Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати

Не случайно ВСС подкрепя категорично главния прокурор, заяви Бойко Рашков
20 юни 2021 11:35, Александър Попов
231
Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня", каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга.

Още по темата
Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия".

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Министърът на вътрешните работи засегна и темата с изслушването на бившия премиер.

"Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат". Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.

"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката", каза той и добави, че знае имената на подслушваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Бойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
22
 
! Отговори
Морал преди 2 години
Рашков, а ти докога ще тупаш топката за твоите имоти? Нали не си нито глух, нито сляп? Чакаме твоите обяснения? Нали си моралист от последна инстанция? Виж, колко въпроси чакат твоят отговор!
164
2
 
12
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Що не излезе някой нарколог за да изкаже компетентно мнението си по повод този субиект Рашков.Очебийно е че другарят има проблеми с чашката затова и съжденията му и "разкритията"са такива.Защото вижда реалността през очите на зеления змей-руската водка.
163
4
 
9
 
! Отговори
BACKO преди 2 години
То е назначено, а не избрано правителство. Затова то не може да бъде ревизионно, по простата причина, че него няма кой да го ревизира - липсва орган, който да му търси политическа отговорност, какъвто би трябвало да е парламентът.
162
3
 
6
 
! Отговори
BACKO преди 2 години
То е назначено, а не избрано правителство. Затова то не може да бъде ревизионно, по простата причина, че него няма кой да го ревизира - липсва орган, който да му търси политическа отговорност, какъвто би трябвало да е парламентът.
161
4
 
8
 
! Отговори
BACKO преди 2 години
има тълкувателно решение 20 от 1992 г. относно правомощията на служебното правителство. Докладчик по делото е бивш депутат от БСП, чудесен юрист, съдия от Страсбург и Люксембургския съд на ЕС - Сашо Арабаджиев. В него изрично е казано и е дадено задължително тълкуване на основния закон, че служебното правителство може да извършва само текущата дейност по управление на държавата и най-вече да подготви едни честни и законни избори.То е назначено, а не избрано правителство. Затова то не може да бъде ревизионно, по простата причина, че него няма кой да го ревизира - липсва орган, който да му търс
160
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ТОПКАТА ТУПА ЛИ СЕ ВЪРХУ ИМОТИТЕ НА РАШКОВ ЗА МИЛИОНИ И БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАД 600 000 ЛВ- ПРОИЗХОД НА ПАРИ- НЕЩО ДА НИ ТУПНЕШ ЗА ТЯХ...
159
1
 
13
 
! Отговори
Кочан преди 2 години
Социализмът, това е корупция.Още е живо поколението което помни.Кандидатстваш в университета и забелязваш че някой с по-нисък бал/успех е класиран в специалността за която си кандидатствал, но не е имало места. Отиваш да питаш, поглеждат: "Ами да! Пише абпфк. Активен борец против фашизма и капитализма. Връщаш се разстроен в къщи, и ти казват че не са ти говорили за това, за да не се изтървеш някъде и да си осакатиш живота.После научаваш че абпфк получавали "народна пенсия".
158
3
 
15
 
! Отговори
Радев къде е преди 2 години
Прaви ли ви впeчaтлeниe чe лицeтo Румeн Рaдeв ce пoкри дa рeчeм cлeд пaдaнeтo нa caмoлeтa. Oт aвиoбaзaтa къдeтo e бил кoмaндир ... Мнoгo вeрoятнo e пoзнaвaл личнo зaгинaлия пилoт. Нe изрaзи eдни cъбoлeзнoвaния ... Тoвa e зaщoтo e cтрaхлив и бeзoтгoвoрeн. Cтрaх гo e чe журнaлиcти мoжe дa му зaдaдaт въпрocи.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173Малко си преувеличил все пак. Не са те приели навремето ли? Или са те приели по описания от теб начин, та мислиш, че за 100% от приетите е било така?
156
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***-Рашковското мракобесие ПАК си дойде, урааа!Не знаете какво е "коМУНЬОИЗЪМ" - е, РАДвайте му се на воля, малоумно нарцисче ви РАДва с популизъм, нарцисизъм и люти лъжи за изчегъртване на всичките ви надежди за поминък. С коМУНЬОизма и "изчегъртването" - напред към мизерията!
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173 "Кьорфишеци! Щял да даде доказателства, само че ... друг път!---" Десетки хиляди бяха убити до 1949 година, и още стотици хиляди съсипани като възможност за образование и кариера поне още петдесет години след преврата. Какви "доказателстве", какви "пет лева"! Комуня...ите от ТРИ инстанции трябваше да ми дават РАЗРЕШЕНИЕ да кандидатствам в разните му там гимназии и университети, макар и с огромно НЕЖЕЛАНИЕ, на нямаше как - родителите ми бяха единствените им експерти.
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класическите ***-рожкови мракобесници винаги са разчитали на СТРАХА и пропагандата - ако не слушкаш, жална ти майка до девето коляно. За да кандидатствам и за гимназия, и за Университет, трябваше да подавам МОЛБИ до поне ЧЕТИРИ инстанции - е, пуснаха ме да кандедатствам само защото нямаше как да си оправят икономиката без експерти като родителите ми. Нямаше как да НЕ ме приемат в най-елитното училище в страната заради оценките ми на приемния изпит. ВСИЧКИ други станаха комунистически ЧЕНГЕТА.
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До внимание! 172 "...след 11.07 гранична полиция трябва много да внимава тоя гьон да не успее да се измъкне от страната!" Споко, ***-рожковците ще ни яхат поне още десетина години - така де, говоря като оптимист, техните дечица ще "учат" у Харвардо, а нашите ще се изнесат като немили-недраги нейде-някъде си. Ти и аз, и всеки друг си лапаме комуньо- мизерията на Калфино-Костьовските пенсии и чакаме телефон от Ханглията или Германията. Да живее Мун..ьоизма, вие си го избрахте!
152
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Рожкоф - най-мракобесното ченге в комунистическата ни държавица, и Мун...чо няма никаква разлика, горкото милиционерче просто е аватар на коМУНЬОто, както и цялото му служЕБНО кривителство. Засега сме на изпаренията от парите на Борисов, до 2-3 месеца ***-рожковците ще ги излапат и ще опънат Боко на кръста, а ние ще си ядем ушите поне още десетина години. Хубава *** става - с малко кремълски чесън, нали?
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, завършил Английска гимназия преди 1989 г., беше потенциално ченге от ДС; първо, така ги приемаха - не по успех, а с родители от СИСТЕМАТА, и второ - НЯМА как да откажеш. Три пъти "хубави момчета" разговаряха с мен - уж така де, между другото, пък аз се оказах *** кифла, всеки път ги разкарвах и от ДС-то се отказаха. Погледнете #КОЙ от мутро-комунистите е завършил Английската или Руската гимназия до 1989 г. и гласувайте за техните внуци.
150
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рожко и Янев са просто аватари на наш Мун...чо, който се преструва на "добричък" НАТОВЕЦ и ПЕТ години освен плюнка за лигавене пред мързеливи едноклетъчни и комунистически клишета НИЩО не сме видели от горкото НИЩО. Комуно-идеологията е ВСЕКИ срещу ВСЕКИ, злоба, омраза и РАЗЕДИНЕНИЕ, пък сега взе да ни заповядва: "Ам'чи да съ убединяями!" Как да "съ убединя с Грипчо-Рожковци", като вече 70 години ми обират и поминъка, и образованието и бъдещето на децата ми?
149
3
 
15
 
! Отговори
Кьорфишеци преди 2 години
Да твърдиш, че имаш данни за престъпление, и да не ги предадеш на съответните органи , също е престъпление! Щял да даде доказателства, само че ... друг път!
148
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Електра 166 "Как един посредствен милиционер, да разполага с имоти за милиони..." Много си млад и няма как да знаеш, че РОжков от 38 години е лицето на комунистическото МРАКОБЕСИЕ в чист вид. Всеки негов ДОНОС се плаща щедро. Последствията? След Тошовата "конституцийка" от 1972 г. човек НЕ можеше дори звеноводка да стане, ако не е член на БКП, да не говорим за "ръководството" на яловата "индустрия" на дотации и държавата. КоМуньоизмът си дойде, "спете спокойно, деца"!
147
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 161 "....три независими власи. Парламент, изпълнителна и съдебна." Това се отнася единствено за демокрацията. След 11.04. сме във военно-комунистически режим на мракобесието и Грип...чо-Рашкова надпревара за любовта на едноклетъчни, системно промивани от чалга-юмручна пропаганда. Избираш СлаФчу - получаваш Мун...чо, избираш Майчо Бабикянски - получаваш Мун...чо, избираш Пинокио - получаваш Мун...чо. Да живее МИЗЕРИЯТА на вечната комунистическа ***-ДИКТАТУРА!
146
3
 
18
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Тоя *** падни ли от власт, затвора му е гарантиран. Как един посредствен милиционер, да разполага с имоти за милиони...