Научният ръководител на Пламен Николов: Беше от най-ярките студенти

Проф. Динев смятал да го вземе за асистент
Обновена: 2 авг 2021 19:45 | 2 авг 2021 19:40, Веселина Йорданова
112

Продължават и споровете около личността на кандидата за премиер Пламен Николов. След като журналист се усъмни в истинността на философския труд на Николов, неговият научен ръководител потвърди: Номинираният от "Има такъв народ" е защитил докторантурата си.
Още по темата
Философ по образование, предприемач по душа. Пламен Николов защитава докторантура преди 18 години.

"На 26 години завърших докторат и дотам всичко за мен приключи с науката", сподели Пламен Николов.

Така кандидатът за премиер замества науката с бизнеса. Научният ръководител на Николов си спомня за него като един от ярките му студенти. Дава му първите уроци за човешкото познание.

"За човека го научих най-важното - че човекът е една противоречива същност", сподели преподавателят по Философска антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Валери Динев пред Bulgaria ON AIR.

"Непълнотата на информацията относно дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на липсата на попълнена информационна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 г.", посочиха от МОН.

Затова информацията за труда на Николов, въведена в регистрите, се оказва оскъдна.

"Истината е, че си я защити момчето. Даже аз мислих да го взема за асистент, но се оказа, че няма възможност да се обявят конкурси. Те утре могат да кажат, че аз не съм професор", каза още проф. Динев.

Според преподавателя сега Николов трябва да покаже с действия, че заслужава поста, за който е номиниран.

"Изборът да бъде премиер е негов. Аз мога да му кажа "Бъди премиер", но той ще вади кестените от огъня. Аз го познавам в тази сфера - интелектуалната, като капацитет, но това, че си интелигентен, не значи, че може да се оправиш със ситуацията. Има много хора, които са чели, чели и не могат да се оправят. Трябва да имаш практически опит", подчерта още проф. Динев.

А посланието към неговия ученик е ясно: "Един кораб трябва да има един капитан - и това ще е Пламен Николов. Налагаш волята си и приключваш", категоричен е професорът.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На 26 години завърших докторат и дотам всичко за мен приключи с науката",сподели Пламен Николов. Човек за какво защитава докторат?За да си го закачи на стената в клозеmа?Как се защитава на 26 г. и всичко приключва до там? Големи амбиции е имал явно по онова време. Но кое е накарало Николов да приключи с науката? Избрал е пътя на парите.За това е станал търговец. Вярно е утре може да не е професор, но само ако влезе закона за Лустрация,който да забрани на всички виновни от прехода да преподават.
72
1
 
1
 
! Отговори
пародия на държава преди 2 години
Само през турско бяхме нещо! и братушките ни го отнеха завинаги....
71
1
 
1
 
! Отговори
семето е комунистко! преди 2 години
Каквото посадиш - такова ще пожънеш!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кариерата на Пламен се движи във възходяща посока - първо управител на скад след това мениджър на логистичен център ( скад по нашему) а ето сега и министър-председател. С това темпо го виждам до 2-3 години да стане и командир на Международната Космическа Станция. Дерзай!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двубоят: Пацо Шнорхела против Илин Професора.
68
0
 
1
 
! Отговори
ЦРУ определят преди 2 години
Въпреки че това няма да го прочете официално по следния начин: "Тъй като страните наши партньори е безмислено да се самозащитават от нас, защото официално са ни партньори, ние можем леко да корегираме тяхната външна и вътрешна политика в краткосрочен план това ще е ползотворно финансово за нас, а за тях в много дългосрочен план след като почнат да се не връзват на всичките мръсни долни номера по учебник и те ще пораснат и ще се научат да бъдат същите долни г.а.д.о.в.е като нас, защото ако не...
67
0
 
1
 
! Отговори
Допълнителни термини преди 2 години
Понятието "Шокова доктрина" е формулирано от една свестна САЩоамериканка, която е много против действията на ЦРУ. Понятието е свързано с идеята, че когато ЦРУ си харесат една държава да я разграбят под така наречената демокрация, винаги прилагат последователни стъпки - пропаганда, наемане на определени човешки о.т.п.а.д.ъ.ци които да прокарат мародерски реформи, затъпяват населението, и отделно бившият криминален контингент някой от тях ги наемат и толерират за определена доходоносна престъпност
66
1
 
7
 
! Отговори
Bo преди 2 години
Преди 30 години сестра ми за СУ философия и история. Отидох веднъж да видя как провеждатлекциите си. Едно че никой не ме забеляза като външен човек и второ, тези на първия ред "отличниците" изглеждаха като от друга планета... С две думи... Откачалки. Такъв ли ще ни натресат?
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Прав си, имаш страшна интуиция. При тоя професор и Боко Тиквата може да защити дисертация. Книгите му са леш - сборници с мисли, откраднати оттук-оттам, никаква рефлексия, философска нула. И рекетира студентите си да ги купят, иначе няма да си вземат изпита. Защо Николов не е избрал някой сериозен преподавател, с критична мисъл, например, от катедра История на философията?
64
2
 
3
 
! Отговори
Айде де ... преди 2 години
Опровергай ме ... Искаш ли да ти кажа с кой си имаш работа ... Безкрупулни, хладнокръвни копилета със заучени пози и поне няколко стратегии да си скрие следите след като е направил прасешки дом и при тях важи само едно нещо: Жестоко и садистично насилие да изпеее още кво е направил и най-вече парите дето е свил къде са!Но си има начини да пропеят само за половин час, проблемът е че са незаконни освен в случай на военно положение!
63
1
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Вгледайте се в очите на тоя "професор", дето говори като ония на Кирковския пазар, дето продаваше камъчеъа за запалки по Татово време. Кой и къв е тоя професор, дето не може да конструира едно читаво изречение на свят български език. Просто се вгледайте в очите и ще се сблъскате с още ефин семит в тая гнусна история. Хора, отворете си очите и ю-туб, дайте си един ден за проучване и анализ и установете типовете евреи . Сами се научете да ги различавате-по говор, по движения(кабала), по очи. Хей!
62
5
 
4
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Поне беше прочел една книга, а тук само чукчи пишат.
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е цирк и сега си има клоун!
60
1
 
3
 
! Отговори
Много хора преди 2 години
Ми се чудят на моята директност , а това е така заек, защото съм се нагледал на много простотии в тоя живот и много го гадории и отсега ти казвам колко и да се усмихваш влизаш у минирано поле!И накрая ще се окаже, че няма мое направиш нищо!
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кво го думаме, той е просто един шнорхел за глътка въздух на БСП, че горката лелка отива в историята! Интересно ще е да видим, дали ще завлече и Имах Такива Намерения с нея или те ще я изпреварят!
58
5
 
8
 
! Отговори
Нищо няма да промени преди 2 години
Една глупост няма да отмени и един гадняр няма да махне от Дяволските яйчица на НДСВ..Нищо не става от него, тоя има опит колко опитна мишка сред змии!
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пацо шнорхела е доказан гений! Това го зне цялата световна научна общественост.Именно заради това - до оня ден (недоценен) броеше кашони в скалада , а от петък (достойно оценен) е министър председател на България!
56
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Може и да не е професор, но в сравнение с Боко Еднокнижника е доста по-образован."- Не е професор, защото се е дипломирал преди 2010 година когато ГЕРБ гласуваха ЗРАС закона и всички преподаватели и асистенти за няколко месеца станаха професори по лесния начин.
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не понасям ИТН. Но ми харесва как парира и Мая и моржа, как ги пратиха за зелен хайвер. Ония си мислеха, че ще натресат на чалгарите техни хора и ще управляват без народа да им е позволил. Не знам какъв е Николов, но ми харесва факта че е философ, че го е грижа за образованието, очевидно може да работи и по-обикновена работа, а не само шеф на офшорки. А и прецака терикатлъка на другите. За това ми харесва. Не знам дали ще има бъдеще, но аз няма да помагам в свалянето му.
54
5
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Еврейска шушумига. Прилича на некакъв пор. Па ако некой не ми верва да изгледа видеото горе. Абсолютно 100 процентов евреин. Да се направи разследване в коя точно фаза след 1887 година родът антибългарски на тоя пор е заменил имената си с български. Не коментарът ми, видеото там горе зяпайте. Пор. Таласъм. Гovна с праз! Гефал!