Готви се бойкот: Няма да затваряме дискотеките, няма да спазваме вечерния час!

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки
Обновена: 3 сеп 2021 09:12 | 3 сеп 2021 09:00, Елка Василева
441

От Българската асоциация на заведенията са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември.

"Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е категоричен, че мерки за бизнеса няма и обвини министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в лъжа.

"Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: "Стойте си вкъщи, пари няма".

"Служебният кабинет използва нас за най-шумен натиск за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкова мащабен локдаун. И да бъде приет, за тези пари няма механизъм да стигнат до служителите. Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови", коментира още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския според Алибегов е, че голяма част от служителите са принудени да напуснат и да търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или квоти за ваксинация, преди такива да е изпълнил държавният сектор.

"Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Най-много ваксинирани са хората над 60-70 години. С кого трябва да работим? Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!", пита председателят на БАЗ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи". И е категоричен: "Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година".

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
4
 
6
 
! Отговори
до 357 преди 2 години
Дано на тебе ти дойде акъла, щото тия "глоби' са форма на мафиотски рекет от мафията ГЕРБ, който няма да мине, разбра ли, другарю??? ОТ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ
317
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните тук трият коментари и агитират всички да се забулваме като жените в Афганистан и да приемем Бог Астра и Бог Пфайзер в сърцата си, както и техните пророци като Модерна! Хора! Борете се за правото си да бъдете хора, а не медицински лабораторни животни!!!
316
10
 
12
 
! Отговори
пххххх преди 2 години
И като не спазвате нищо да дойдат и да ви напраскат яките глоби, та да ви дойде акъла. Аман от вас, толкова сте нагли в този бизнес, че думи няма да се опише!
315
1
 
9
 
! Отговори
ss преди 2 години
тоз що не рева като им намалига ддс-то с 10% ?
314
4
 
8
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Ако не излезем по площадите управляващите ще ни изтровят с инджекции.
313
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандокан ,духай супата гад
312
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов е Алирадев!
311
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е само алибега, всички сме под ножа, не разбирате ли? Събуди се българино, зарежи ракията и си спомни за Левски, Ботев, Бенковски... Свобода или Cмъpт. Дела трябват а не думи...
310
2
 
3
 
! Отговори
k преди 2 години
тоя тъй наречен ричар почеа да става освен опасен и досаден
309
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ше протестират , заради това, че вместо 22 ше затваря в 23 часа?За тоя явно от герб са развързали кесиите. Хитруши се оказаха герб, дават пари на по изборите , а за подмолни 'протести'. Нямат интерес нещо хубаво да се случи, а да се случват лоши неща, понеже не са на софрата.
308
4
 
3
 
! Отговори
Куршум за министъра преди 2 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще се ОТЪРВЕМ и от Маските и от Вирусите... Здравния министър, ЗАЕДНО с разни араби и китайци РАЗНАСЯТ вируси навсякъде... Куршум за тоя !! А след това, МАХАНЕ на маските и ИЗГОНВАНЕ на всякакви араби и китайци от България !! Като оня Афганистански Ислямски ВИРУС, който искал да домъкне още 14 вируса- ислямски змийчета...
307
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква жандармерия ве мульо ...борбата щее на живот и смърт ...г..е фашистки
306
0
 
8
 
! Отговори
Истинате е само една преди 2 години
И тя е Свобода или Борба !!!!
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото борсата не е решение,а и е менте институция.Отвън, искат да затрият татковината,като имитират съшите мерки. Който иска ковид ,да си го търси!ⁿ
304
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна пародия. Този некъпаният ли ще води платените герберя. Хахах
303
9
 
6
 
! Отговори
zaran преди 2 години
Жандармерия и ще ви пръсне. Алибабов мазен ***.
302
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че просто прекалиха с този ковид.
301
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да не могат да бъдат съкратени и да отидат на борсата ?
300
10
 
30
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Нощните заведения трябва да бъдат затворени, те са развъдник на Ковид. Ресторантите трябва да си работят нормално, защото там хората не са толкова близо един до друг и не се плюят като в дискотека. Толкова е просто.........
299
1
 
3
 
! Отговори
асд преди 2 години
Аз пък ако си купя рафи повече...