Готви се бойкот: Няма да затваряме дискотеките, няма да спазваме вечерния час!

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки
Обновена: 3 сеп 2021 09:12 | 3 сеп 2021 09:00, Елка Василева
441

От Българската асоциация на заведенията са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември.

"Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е категоричен, че мерки за бизнеса няма и обвини министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в лъжа.

"Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: "Стойте си вкъщи, пари няма".

"Служебният кабинет използва нас за най-шумен натиск за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкова мащабен локдаун. И да бъде приет, за тези пари няма механизъм да стигнат до служителите. Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови", коментира още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския според Алибегов е, че голяма част от служителите са принудени да напуснат и да търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или квоти за ваксинация, преди такива да е изпълнил държавният сектор.

"Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Най-много ваксинирани са хората над 60-70 години. С кого трябва да работим? Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!", пита председателят на БАЗ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи". И е категоричен: "Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година".

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
1
 
3
 
! Отговори
Тути Фрути преди 2 години
Много сме зле дори центъра на столицата ни е пълен кич, зле поддържано и изглеждащо пълно със сергийни търговци и долнопробни заведения огромен брой загрозяващи центъра на града. На всеки метър набутани заведения като на панаир печелещи несметни пари укриване от данъчните. Лакоми зли и алчни ресторантьори, фитнеси, и други разни мулти функционални заведенийца. ПЪЛНА ЧИСТКА И НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Да има чисти зелени площи свободни от сергии и заведения.
357
2
 
3
 
! Отговори
ДА ГИ ЗАТВАРЯТ преди 2 години
Никаква милост, да им пуснат инспектори първо от НАП, данъчните, ХЕИ и здравни инспектори да има поголовна и безпощадна сеч на тоя сенчест БИЗНЕС. Друга са важните бизнес сектори, които крепят икономиката на една Държава, не диско, кръчми, фитнеси, то имат такъв тип държави които разчитат само на увеселителен бизнес обаче това са Аборигенски примитивни островни държавици. НИКАКВА ПОЩАДА и НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ да СИ СМЕНЯТ БИЗНЕСА и ДА СИ ТЪРСЯТ ДРУГА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗНА РАБОТА!
356
2
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 години
Кучето си лае, керванът си върви. Е и какво ще стане, като се противопоставят на мерките? Нищо - ще им набият едни актове, а тия, дет са много ербап - ще ги затворят. Просто и логично! Ричард Мазния, по-добре вместо да мисли за протести, да вземе да помисли как да си ваксинира персонала.
355
2
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Един взвод добре обучени професионалисти ще ги смачка набързо.А един съвестен данъчен инспектор просто ще ги затрие.Време е да ги натикат там, откъдето са изпълзели.Колко са внесли в бюджета до сега, та да ме заплашват?И кой плаща за хилядите в болниците?Много ще се радвам този да заболее, да има нужда от спешна помощ, а болницата да е пълна с ковид болни ....нека си пусне в бардака онази песничка road to hell===
354
6
 
2
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
Не само не затваряйте но вземете кални железни пръти и когато дойдат ги смачкайте от бой и ги пратете в КАИЛ с тежки черепномозъчни травми всичките. Те лекарите си знаят ще ги изпишат КОВИД с вируса не може да се бориш той е заразен но докато не почне да премазва ръчички главички и инспекторчета няма да свърши заразата.Юмруче му е майката.
353
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Решението е тотално гражданско неподчинение - ''заповедите'' на оня на ГАРАНТИРАНАТА държавна ГОЛЯМА ЗАПЛАТА , нямат никака стойност,още повече че е избран от сектантска-соросидна партия с РЕАЛНА 2,6% подкрепа от народа
352
4
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Е сега трябва да видим ,че има държава на тази територия,а не сбирщина в парламента които си гледат собствените си интереси... .Не може да улицата и не трябва да ръководИ държавата,това не е допустимо...ама това е България ...тук всичко е възможно,за съжаление!(
351
4
 
6
 
! Отговори
КАТЯ преди 2 години
КАК МОЖЕ ТОВА ТОВА ЧОВЕЧЕ ДА РЪСИ ПРОСТОТИЙ ТИ КЪДЕ СЕ НАМИРАШ АКО БЯХМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ДА СИ АУТ НИЩО ЧЕ СИ МЪЖЪТ ДО ЖЕНАТА СЪС ЗМИЙСКИТЕ ОЧИ
350
3
 
13
 
! Отговори
Шуба Дура преди 2 години
Никак НЕ МИ Е ЖАЛ за тоя бизнес сенчест и тъмен. Много мазнинка и тлъстинки имат натрупани от укрити данъци и нелегални дейности тези клубове. Да за ги затварят. То това не се търпи пияници и безделници и разни кибици по заведенията. ИЗЛИШНО МНОГО СА да се закриват и ФАЛИРАТ ще е ЕДНО ДОБРО за ОБЩЕСТВОТО. АКО ТРЕБЕ И АНТИ ПРОТЕСТ НА ТЕХНИЯТ ПРОТЕСТ ЧЕ ИМ НАПРАВИМ.
349
0
 
9
 
! Отговори
РЕВ и пак РЕМ преди 2 години
Колкото се може още ПАРИ да се НАПИЧЕЛЯТ от все още УБАВОТО време за нощни ГУЛЯИ похождения на хора, които искат просто да си изхарчат парите по клубове и заведения ГОЛЯМА ДРАМА. Направо ЖИВОТ и СМИСЪЛА се ВЪРТИ около УВЕСЕЛИТЕЛНИТЕ заведения ФИТНЕСИТЕ и КЛУБОВЕТЕ. То друг ЖИВОТ И ЦЕЛ И СМИСЪЛ НЯМА ЗА ТЕЗИ МАШИНИ ЗА ПАРИ.
348
7
 
9
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
Да им не бъдат децата на тези, които са против ваксините и мерките. Целият свят разбра, че трябват ваксини, само *** Беят - не.
347
2
 
2
 
! Отговори
До 387 преди 2 години
Ти сега говориш така по интернет, но в реалния живот сигурно се подчиняваш на задълженията на правителството и сигурно правиш забележки на хора, които не се подчиняват
346
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям напълно г н Алебегов, но да кажа, че с мирни протести няма да стане. Трябва гражданско неподчинение и блокади на кръстовищата докато не си подадат оствката!
345
1
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
този хем Ричард хем АлиБегов -значи е от азиатските руски републики роден в семейство почитатели на Шекспир ои по-спецално Ричард Трети , но са изтървали Трети от името му
344
0
 
4
 
! Отговори
погребално бюро преди 2 години
а така да живне и нашия бизнес иначе ще протестираме против ограниченията !.
343
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕХО ЗА ПАРИ И СЛАВА СИ ГОТОВ НА ВСИЧКО АЛИГЕР
342
1
 
10
 
! Отговори
мишо преди 2 години
ПО НАРЕЖДАНЕ НА САЧЕВА НАЛИ ТАКА БЕ ПИЧ
341
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е за затвора, подбуда за гражданска неподчиненост и безредици. Затвор! И да му острижите гадната мазна коса
340
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами и ние да им направим бойкот и да спрем да влизаме в заведенията! тия, вместо да идат пред министерския съвет, блокират хората които бързат за някъде!
339
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално ще затворят дискотеките!