Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев

Той е бил в болничен, после в отпуск по бащинство
Обновена: 16 авг 2021 11:33 | 16 авг 2021 11:30, Петя Славова
50
Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев
Снимка: БГНЕС

Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Още в първите дни след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3 - то РПУ бяха арестувани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен за операция, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени, припомня БНР.

Още по темата

Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

"От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мене и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво се хванаха заради това".

Йордан Рогачев каза също , че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник: „С думите: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб. Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам". Рогачев ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
защита преди 2 години
Е, адвокат Пейчев сега ще го спаси. Той обича да спасява хора като Рогачев.
42
0
 
1
 
! Отговори
адвоката преди 2 години
Адвокатът му нали обеща, че истината ще излезе наяве. Чакаме я адвокате.
41
0
 
0
 
! Отговори
вярно е преди 2 години
Следователи, прокурори и съдии си действат с разни адвокати, някои от които бивши служители по ведомствата и обслужват мафиоти, политици и всякаква *** с пари. Затова има и такива, като мутрополита.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сааамо Рашковвв татаратата! Мутри вън!
39
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Реваншизъм!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Рашков! Мачкай!!!
37
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
кариеристите БСП, които вярват че колкото по-добре работят на мястото си, толкова по-високо ще се издигнат ---///--- Във всяка професия така се издигат хората, вие какво предлагате, по какъв критерий да се дават повишения? Да се издигат мързеливи и некадърни поклонници на Ту липа ли?
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И във Велинград беше надувка, Данчо ! И майстора си намира баш-майстора
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От недосегаемите беше.
34
1
 
9
 
! Отговори
Ю преди 2 години
Абе вижте БОП, вижте ДНСП, вижте РПУ - та, областните дирекции! Навсякъде за висши ръководители бяха назначени момченца, които нямат дори 1/3 от нужния стаж!!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа."""" --- Не съм гласувал нито за Гърбавите, нито за Болшивиките, нито пък за партиите представени в този парламент! Но, ако това е причината за уволнение, значи е неудобен за някой със сериозни връзки, в противен случай под този Претекст, би трябвало да уволнят половината полицаи в държавата или направо да закрият МВР-то!
32
3
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Че ти какви мислиш пак ще назначат?С по 3 висшета,пак ще са същите абдали като теб.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще премахнат всички директори на детски градини и училища, назначени от ГЕРБ, некомпетентни калинки, самозабравили се?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пазарджишки бек не става за нищо друго освен за кражби!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цял Пловдив го знае тоя, много по-рано трябваше това да се случи
28
15
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
При управлението на Гнусен Гадев и педеРашков е така!
27
10
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен28 Тоя явно не е за тази позиция с този шеф - някой, който иска пълно и безгласно подчинение, особено ако не е от БСП /а може би и СПЕЦИАЛНО ако не е от БСП!/без да се интересува от работата - за БСП незаменими хора няма, както и целите на рокадите на Рашков още не са ясни, но определено имат политическа насоченост...Още от началото Рашков взе на мушка Рогачев!...А и не може подчинения да е по-способен от началника си при толкова чувствителни кариеристи като Рашков особено...
26
1
 
21
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Сигурно е гербаджия,а комунистите чегъртат наред
25
4
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Този отговаря перфектно на фамилията си рогачев
24
2
 
5
 
! Отговори
А?!?!? преди 2 години
И в Пловдив ли е имало побои над протестъри лани?