Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати

Не случайно ВСС подкрепя категорично главния прокурор, заяви Бойко Рашков
20 юни 2021 11:35, Александър Попов
231
Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня", каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга.

Още по темата
Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия".

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Министърът на вътрешните работи засегна и темата с изслушването на бившия премиер.

"Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат". Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.

"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката", каза той и добави, че знае имената на подслушваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Бойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
20
 
! Отговори
Не пипайте преди 2 години
Рашков да не се пипа. Всяко негово проява увеличава гласуващите за ГЕРБ
144
1
 
13
 
! Отговори
Този тулуп преди 2 години
Да се маха
143
0
 
8
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Тупаме топки всякакви, взеаме ефтино !
142
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Тупкат ви главите Рашков така ви тупкат, че скоро ще се пръснат като балони. Мошеници!
141
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах, този и към ВСС ли има претенции?Щото в последната конструкция на държавност, приехме три независими власи. Парламент, изпълнителна и съдебна. Този превратъджия иска пълната власт или как?Не стига че е назначен и управлява без парламент, сега и на съдебната власт скача!А не е ли време да го поставят същите на място.Реално те в момента са единствена опора на държавността.
140
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Да питам!Освен политици с имоти в чужбина има и много обикновени българи също собстветици на имоти!Та те нарушават ли закона като не ги декларират!
139
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До ЙОЦО ГЛЕДА, Да не забравяме че Йоцо е сляп, а трола е платен.
138
0
 
28
 
! Отговори
ЕДИН ЛУД ПОГЛЕД преди 2 години
ДЕДКО ИЗЧАГЪРТА НАЧАЛНИЦИТЕ МВР И ПОДПУКА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ, КОИТО СА РАЗСЛЕДВАЛИ ПРИБРАНИТЕ ЕДРИ ОЛИГАРСИ- ЦЕЛТА- СПЛАШВАНЕ- УМНАТА ЧЕ И ВАС УВОЛНЯВАМЕ!
137
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков веднага на съд от къде има милиони евро и много къщи?? Когато и да го убият все ще е късно
136
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До Сина А фактите? Или по късно у а може и никога.
135
2
 
23
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Абе тоя ходи само при Диков и в БНР където работи любовницата на Александър Маринов-стратегически съветник на онзи от Славяново .Що ли ?И си мисли,че сме забравили как се наемете в БТВ.Абе жалка работа.
134
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 Тошко *** е ***, като шефа си. Само не ми е ясно, защо си пуска косата, другият бръсне и носи обеци, рокерски дрехи, като са *** чалгари.
133
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
76 Да не мислиш, че лобирането за Русия-свалянето на санкциите, което Радев повтори в Брюксел само преди дни, в редките си посещения там, за сделката с Грипен-ите, с руско участие, покриването на руските шпиони, са безплатни? Руснаците умеят да ценят щедро, верността на своите слуги.
132
6
 
30
 
! Отговори
и те така преди 2 години
рашков , след изборите топката ше се тупа в челото ти , и то силно .
131
6
 
27
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Слушах предаването в 12 +3, пиянски брътвежи. Алкохола на никого не прощава. Преди интервюта трябва да ги проверяват с дрегер. Едни пият от мъка, други от радост, а този от сутринта.
130
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
84 Какъв Дянков, дори да седял вблизост, всички видяхме нерегламентирана среща между митничар с лоша слава, та макар и неработещ в момента, като такъв и президентски съветник/някои неща не се правят, щом си на такъв пост/. Видяхме плик, който той с поглед си поиска и тръгва сам. Явно, не е идвал до мястото на срещата, извършена по всички правила на класическата конспирация, за кутия шоколадови бонбони "Амфора" и КокаКола. Другото видео, как си купувал пури и алкохол, не доказва нищо.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖ КОЛКО ТИ СТРУВАТ МИНИСТРИТЕ- СТОИЛОВ- ГЕРБ СА НАРУШАВАЛИ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО....
128
5
 
32
 
! Отговори
ПРЕВРАТАДЖИИ преди 2 години
РАШКОВ- ТИ СИ ЕДНО ИЗКУФЯЛО СТАРЧЕ- И СЕА КЪТ ИЗЧАГЪРТАТЕ ГЕРБ КО НИ ЧАКА- ЕВРАЗИЯ- ПРЕДАВАЙТЕ ТОЯ ПЛАН НАЙ ПОСЛЕ ЧЕ ГЪРЦИЯ ПРИБРАХА ПОМОЩТА, А ВИЕ КАКВО ЧАКАТЕ, НАЛИ МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА.
127
1
 
34
 
! Отговори
до 146 преди 2 години
Така е. Хората на Радев или така наречените Радевисти не са алтернатива защото те самите са продукт на системата, която уж искат да подменят. Няма как продукта на системата на подмени системата. Те са обременени от тази система. Дори навремето когато Бойко Рашков се кандидатира за Главен прокурор-президента по онова време Петър Стоянов върна кандидатурата му под предтекст, че главен прокурор може да е само човек, който ще внесе спокойстие в страната и не е партиен.Тези качества Рашков нямал.
126
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Досега служебното правителство показва само компромати и никакви доказателства!