Научният ръководител на Пламен Николов: Беше от най-ярките студенти

Проф. Динев смятал да го вземе за асистент
Обновена: 2 авг 2021 19:45 | 2 авг 2021 19:40, Веселина Йорданова
112

Продължават и споровете около личността на кандидата за премиер Пламен Николов. След като журналист се усъмни в истинността на философския труд на Николов, неговият научен ръководител потвърди: Номинираният от "Има такъв народ" е защитил докторантурата си.
Още по темата
Философ по образование, предприемач по душа. Пламен Николов защитава докторантура преди 18 години.

"На 26 години завърших докторат и дотам всичко за мен приключи с науката", сподели Пламен Николов.

Така кандидатът за премиер замества науката с бизнеса. Научният ръководител на Николов си спомня за него като един от ярките му студенти. Дава му първите уроци за човешкото познание.

"За човека го научих най-важното - че човекът е една противоречива същност", сподели преподавателят по Философска антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Валери Динев пред Bulgaria ON AIR.

"Непълнотата на информацията относно дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на липсата на попълнена информационна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 г.", посочиха от МОН.

Затова информацията за труда на Николов, въведена в регистрите, се оказва оскъдна.

"Истината е, че си я защити момчето. Даже аз мислих да го взема за асистент, но се оказа, че няма възможност да се обявят конкурси. Те утре могат да кажат, че аз не съм професор", каза още проф. Динев.

Според преподавателя сега Николов трябва да покаже с действия, че заслужава поста, за който е номиниран.

"Изборът да бъде премиер е негов. Аз мога да му кажа "Бъди премиер", но той ще вади кестените от огъня. Аз го познавам в тази сфера - интелектуалната, като капацитет, но това, че си интелигентен, не значи, че може да се оправиш със ситуацията. Има много хора, които са чели, чели и не могат да се оправят. Трябва да имаш практически опит", подчерта още проф. Динев.

А посланието към неговия ученик е ясно: "Един кораб трябва да има един капитан - и това ще е Пламен Николов. Налагаш волята си и приключваш", категоричен е професорът.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да не е професор, но в сравнение с Боко Еднокнижника е доста по-образован.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се, че основоположникът на философската антропология се е майтапил със студентите си. Нито философия, нито антропология, а чиста теология. Затова и папа Йоан-Павел II я е избрал за предмет на докторската си дисертация. Но като разбрал за каква кощунствена теория става дума (панентеизъм), се ограничил само с етиката и теорията за ценностите на въпросния немски философ. Що се отнася до рефлексиите му за времето, човекът докарал нещата дотам, че по едно време вярвал, че може да го управлява.
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eй, един човек дето не е от ДС и ще го изядете с парцалите. Ей за това ще му дам кредит на доверие.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а за дедото партизанин никой не казва нищо
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв е този ром на снимката?радев ставаше за смях ,а тоя ще го мислят за афганистанец-бежанецпредставете си само фигуранта с деса и тоя с жена си(тя е по синя от него) на операта селска чест във виена. ха ха ха
48
5
 
13
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Хаха. Ако някой вярва че научния ръководител помни работата на студент от преди 18 години ... Сега се сетил да лъже, защото журналистите са го потърсили да коментира работата на кандидат-премиера. Някой дори не ги четат. Само рецензента я чете, но едва ли я помни.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано не сменят химна ни ( много е як !! ) с песента " и ловец и рибар съм " ....
46
3
 
4
 
! Отговори
Гений преди 2 години
Да, бил е не звезда, а констелация - цяло съзвездие!
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прекалено внимание за това грозно и злобно чалгарче !амбулантен търговец с диплома за философ!!!!!!не заслужаваме да имаме държава щом си го причиняваме!
44
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Никога не се...страхувай да вършиш това,което не умееш.Помни: Ноевия ковчег е построен от...любители,а Титаник от...професионалисти. (Платено...съобщение-меморандум от ЦК на Има(няма) Такъв Народ,улица Кумата кв.Бояна)
43
2
 
6
 
! Отговори
Не я заслужава преди 2 години
Поредният подкилимо замитач и да станеш премиер точно след шест месеца ще стане ясно, че няма да реформираш нищо, няма да хванеш никой от източилите пет милиарда и че моделът продължава да е Яж, яж, яж от трупа на държавата.Well darling you may concider me an evil person, but the asshole that ashemed you and the institution you deny is a little bit dead, and there is another one to try!
42
2
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 години
Сигурно. Винаги може да се кажат хубави неща, ако така е поръчано. Апропо, какъв му е бизнеса на този предприемач - посочете направо "кръгчето".
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Беше от най-ярките студенти" - аз това във видеото не го чувам.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заприличахме на индийски сериал БУКВАЛНО
39
3
 
7
 
! Отговори
оня с фенера преди 2 години
на какво може да ви научи философ ? че нещо може да е , но може и да не е , а може и да е . най локуморазтягащото нещо което е измислено . та е такъв го гласят да ни управлява .
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, проф. Валери Динев, стар познайник. Малко е чалнат, на редовната сесия къса 90% от студентите, на поправителната сесия пише масово шестици. Говореше се преди години, че има любовница-студентка, специалност Философия, но сега като го гледам, доста е поостарял. То всички това ни чака, де. :)))))
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Налагаш волята и приключваш??????? И той като ученика *** и самовлюбен!!! Ми да я наложи пък да видим!! Българският народ питахте ли го???? (Миналите избори не се броят)
36
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Професоре,голям наивник си или продължаваш да живееш в отминалите времена.Каква е заплатата на един асистент в бг университет?Не отговаряй,досещаме се-малко над минималната.Пламенчо навреме се усети и се хвърли в дълбоките води на бизнеса.Усилията му са възнаградени-от управител на световно неизвестна компания за шорхели и плавници с 20 души персонал сега ще кацне директно в премиерско кресло.Това се нарича кариерно израстване!
35
4
 
14
 
! Отговори
Голяма промоция, преди 2 години
голяма реклама на този човек.Та дори и учителката му от село викнаха да говори какъв малък Айнщайн бил.Забравят,че пресолената манцжа не е вкусна.Омазаха нещата,а после се чудят как да чистят.Дори всичко да му е наред,при толкова приказки остават съмнения за намеса и манипулации.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нормално е да сме скептични. Дотук всички премиери се издъниха. Какво да ме кара да си мисля, че този разбира нещо от държавни дела? Поне на вид не внушава доверие. Прилича на обикновен зубрач, свикнал да слушка и папка. Бе ще видим.

Спонсорирани публикации