Евтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
от тошово време българските ввс имат история на злоупотреби, липси и престъпно нехайство от страна на отговорните за поддръжката, нормално е да има инциденти. не са чести, защото нямаме толкова много самолети.
74
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
същите хора, които във фейса громят че предпочитат нова лада, пред 20 годишен мерцедес, им не харесват нови многоцелеви ф-16 в сравнение с 50 годишни изтребители за въздушно превъзходство, в страна, която е колкото един квартал на истамбул. а шапкарите се изпуснаха за експлозия във въздуха и сега се опитват всячески да замажат на фона на мутренски изказвания от руското външно. всеки би решил, че има нещо гнило. а, най вероятно толко си умеем
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свалили са го и после са го отвлекли, горкия човек той не е искал да лети но от бсп са настоявали... чакаме мишока радефф да каже какво ще направи сега
72
2
 
4
 
! Отговори
Агент Мълдър преди 2 години
Може би са те........
71
0
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Има много неясноти около инцидента и ми се струва (като неспециалист) че не е нормално да го търсят този самолет при толкова много техника, по време на учение, където всичко е било планирано....на 20 км от брега....Мисля че просто толкова си можем на всички нива. И тези черни кутии са такава отживелица. В пътническите самолети (поне в големите компании) всичката информация от самолета се предава в реално време, има възможност за дистанционно управление от Земята, камери и т.н.
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военен и милицай умен няма!
69
1
 
3
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До какАми .... никой не иска да го "самоубият".
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали до вчера останките бяха разпръснати на 1 кв км? Сега се оказва, че са на 400 кв м. Последното какво е станало?
67
2
 
17
 
! Отговори
сс преди 2 години
най малко три обекта наблюдават самолета реално когато изпълнява задачата, втори самолет, самолета който пуска мишената и кораб, е и никой не е видял взривил ли се е врязъл ли се е във водата? много странно да не говорим за радари сателити и всичко което се записва....
66
2
 
29
 
! Отговори
как преди 2 години
Как така наблюдаващите и контролиращите учението нищо не са видели и чули и нищо не са записали при нощно учение? Как така всички са спали и не видели? Сега всички мълчат. Видели са и всичко са чули, но нещо не им изнася истината.
65
4
 
26
 
! Отговори
НималсSS преди 2 години
Той самолета не е свален , той е изпепелен !! Щом като няма ни останки , ни пилот ни черна кутия ,нито записи ..... Ейй сякаш в черна дупка потъна всичко !! Това ако беше и в Замбия дори щяха да се вдигнат много , много хора !!!! НА БУНТ !!!
64
10
 
13
 
! Отговори
Летец преди 2 години
Черна кутия никога няма да бъде намерена , защото там ще има доказателство как са го взривили горкия пилот! Никога няма руските *** -Фигуранта и подчинените му да рзкрият колко са некадърни !!! НИКОГА !!! а на бас !
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледайте на Станислав Цанов канала в ютуб , вчера качи клип за този случаи и има много логични и верни неща. Най-веротяно е така.
62
5
 
21
 
! Отговори
Патолог преди 2 години
Били открили биологичен материал !!! Открили част от пръст на крак, част от нос, част от ръка, част от *** или предник ??? Какво точно можеш да откриеш като е имало експлозия и всичко е взривено ??? Признайте си некадърността ,бе фуражки мазни !!!
61
7
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
ти да не мислиш че това е аероплан от ВСВ който като го улучат и яваш яваш се приводнява. Ти да не мислиш че това е пирон в кисело мляко, 900 кмч са това . Да си чувал нещо за хидрологията на черно море и на дълбочина колко течения през 20 метра има . Въобще имаш ли някаква елементарна морска култура освен плажно чарърна.
60
3
 
18
 
! Отговори
до демократ преди 2 години
чудно как Полша и Словакия ползвт общо 42 самолета от тези същите че и адаптирани към НАТО за опизнаване
59
9
 
22
 
! Отговори
До един отворко, преди 2 години
дето много пита кой е казал, че самота се е взривил преди да падне във водата. Каза го военен, че самолета се е разпръснал на голяма площ на морското дъно С тази аеродинамична форма на самолета, ако се е врязъл във водата, корпусът не би се разбил на малки части, а пилота щеше да е с цяло тяло в кабината, а не да събират части от него във водата и жилетката му щеше да е в кабината, а не да плава из водата. Това разпръсване на голяма площ става само след взрив извън водата.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако имаше нещо различно от пилотска грешка, рашките отдавна да го бяха написали. Всеки полет на бг самолет особено извън 12 милната зона над черно море онези го следят, с радио обмен и данни на полета. За тях е не по малко изгодно да ни оплюят че сме се гърмяли взаимно.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказки на еничерин Как да им повярва човек
56
5
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Да пратят Бойковите пирати от Бургас да намерят кутията, те надушват метала и веднага ще го намерят. Поне да има някаква полза за държавата от каперите на пиратски флот Герб.