Научният ръководител на Пламен Николов: Беше от най-ярките студенти

Проф. Динев смятал да го вземе за асистент
Обновена: 2 авг 2021 19:45 | 2 авг 2021 19:40, Веселина Йорданова
112

Продължават и споровете около личността на кандидата за премиер Пламен Николов. След като журналист се усъмни в истинността на философския труд на Николов, неговият научен ръководител потвърди: Номинираният от "Има такъв народ" е защитил докторантурата си.
Още по темата
Философ по образование, предприемач по душа. Пламен Николов защитава докторантура преди 18 години.

"На 26 години завърших докторат и дотам всичко за мен приключи с науката", сподели Пламен Николов.

Така кандидатът за премиер замества науката с бизнеса. Научният ръководител на Николов си спомня за него като един от ярките му студенти. Дава му първите уроци за човешкото познание.

"За човека го научих най-важното - че човекът е една противоречива същност", сподели преподавателят по Философска антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Валери Динев пред Bulgaria ON AIR.

"Непълнотата на информацията относно дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на липсата на попълнена информационна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 г.", посочиха от МОН.

Затова информацията за труда на Николов, въведена в регистрите, се оказва оскъдна.

"Истината е, че си я защити момчето. Даже аз мислих да го взема за асистент, но се оказа, че няма възможност да се обявят конкурси. Те утре могат да кажат, че аз не съм професор", каза още проф. Динев.

Според преподавателя сега Николов трябва да покаже с действия, че заслужава поста, за който е номиниран.

"Изборът да бъде премиер е негов. Аз мога да му кажа "Бъди премиер", но той ще вади кестените от огъня. Аз го познавам в тази сфера - интелектуалната, като капацитет, но това, че си интелигентен, не значи, че може да се оправиш със ситуацията. Има много хора, които са чели, чели и не могат да се оправят. Трябва да имаш практически опит", подчерта още проф. Динев.

А посланието към неговия ученик е ясно: "Един кораб трябва да има един капитан - и това ще е Пламен Николов. Налагаш волята си и приключваш", категоричен е професорът.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя човек ще е пионка . оставят го там да обере пешкира и да бъде набеден в случай на фал !
32
4
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Професорът искал да го направи асистент,обаче Пламенчо никак не е бил *** или заблуден.Плюл си на петите и се захвана да става бизнесмен.И мечтата му се сбъдна.Стана дистрибутор на плажни стоки,демек продавач,но с докторска дисертация по философия.Евала,голям професионален прогрес!
31
3
 
7
 
! Отговори
джъст -А- мен преди 2 години
Нищо лично,но на мен туй изказване по-горе мн.ми мяза на ДОБРЕ ПЛАТЕНА публикация... Не че имам нещо за и/ли против тази и/ли онази кандидатура, но пък мисля си, че от 2-те злини човек е редно да избере и се спре на по-малката, сиреч - без Ники Мики Мауса и др.подобни царски клакьори ще си бъдем мн.по-добре и по-спокойни в недалечно бъдеще.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе малко ме интересува научния му ръководител бе!!! Да се маха!!! Пак отиваме на избори!!! Еййй, нахални са като рояк конски мухи, като ваксинационния щаб!!!
29
7
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Пацо Шнорхела Честито на всичките, които наркомана-чалгар ги излъга да гласуват за него. Бог да пази България!!!
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купете си надуваеми спасителни лодки и бегайте далеч от този чалгарски Титаник.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е поредния борец с комунизЪма? Идеален е за комсомолски секретар, както Бого беше идеален за безполезен, но много подкован с тезисите на Ленин партиен функционер.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой си-ДОБРЕ ЛИ СТЕ?
25
6
 
6
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Интелегентен и красив, малее, какво ни чака.
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напред Пламене, изгори им бушоните на анархо-болшевиките !
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Боко няма вече дъно, което да копаем, така че тоя ярък студент освен да блъска на едно място с кирката на кухо, друго няма да постигне.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много плюят и хейтят троловете на ДйБ... ...явно Слави предотврати со росоидния план !?
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за о но ж д a става дума аскера
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пореден журналистически бокклуук който сега ще се свре на тихо и едно сори няма да каже, изрродда
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Надали ще има успех, то сред хиени как се оцелява ? :)) С ментор като Славчо, чакащи за постове 3-и партии, как става номера....хахахаха :)
18
5
 
8
 
! Отговори
Кви хейтъри, бе преди 2 години
Децата ни ще живеят тука
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кочинис%тан, и Исус, и Мохамед да стана премиери, пак ще ги оплюят и ще им завиждат..*** семка в гените си носят някои аборигени, ***..
16
11
 
7
 
! Отговори
bbb преди 2 години
Всички, които плюха по темата за образованието на Николов, дали сега ще имат доблестта да се иизвинят? И тук не става въпрос дали става или не за министър-председател, а че медиите и разни журналисти и политици си позволяват да лъжат и манипулират!
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това не е новост, познавам челяк с 2 висши, дето не може да пише :))) Все пак смятам че е свестен Пламен, просто го употребиха, което често се случва по нашите ширини :) Професора що само е смятал да го вземе за асистент а не го е взел, отново врели-некипели, но сме свикнали с това.... :))))
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше толкова умен, нямаше да се занимава с политика, а щеше да остане да продава плавници и шнорхели на удавниците на Титаник.

Спонсорирани публикации