НАП погна уволнения директор на полицията в Пловдив

Проверката ще се извърши от дирекцията във Велико Търново
Обновена: 16 авг 2021 15:31 | 16 авг 2021 15:31,
43
НАП погна уволнения директор на полицията в Пловдив
Снимка: БГНЕС

НАП ще проверява доходите на освободения директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Информацията потвърди самият той.

“След като аз сам днес оповестих, че съм дисциплинарно уволнен, 30 минути по-късно, на телефона на съпругата ми, служителка от НАП Велико Търново уведоми, че започват проверка на физически лица за доходите и притежаваното от нас имущество, с пет години назад", поясни Рогачев и допълни, че няма идея защо проверката ще се извърши именно от териториалното поделение във Велико Търново.

“Няма от какво да се страхувам, поне да знам, че и от НАП са ме проверили.Няма да се откажа, ще се боря докрай, за да защитя на първо място семейството си и после като служител да се защитя. Не съм от тия, които мълчат и се съгласяват, без нищо да бъдат премествани на друго място", каза вече бившият полицейски шеф, цитиран от Фокус.

Още по темата
Старши комисар Йордан Рогачев отново припомни хронологията на събитията, които му се случиха след назначаването на новия служебен министър Бойко Рашков.

“В късния следобед на 19 юни в болничната ми стая дойде тогава изпълняващият длъжността зам.-директор на ОДМВР Пловдив Петър Тодоров и ми каза: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб".

Аз му казах, че няма от какво да се страхувам и притеснявам. След като не се съгласих, започнаха проверки срещу мен. Министърът каза, че ще бъде извършена комплексна проверка, от нея пак нищо не излезе. И ме уволняват по донос на мой служител за това, че аз постъпих морално, тъй като той оказваше психологически и сексуален тормоз на моя служителка. Преместих го на друго място. Тогава нещата се нормализираха. Тя ходеше и на психолог тогава заради това. След като ме отстраниха временно от длъжност, този същият служител, с докладна записка беше уведомил тогава изпълняващия длъжността директор на ОДМВР и затова започнаха нещата", разказа старши комисар Йордан Рогачев.

“Тъй като аз съм може би единственият, който е отказал да си отиде доброволно, ще ви кажа с другите как постъпиха", добави той. “Привикват се, карат ги да пускат заявления за преместване на друго място и ако откажат, започват проверка срещу тях. И те, понеже се притесняват явно, и се съгласяват. След това казват, че те сами са го заявили това нещо, но ако се извърши проверка, ще се види, че това не е така", каза още Рогачев.

Той заяви с категоричност, че ще обжалва заповедта за уволнението му пред съда.

Попитан какво още очаква да му се случи, Рогачев каза, че не може да каже. “Миналият път дойдоха с бус на Специалните полицейски сили пред нас. От тогава синът ми, който е на 3 години, като види полицейска кола, започва да пищи. Нищо не му пречеше тогава на директора да ми се обади и да каже, че нещата са приключили. Но, за да се направи пред министъра, е постъпил по този грозен начин. Има си морални норми. Можеше съвсем нормално да дойдат и да ми връчат заповедта. Не знам какво още да очаквам. Може да ми измислят и още някоя друга проверка", добави Йордан Рогачев.

"Смея да кажа, че ръководената от мен дирекция се превърна в една от водещите в борбата срещу престъпността, в значителна степен намаля битовата престъпност, броят на убитите и пострадалите при ПТП в резултат на доброто взаимодействие с институциите намаля. Имахме извършени грабежи в малките населени места, които бяха разкрити, оттогава няма посегателства върху възрастни хора, бе създадена организация с патрули в малките места. Няма и до момента грабежи, благодарение на екипа, който създадохме.

Проверете какъв е броят на тежките ПТП сега, сигурно вече е нагоре. Имаше и акции - знаете по колко хващахме на седмица за разпространение на наркотици. Излязоха едни хора с влезли в сила присъди сега да кажат колко са били репресирани, хора, които са употребявали и разпространявали наркотици", добави още Йордан Рогачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
да преди 2 години
До ВеселкаЗатова и адвокат Пейчев го е надушил, да плаща. Той все около такива с пари се върти. На стари години Пейчев може и Пеевски да защитава. Щом е за пари.
32
0
 
0
 
! Отговори
Ацо преди 2 години
Та Кой викахте използвал институциите като бухалки?!? А сега открийте разликите!
31
7
 
5
 
! Отговори
До гласоподавател преди 2 години
А сигурно горе мафиотът от ромски произход от село Банкя, който за 12 години ограби де що можа? Да живей, нали? Ало Ваньо?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на такива хора българите викат *** наакън от всякъде но се прави на девица
29
8
 
8
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
На който не му е ясно: Комунизма се върна в България. Методите са различни. Целта една: унищожение на тези, които не са с нас. Време е народът да се вдигне и да смачка политическата ***, която иска само да облагодетелства себе си. По миналото им ще ги познаете. Свобода за България! Долу болшевишко-фашисткото правителство и президент!!!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, горкото ченге! Плача неутешимо!
27
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен26 Стига манипулира, БСП! Детето пищи не като види полицай, а като види колата му! Как не ти омръзна да лъжеш-мажеш не ми е ясно или ти сигурно си закърмен с майчиното си мляко в БСПарските прийоми и нагласи на мисловна дейност...Тежко болен, значи...Дано не ти е влезло в гените, че тогава още по-лошо, значи...Грозна картинка сте, БСП! Трябва да си ходите от политиката...
26
2
 
15
 
! Отговори
нормално е преди 2 години
Всички министри на ГЕРБ , и началници на РУ , ПРОВЕРКИ ДО 10-то коляно !
25
0
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
И за какво се е ''притеснил'' ? Ако всичко е наред //както си мисли той/ , какъФ е ''проблема'' !
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малей, тоя полицейски син какво го прави баща му, та като види полицаи, почва да пищи?
23
2
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Мутри, вън!
22
1
 
14
 
! Отговори
сиигурно е невинен преди 2 години
До И тоя се изкара - щом има смелостта да не непуска доброволно !
21
4
 
7
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
Трикове от селските вечеринки от времето на шоумена Живков. Руснаците няма да ни пуснат от прегръдката си. Милиционерите са им най-верните копои в България. А Мистър Джо Байдън даде "зелена" светлина за изчегъртването на всякакви комунисти, лакеи, болшевики и други цветарки. В Затвора също има здравна служба. А този го виждам как си вади пистолета от касата и го използва по предназначение......за да не му конфискуват имуществото минимум. Иначе ще пише ли пише срещу гостите в болницата. ЧАО
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как влиизаше в дискотеките във Велинград със служебната карта Данчо !
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данчо,Данчо ,колелото се върти !?
18
19
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, някой да е очаквал нещо друго?!... Всичко е известно отдавна! Сигурно още преди да се е родил Рогачев...БСП винаги удря "под кръста", тези хора не познават такива неща като "професионализъм" защото просто за тях няма такава професия като "политика" - всичко там е "мижи да те лажим" ! - БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
17
4
 
9
 
! Отговори
payak преди 2 години
Всичко тук в България е еднакво, без разлика кой управлява. Определени институции, като НАП и прокуратура се ползваха години наред като бухалка. Сега явно този изпитан метод на работа продължава и при новите управляващи. Само да припомня така бяха проверявани и министри на Бойко, след като бяха сваляни от власт. Човекът, ако и чист, няма какво да се притеснява. През подобно сито минах и аз преди 3 години. Неприятно, ангажира време, много нерви, но случва се. Всичко при мен приключи успешно.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтитикваА на пипирудите ли да вярваме? Калинките с шест точки дори са полезни.
15
10
 
21
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ПРОВЕРКА-А?-НЕ РЕВИ ПО МЕДИИТЕ-НАЛИ ВСИЧКО Е ТОЧНО?????-А СА ДА ВИДИШ ОТ ДРУГАТА СТРАНА КАКВО Е.-ДАВАЙ РАШКОВ-Е СА РАЗБРАХ ЗАЩО СЕ БАВЕШЕ ИТН-ВСИЧКО ДА СЕ ИЗЧЕГЪРТА.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И тоя се изкара "невинен. Все невинни а държавата в киреча. Все праведни, такива едни чисти." Мдааа, и най-големия светец, ДСара с 19 имота, Рашков, той е моралния компас, по който трябва да се ориентира българското общество. Къде ви намират такива провалени хора, да си давате "мнението"?