Готви се бойкот: Няма да затваряме дискотеките, няма да спазваме вечерния час!

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки
Обновена: 3 сеп 2021 09:12 | 3 сеп 2021 09:00, Елка Василева
441

От Българската асоциация на заведенията са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември.

"Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е категоричен, че мерки за бизнеса няма и обвини министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в лъжа.

"Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: "Стойте си вкъщи, пари няма".

"Служебният кабинет използва нас за най-шумен натиск за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкова мащабен локдаун. И да бъде приет, за тези пари няма механизъм да стигнат до служителите. Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови", коментира още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския според Алибегов е, че голяма част от служителите са принудени да напуснат и да търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или квоти за ваксинация, преди такива да е изпълнил държавният сектор.

"Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Най-много ваксинирани са хората над 60-70 години. С кого трябва да работим? Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!", пита председателят на БАЗ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи". И е категоричен: "Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година".

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЙ щял да даде три дни на парламента. Алоуууу, КОЙ си ти тъдява бре зализан? Миналата година ви затвориха тотално за месеци, но кротуваше като мишка. Сега са те нахъсали герберастите и той тръгнал да прави бойкот. Добре бе, може, правете, НО като тръгнат РЗИ-та, НАП, полиция за проверки и контрол при неспазване на мерки при криза, какво ще мрънкаш тогава? Ще ти наложат глоби, няма да ги плащаш, но като имаш неплатени задължения към държавата, не ти се полагат помощи.
17
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха ... контролните органи потриват си ръце и глоби ще има за всички от сърце!
16
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си запалят кочините в знак на протест! Така ще направят впечатление, ще си решат проблема веднъж завинаги и ще ни отърват от себе си и дупките си.
15
35
 
16
 
! Отговори
АРИЕЦ преди 2 години
Точно така! Долу всички забрани, ограничения и локдауни!ТОВА Е БЪЛГ АРИЯЯЯЯ!
14
3
 
15
 
! Отговори
Валери Божинов преди 2 години
Идеално ! Тъкмо както Мъри Стоилов ме изгони сега от "Левски" - Ще има къде всяка вечер да мятам салфетки и гюбеци , и да се правя на "як пич" пред студентки и манекенки ! Аз съм "ЗА" !!!!!! ...
13
20
 
16
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Правилно. Има достъп до ваксини, всеки може да си постави и отпада риска да влезе в болница. Айде стига вече с този терор. Колко още години ще удряте икономиката без последствия. Заредете всички медицински заведения с ваксини и всеки да има свободен избор да се оправя. Стига с тази безполезна идиотщина, наречена мерки или ще бъдете изметени всички от властта.
12
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от статията - "Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!" Ахаааа, да си дойдем на думата - човекът, макар и не директно, апелира за ваксинирането! Явно добре му плащат! Е, решил е за захлеби и от ваксинирането.
11
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчни бизнесмени българи егоисти рестарантьори мислят само за собствената си печалба въобще не им пука за българите с хроничните заболявания.Заради хора като този *** на снимката Алибегов които мислят само за собственото си удоволствие за нищо друго нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина.
10
19
 
41
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Като беше ББ на власт църкахте като мишки сега сте много отворени!Мишките на ГЕРБ
9
8
 
51
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Хахаха да бойкотират. Глобите ще се ги плащат сами. Няма да има помощ от държавата тоя път :)
8
13
 
23
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ако младите се научат да са отговорни и да пазят възрастните няма проблем да останат без мерки. Проблема е, че не са и убиват.
7
8
 
61
 
! Отговори
1 преди 2 години
Мисля, че т.н. ресторантьори успяват доста успешно да настроят хората срещу себс си, което можа да им струва повече от мерките, а е и време този да го заменят с нещо по-прияно, поне за медийните изяви.
6
13
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не правехте бойкот при Тиквата?
5
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И миналия път така говореха и после наклякаха. На никой няма да липсват заведенията. Да се хващат наистина да работят.
4
10
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желая от моите данъци да плащат помощи на тия!!
3
38
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта защо се крие, да излезе да говори и да управлява. Нали това искаше.
2
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали щяхте да обявявате стачка бе? Айде стачкувайте, да ви видим..
1
15
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно! Аз пък няма да ви лекувам, а ще чета книги! Разбрахме се!