Юли ще бъде динамичен: Очакват ни неблагоприятните климатични явления

Лятото ще бъде дълго
2 юли 2021 22:10, Нели Христова
7

Юли ще бъде динамичен. В началото на месеца ще има валежи и понижение на температурите, но след средата на месеца валежите ще намалеят и ще ни очаква слънчево време, а към края на месеца ще настъпи по-сух период.

Явления, като голямата градушка, която удари Червен бряг, се случват често в нашата страна, особено в Западна България, каза климатологът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

"2005 година в София падна опустошителна градушка и имаше много щети по колите, те не са изключени за нашите географски ширини", уточни той.

Неблагоприятните климатични явления в нашата страна ще се засилват.

"Ще има проливни валежи, силни гръмотевични бури с валежи, които предизвикват наводнения, също така периоди на рязко затопляне и застудяване", каза още климатологът.

Времето през юли ще бъде динамично.

"Обикновено това е най-топлият месец, но засега мога да кажа, че юли се движи като юни. В средата на месеца ще има един по-продължителен сух период", добави още Янков.

Повече валежи през юли ще има в централните и западни части на страната, но по Черноморието времето ще бъде благоприятно. А любителите на морските почивки може да очакват дълго лято.

Народно поверие гласи – ако е горещ краят на юли, то зимата следва да бъде люта. Не забравяйте чадърите този уикенд, тъй като ще има чести валежи и гръмотевици. Повече превалявания ще има в източните и централни райони. Въпреки това температурите над страната ще бъдат високи  - от 28 до 32 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре , че е дядо Петър климатолога , та да разберем че имало неблагоприятни климатични явления . Само дето ,от толкоз преливания от пусто в празно ,не разбрах кои точно от тях ще се засилват и къде ще бъдат. Т.е. - да даде прогноза ,а не общи лафове , които и аз мога да изрека , само че безплатно ...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе Бог да се смили. Не е Бог да унищожи света. Ние го унищожаваме, човеците. Бог е творец, той не е унищожител. Ние сме тези, които разрушаваме и унищожаваме всичко. Защото нямаме вяра. Ние, човеците, станахме материално зависими. Всеки иска хубава кола, хубава къща, хубава работа и много пари за да ходи по почивки. Ние сами разрушаваме нашият дом, Земята. Тя е нашият дом а не някаква постройка с джакузи вътре. Ние сме си виновни за всичко, Бог е творец, не е разрушител :)
4
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ще има климатични мигранти,хаос и страдание ! Затова се научете да оцелявате !
3
6
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Свиквайте това е бъдещето ! Предстоят глобални климатични промени. Още през 1985год е имало заседание на космическите сили.Сащ, СССР,Англия,Франция,и страната домакин тогава ФРГ ! Още тогава се е знаело ,че към 2050год ще има климатичен апокалипсис и трябва да се вземат мерки да се спаси елита на света ( не хората)Но процесите вървят много бързо и сега се очаква 2040 най късно това да стане.Защо питам богатите си строят бункери ?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най много ме притеснява това че започват да се случват явления които съвпадат с писанията в Библията. Там са описани последните дни преди свършека на света. Когато видя някое съвпадение с тези писания започвам истински да се притеснямвам за децата които са бъдещето на света. Дано Бог се смили и не унищожи света. Дано тези явления да са само нелепи съвпадения. Иначе много лошо ни чака.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2005 или 2015?!?