Колко гледания са необходими в YouTube, за да изкарваш пари?

Българите се нуждаят от 2 032 496 гледания на месец
7 юли 2021 18:36, Анисия Иванова
36
Колко гледания са необходими в YouTube, за да изкарваш пари?
Снимка: Pixabay

Интернет създаде купища възможности, а една от най-привлекателните за мнозина се оказва тази да се превърнеш в ютюбър.

Българите, които се стремят да бъдат ютюбъри на пълен работен ден, са европейците, които се нуждаят от сериозен брой гледания – 2 032 496 – за да генерират средната нетна годишна заплата в страната от 7140 евро, сочи проучване на Reboot Online Marketing.

Интересното е, че има средно 85 500 глобални търсения в Google на месец на "Как да печеля пари от YouTube?”, докато средният брой търсения в Google на "Как да монетизирам YouTube видеа?“ е 34 600.

Reboot Online Marketing е установила, че жителите на Лихтенщайн ще се нуждаят от 16 692 251 гледания на YouTube канала им, за да генерират такава печалба от реклама, която да се равнява на средната годишна заплата от 58 644 евро в страната им.

На второ място е Швейцария. Швейцарските граждани, които имат амбицията да се превърнат в ютюбъри на пълно работно време, ще трябва да съберат 15 421 982 гледания, за да достигнат средната нетна работна заплата от 54 144 евро за година.

Люксембург (12 204 612), Дания (12 174 375) и Норвегия (11 318 448) са сред другите държави, при които са нужни над 10 млн. гледания, за да се изпълни условието.

България е чак на 32 позиция. На дъното на класацията е Армения, където са нужни "само" 850 611 гледания, за да се генерират достатъчно рекламни средства, еквивалентни на годишната заплата в страната - 2988 евро, пише investor.bg

За целите на изследването Reboot Online Marketing е използвала данни от lickd.co, за да установи колко гледания в YouTube са нужни на гражданите на 44 европейски държави, така че да могат да спечелят същата сума като нетната си средна годишна заплата в родната си страна, ако обмислят да напуснат работа, за да станат редовни създатели на съдържание във видео платформата на Google.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: YouTubeпаригледания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Тая новина е пълна глупост. Аз се занимавам с ютуб, и мога да кажа, че от български гледания и абонати не се вадят никакви пари, rpm процента за България е катастрофално нисък, затова според мен или трябва да се занимаваш с content на Английски или въобще не се занимавай. Това е гаранцията. Има си спонсори, оня Слави Клашъра живее от платени промоции, не от гледаемостта си, без значение колко абонати има. Аз лично намирам, че неговите класации са прах в очите като информация.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват милиони гледания за да изкараш пари от Ютюб а гледанията от България са безполезни
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Много съм си в час даже. Знам, че въпросната баба Мита един картоф не е отгледала в живота си. И си е клатила краката през социализма в някоя администрация.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДо Баба Мита"Аз ,като посадя 10-на картофа ....вадя после 30"Затова ли ядем полски и френски картофи?Лъжеш нещо. --------- Не ,не те лъже жената, просто ти не си в час със земеделието и картофените гнезда.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само губене на време е, да висиш по цял ден в Тубата за такава смешна сума на месец!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Б. МитаНашите политици са като всички политици, ама ти не ставаш за нищо. Е, не очаквам да си го признаеш.
22
1
 
2
 
! Отговори
Б. Мита преди 2 години
Да, миличък. Нашите политици са ангели.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баба ви Мита Бабо Мито, ако снимаш как кума лиса дебне и яде кокошка, 30 мильона гледания не ти мърдат. Ама ти май си свикнала за всичко да се оправдаваш с политиците? А внуците от Америка ше има да ги чакаш.
20
1
 
7
 
! Отговори
Баба ви Мита преди 2 години
Питай , политиците за вносните плодове и зеленчуци.Аз не продавам.Само кътам, като дойдат внуците, за да им сготвя нещо истинско.Та те така. излизам сега на двора, ще затворя вратата на кокошките, че Кума лиса дебне....
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баба Мита"Аз ,като посадя 10-на картофа ....вадя после 30"Затова ли ядем полски и френски картофи?Лъжеш нещо.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това всъщност е класация по заплати.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ютюбъри им спри интернет и им остави само YouTube и са свършили курса. Тази простотия с копирането на съдържание и идеи е до време.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20"А бе иска се сериозно бачкане за вадене на пари"Министър Рашков вие ли сте?
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе иска се сериозно бачкане за вадене на пари. Какви са тия ютюбъри и простотии разни.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баба Митабабо Мито, ще се изненадаш като ти кажа, че има руснаци и украинци, които снимат и записват докато копаят картофите, коментират как и защо копаят, качват клипчетата с копането в тубата и правят по 15 милиона гледания на това клипче. Така, че поръчвай една хубава камера и един хубав микрофон, една 128ГБ карта и давай и ти.
13
0
 
18
 
! Отговори
Баба Мита преди 2 години
Аз ,като посадя 10-на картофа ....вадя после 30.....Ама иска копане, а не гледане на Ю-тубата.
12
1
 
16
 
! Отговори
До 1: преди 2 години
Най-популярните българи в YouTube са Киро-брейка, Цанов, плюс още няколко. На всичките от тях е отнета монетизацията и не им са плаща нищо, освен това са заплашени от заличаване на акаунта и то без предупреждение.
11
0
 
15
 
! Отговори
Нико преди 2 години
За да направиш 2 млн гледания трябва да сътвориш голяма видео-простотия, това се гледа.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Youtube има филмчета, които беспорно доказват, че земята е плоска!! И се управлява от Реприли, които живеят тук от милярд гонини!!
9
7
 
3
 
! Отговори
Китай преди 2 години
Времето на всички Американски социални мрежи изтича TikTok, TikTok. Фейсбук умира TikTok, Instagram умира TikTok.. YouTube времето ви изтича TikTok