Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
покажете уважение към хората които отделят време за да са във вашия сайт, не да им заличаватер коментарите да не ви залича аз вас, да останете само с един индекс.пхп празен
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз не мога да бъда спрян, имайте уважение за да имам и аз към вас, не си търсете белята
52
2
 
7
 
! Отговори
Khufu преди 2 години
А извинете , лихвите по кредитите кога ще ми вдигнете?
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радиаторите ми са свалени от 20 години. Днес получих доплащане за Топлофикация за миналата година 600 лева. Това никога до сега не се е случвало, ДРУГАРЮ ЯНЕВ! Има да чакате и да се надявате да гласувам за вас и за Радев!
50
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Да проверим какво казва чичко Google: От 1л нефт се получава 45% бензин и 25% дизел. Един барел нефт е 159 литра и в момента струва 71-75 долара. T.e. от 159 л нефт се получават 71,5 л бензин. Тъй като акциза е на тон трябват 14 барела нефт или 1022 долара (средна цена) за тон бензин, които правят в момента около 1700 лв. Плюс 700 лв акциз прави дена на безнина 2,40 лева на литър бензин плюс остават неотчетени 550 литра дизелово гориво (за което също се дължи акциз).
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението на фигурантите
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даммммм .....по долнопроббни ппарцаляци от сайта днес.бгг няма на планетата ограничават свободата на словото, мисля, че е време по късно да бъдат затрити ако продължат да ме ядосват тия гнидди. СЛЕД МАЛКО ВИ ПУСКАТ БОТНЕТ САМ ДА ВИ ФЛУДИ САЙТА, ДА СЕ НАУЧИТЕ НА УВАЖЕНИЕ КЪМ КОМЕНТАРИТЕ. Или ще има свобода на словото, или ще заприличате на ккенефаджийница
47
3
 
4
 
! Отговори
Къде го гледате преди 2 години
Вярно ли дават на живо Бойко 24/7 от къщата му?
46
2
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До БСП...Хохооо, чакахте 100 години эа да се почувствате эначими, яснооо
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките трябва да са ПУСКАНЕ НА ВСИЧКИ СПРЕНИ АЕЦ БЛОКОВЕ, РУСКА ГАЗ,И ОТКАЗ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ВТЕЧНЕНА ГАЗ. ИЗЛИЗАНЕ НА БГ ОТ ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА НА СОРОСКИЯ ЕС.
44
20
 
5
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Президента Радев и премиера Янев са най-доброто нещо, което се е случвало на България от 100 години!!
43
6
 
4
 
! Отговори
На живо в Банкя преди 2 години
Сложили са под Електронно подслушване и визия Борисов заради съмнения за педофилия срещу Сесил Каратанчева 13г. и нейна приятелка 12г.! Казва се Синтетична Телепатия и гледат през очите на жертвата!.......На живо 24/7
42
2
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 54 Ами, фащаш некой протестър, да ти връща раэликата от 30ст
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типовият хляб, който купувам, от 1,10 лв. стана 1,40 лв.
40
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Абе вашия бизнес се развива много добре, може и този харесрдските тарикати да е ок. Ама народа гладен и гол без обувки щото пари нема.
39
1
 
18
 
! Отговори
Народе..... преди 2 години
Сетила се Мара да се побара. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Ми до сега къде беше и какво прави бе? Питай синът ти нали го назначи в Булгартрансгаз, айде той да ти даде съвет. Всияките сте един дол дренки, върти сучи и гледа само какво може да се открадне.
38
10
 
7
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Трябва да си пълен ***, за да мислиш че след 10г разсипване на енергетиката служебното правителство на 6мес е причината за цените на тока. Май ББ е бил прав за 80% *** и повечето от тях са се изходили и в коментарите.
37
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 Напълно съм съгласна,че повечето военни нямат капацитет да са добри управляващи.Не са гъвкави,прекалено праволинейни са,нямат изказ и са ограничени.Освен да командорят нищо друго не им се отдава.Като слушаш как говори Радев-натъртва като на слабоумни-става ясно,че по-добре да беше останал да вика "Наляво!Надясно!Кръгом марш!",а не да президентства.
36
4
 
19
 
! Отговори
съвет преди 2 години
купувайте яйца до като са евтини и ги има ! след изборите може и да ви потрябват, за да благодарите на фигуранта за промяната .
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то преди цената на тока в ЕС не се увеличаваше ,а тук редовно го увеличават ,за разлика заплати и пенсии ЕС са огромни )