Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Токущо по БТВ повтарям БТВ казаха,че ГЕРБ бие на следващите избори с 23%.Не мога да повярвам.
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев си е военен, свестен е, обаче нема мозък, типично е за тази професия......хахахаха :)) Хората издивяха, те сега тръгнали да се грижат за цените.....хахахаха :))
32
19
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Започват да избухват мините заложени от ГЕРБ.1.Провален строеж на АЕЦ Белене.2.Провален Южен поток.3.Интерконектора с Гърция не е направен.4.Свързахме нашата електропреносна мрежа с гръцката/най-скъпия пазар на ток в ЕС/.
31
2
 
21
 
! Отговори
Марш невнятници преди 2 години
Всички от служебния кабинет взеха по шест брутни заплати включително и съветниците им, сега след втория им мандат пак ще вземат, Янев взе седем брутни заплати, хич не ги интересува ни мерки и теглилки, в болниците липсват лекарства, а в някои кислород, Кацаров да се маха, Балтова на туризма също е неадекватна, за Комитова да не говорим, тя не знае на кой свят е
30
5
 
21
 
! Отговори
историята говори преди 2 години
много са ми смешни тоя и подобни :) всичко лошо в България се било случило през последните десет години . що бе мамини златни ,от 89г. до преди десет години България да не би да просперираше.доходите бяха високи,ток,вода,парно,бяха с ниски цени ли ? ами не, имаше приватизации,фалити и кризи,бсп открадна спестяванията на хората,нищо не беше построено или ремонтирано,девалвация,виденова зима,даже хляб нямаше. за по добър живот тук , мярката е една , бсп(бкп) да се забрани !
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И децата знаят че енергийната мафия си работи не зависимо кой е на власт ,а тая комисия работи явно за тях ,мерките са ясно ,то ако нема милиони ти доганя няма да продава сладолед
28
2
 
21
 
! Отговори
Промяната.. преди 2 години
Стотици проценти увеличение.. какво не ви харесва летни протестъри?
27
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще овладяват цените на тока и горивата, които временото правителство и Радев причиниха. И как ще стане това, със заседание, декларация или както при комунизма.На калпаво правителство предното му е виновно. За инфлацията нищо не каза другарю.
26
0
 
12
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Е как Рашков няма да знае за тока, нали гарджетата влезоха в управлението на тока без конкурс.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТЕФАН ЯНЕВ Е ДОЛНОПРОБЕН ЛЪЖЕЦ НЕГРАМОТЕН АНТИБЪЛГАРИН
24
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, време е да си ходите. Боко ще измъква 4 ти път от криза. Вие оставихте хората без работа
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли подозирам, че мерките ще са в стил - държавата субсидира цената на тола и горивата ( които изобщо не са слъпи в момента) с пари на данъкоплатците. Демек, събираме ви данъците инс тях субсидираме цената на тока, за да ви е по-евтин :))))) WTF!?
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени чорапи да управляват държава. Такова нещо в европа няма. Зелените чорапи са слуги на комунистите.
21
1
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
А смяташ ли е нещо е зависело от него, особено за такива, които го наричат "тиква"?
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев да ни назначиш всички като децата си на държавна работа с 9 хил. месечна заплата. Няма да усетим цената на тока!
19
5
 
21
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Ако според Тоя, мерките срещу Ковид кризата са "адекватни", значи или лъже и прави другите на балъци, или той е "неадекватният""! Не можел да "предскаже"? А бе зелен чорап, че то всички предсказаха, че идва четвърта вълна, само ти ,Кацаров и Радев още не сте разбрали!
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите крадат държавата с много висока скорост. Всичко поскъпва! Кризата ще е катастрофална.
17
1
 
25
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Мерси, мерси, "президенте" и всичка назначени от "президента". Ние се гърчим, гладуваме, нямаме пари за елементарности, те планове ще ни обявяват. Съсипахте държавата за 4-5 месеца и сега с планове. Планът е един- Радев и обкръжението му ВЪН ОТ ВЛАСТА! Планът ще се изпълни в началото на ноември.
16
2
 
23
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Викайте Руменчо Гечевия,той ша ни опрай най добре.Правил го е и друг път и има опит. Кът се сетя за 1997 година и тръпки ме побиват.Дано и ваште мерки не доведат до фалит на 17 банки и долара 3000лв. както беше при него и управлението на комунистите.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насочете средствата за ваксини, пунктове за ваксиниране, 2000 лв.лекарски пътеки, лекарските бонуси и хонорарите на пропагандаторите към овладяване на кризата с тока и горивата и даже ще артисат. И българите няма да ви п.sуват.