Пострадалата учителка от Габрово е с опасност за живота

61-годишната жена беше затисната от паднал клон по време на тържество
Обновена: 1 юли 2021 15:06 | 1 юли 2021 15:06, Анисия Иванова
10
Пострадалата учителка от Габрово е с опасност за живота
Снимка: БГНЕС

С опасност за живота е учителката от габровското училище "Райчо Каролев", която вчера беше затисната от паднал клон в централна градска градина по време на тържество за завършване на учебната година.

Класната ръководителка на четвъртокласниците е на 61 години, тя е в тежко състояние и е настанена в хирургическото отделение на областната болница с множество фрактури, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът стана вчера около 13.30 ч. при тържество за връчване на свидетелствата на ученици от четвърти клас в градската градина на централния площад "Възраждане". Учители и ученици застанали под дърво, за да си направят снимка за спомен.

Още по темата

С по-леки наранявания са: дете на 11 години, което е с охлузвания по гърба, както и две учителки - на 30 и на 50 години, също с охлузвания по тялото. По случая е започнало досъдебно производство.

Във връзка с инцидента кметът на Габрово Таня Христова е разпоредила извънредна проверка на състоянието на всички дървета в обществени паркове, детски градини и детски ясли. Огледът на дървото след инцидента е показал, че е имало скрит процес на вътрешно гниене без видими външни белези и изсъхване на клони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Б.Б. преди 2 години
Тази кметица и нейната върхушка що папкане изпапкаха покрай разни проектчета, идея си нямате. 80% от нейните обекти в момента тънат в разруха и са за ремонт или подмяна. Малко примери: Шадравана пред жп гарата тази година не работи вече; Терасите на велоалеята са с отлепени плочи; Настилката пред спортната зала; детски площадки с премахнати люлки; Подпорната стена пред Еконт на ул.Орловска 27 е поддала с три пръста; изпочупени фитнес уреди до бл.Дунав-2 и т.н. и т.н.
5
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Габровци, всеки знае, че сте скръндзи, ама тук става въпрос за човешки живот.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Габровската фльорца,вярна на олигарха и Томито габровски,коли и беси в цялата област.Арогантна,горделива,тя живее в едно друго време,на което края се вижда.Следствие,съд,затвор за леля Таня,ако се усложни здравословното състояние на учителката!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко дни в града имаше опустошителен вятър. Предполагам, че тогава дървото се е сцепило и само е чакало "сгоден" момент да се доразцепи. Дано се оправи жената, това е наистина злощастен инцидент. Не знам какво ще проверяват. Тя не е само тая градинка. Това може да се случи и на тротоара, навсякъде, където има дървета.
2
0
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Градинката е на пъпа на града и обикновено е пълна с хора, включително деца. Не става въпрос за едно само мероприятие, за което да има особен оглед. Градината трябва да бъде безопасна навсякъде и по всяко време.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лош късмет!ДайБоже да се оправи учителката!То човек не знае откъде ще му дойде в таз пропаднала държава