Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
94 понеже ти го каза, в бг, русия, китай и бангладеш сме най великите, колкото и да ни имат за мишккки, най мощните хакери на планетата сме тези изброените, америка няколко пъти ни пращат зов в каналите на тура и карела да им спасяваме задниццциииитеееее
73
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Оправданието другите са виновни е до време.
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че Янев е уредил и двете си отрочета на добре платени места в енергииния сектор
71
2
 
19
 
! Отговори
78 стотинки преди 2 години
За кой ли път комунисти са на власт (Радев и Нинова) и тепърва ще мислят за овладяване на кризата хвала на гласувалите в чужбина там добре ли сте ???????
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без думи
69
22
 
7
 
! Отговори
Texaco преди 2 години
Откакто т0лупът (дебела филия с мас) не е на власт - саботира по всяккъв начин държавата и народа! От яд. За 12 години управление е назначил на възлови позиции навсякъде негови хора - включително и в енергетиката! Всички са впрегнати да компрометират, в деструкция, сеене на омрза и разделение. Спекулата с цените на основните неща е плод на старото управление, което цели разочарование в хората и да се върнат на бял кон! Не могат да преживеят, че ще им спрат достъпа да грабене и корупция!
68
3
 
4
 
! Отговори
До Социолог преди 2 години
Ти хубаво предвиждаш но няма как да я овладеят, просто това не зависи от тях.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88Аз само ти пуснах въдицата мен, не се "фрапирай" толкова......хахахаха :)))) Нормално е да има много хакери в БГ, то има в изобилие доценти, професори, адвокати.....какви ли не, само нема работници в територията :)))
66
13
 
4
 
! Отговори
Социолог преди 2 години
Ако служебното правителство овладее цените на тока и горивата, предвиждам 60% + за Радев и 25% + за ПП на 14 Ноември.
65
2
 
7
 
! Отговори
До Texaco преди 2 години
Единствената борба която може да е ефективна е въоръжената друг начин няма.
64
2
 
15
 
! Отговори
Свиквайте преди 2 години
Това е зелената икономика. Глад, мизерия, студ, тъмнина и високи цени. Без горива няма просперитет. Цивилизацията е изградена на базата на въглищата, нефта и газта. Без тези източници на енергия цивилизацията не може да съществува. Перките и слънчевите панели са измама за източване на пари. Богатите да печелят а бедните да плащат по високи сметки.
63
1
 
6
 
! Отговори
Texaco преди 2 години
До Анонимен==========И аз съм със свалени радиатори в апартамент, заключен и необитаван от 21 години и също получих сметка за доплащане в размер, какъвто досега никога не е имало! Писах писма за разяснение до кожодерите и дялово-разпределителнита им фирма, но първите ме викат да ми обясняли "на място" (отказват писмен отговор), а вторите ми върнаха 3..4 изречения с общи приказки (без числа и калкулации!), а на втория имейл въобще не ме отразиха. В момента мисля как да продължа борбата с тях!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ората са гладни и озверели.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз е един палячччоооооо ~~~~~~
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената мярка която може да сработи в момента за задържането на цената на тока е пускането всички тецове на въглища и спирането на плащане на квотите за въглероден диоксид друга *** не виждам.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кво ще обяви тоз лично?
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете пример от съседна Румъния, 10к евро субсидия за електромобил веднага!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека познаеш за кого ще са мерките, за едни индианци от Шекер Махала и други подобни гета. Работещите българи разбира се ще са в ролята на спонсори.Спести си мерките или ги заври на фигуранта знаеш къде
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента комунистите обират държавата и затова всичко поскъпва. Народа ще обедне, комунистите ще станат свръх богати и ще се дръпнат друг да оправя кашата.