Без имот в столицата - жена от Русе се оказа длъжник на ТЕЦ- София

Осъдена е за 9 000 лева, запорираха сметките й
Обновена: 26 окт 2021 10:11 | 26 окт 2021 10:11, Камелия Цветанова
55
Без имот в столицата - жена от Русе се оказа длъжник на ТЕЦ- София
Снимка: Pixabay

Без да има имот в столицата, нито пък някога да е живяла в София, русенка се оказа длъжник на „Топлофикация София"

Частен съдебен изпълнител е наложил запор на банковата й сметка.

Преди две седмици Цанка Димитрова от Русе открила, че банковите й сметки са запорирани. Направила проверка и установила причината-дълг към „Топлофикация София". Жената твърди, че никога не имала имот в столицата.

„Аз никога не съм живяла там, никога не съм имала имот, кацала съм няколко пъти на летището”, споделя Цанка Димитрова пред Нова телевизия.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у Цанка, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната топлофикация, без да е длъжник. Тогава за три хиляди лева. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че тя не е длъжник и до запор не се стигнало.

„Подадох жалба в Комисията за личните данни, подадох жалба в Районна прокуратура, които всъщност констатираха, че има нарушение спрямо моите лични данни, но всичко свърши до там”, каза тя.

Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от „Топлофикация” са я осъдили за сумата от девет хиляди лева. „Беше някакъв голям шок за мен, защото бяха на три нива сметки по 9 хиляди, първоначално си помислих, че е хакерска намеса”, разказва потърпевшата.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебният изпълнител бил изтеглил две хиляди лева от сметката й. След писане на писма и до него, и до дружеството -  казусът бе разрешен…почти.

Цанка получила обаждане от съдебния изпълнител, че от “Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея.

Свален бил запорът по сметките и се очаква възстановяване на сумата. Наред с добрата новина, дошла и лоша-съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея имало и още едно дело, пак от столичното топлофикационно дружество.

От столичната топлофикация съобщиха, че са направили проверка. Установили  че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. В последствие грешката е мултиплицирана автоматично в следващи документи. И поднасят извинения. Русенката обаче не приема нито мотивите на дружеството, нито извинението. Не допуска и че е възможна грешка заради съвпадение на имена.

“Как да го приема това извинение. Каква е тази стара база данни? Какво означава това - че в някакъв предишен живот съм живяла на адрес в София ли?”, пита Цанка. И е категорична, че  ще заведе дело срещу топлофикационното дружество.

„Да си понесе наказанието и да си плати. Аз имам стрес първо, второ- пари изтеглени от моите сметки, аз не смея да оперирам с никакви банки в момента, защото не знам на „Топлофикация” ли, или пък на ВиК ли, или на някое енергийно дружество, няма да ми поиска пари”, казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: парноРусеТЕЦзапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Топлофикация София търси всякакви начини да си събере дълговете.Да се готвят и други градове.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27.За всички от ОПГ-ГЕРБ И СИЕ светът започва от"Ерата Борисов"и се надяват да свърши пак със тях,но през следващите хилядолетия,защото насищане нямат,нито на власт нито на пари.Бедни ми бедни българино,до кога тези престъпници облечени във еласт в тази люлка ще те люлеят.Докато те затрият съвсем ли.Избери ГЕРБ или ***,това е техния девиз за настоящите избори.
23
3
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Както се казва .... ами да е имала имот в СФ... те сметките си вървят : D
22
3
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Хайде да не забравяме на кого е съдът! Самият премиер Борисов беше спечелил 6хиляди лева за спечелено дело, а го карах да плати ...35 хиляди разноски по делото! Това е за Тоя, дето летоброенето му започва от ...12 години!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди два месеца в Пловдив бяха обявили жива жена за починала пак заради съвпадение на имената. Племенникът й беше започнал да организира погребение. ЕГН не гледат ли тия.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоразумението "Топлофикация" съществува все още единствено защото държавата със закон закрепостява хората към него. Нагло, некачествено, неефективно, скъпо. В самия му принцип на работа е заложено да трупа дългове.Дано да ги осъди дамата!
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и съдията е голема работа! Дадеш му три имена, кажеш му запорирай и той запорира. А?
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се учудвам въобще, защото в България стават такива неща. Даже има осъдени в затворите на хора без да имат вина.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм сигурен дали ще успее да ги осъди,защото Топлофикация и съда са като скачени съдове.Казвам ви го от опит.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години ни управляват мутри и калинки.А те най-добре зная са се краде.И от кого.А резултатите ги виждаме всички.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е само съд за възстановяване на сумите и нанесените морални и материални щети на потърпевшите,трябва и затвор за крадците от всякакъв "калибар".Тези схеми са привнесени от запад,защото тамвече не виреят защото лесно ги хващат.Но тука в БГ им е бармана ,защото Държавата,в лицето на Съд и Прокуратура е "неадекватна"на престъпните действия на ОПГ-тата и е неспособна да разреши проблема.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо дори летището,което е обект от националната сигурност,дадоха на концесия,а Топлофикация не искат да я дадат?Явно защото е отворено кранче за едни хора,които не искат да им се затвори.
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дерат ни кожите и пак са на загуба.Някой в общината,която е принципал на монополиста май мноооого краде.Познахте ли кой?А сметката им щял да плати БЕХ,с шеф Валентин Николов,виден гербераст.И после,защо и тока стана толкова скъп?Ами защото са навързани като свински черва и аз на тебе,ти на мене,а сметката плащаме ние.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ломотят едно и също без да са разбрали, че без смяна на съдебната система (частен съдебен изпълнител - система Баце)няма да стане!
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че русенката не е притежавала имот в София съвсем не означава, че софийският ТЕЦ не е опънал тръбата до Русе.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива дела от частно правен характер има с хиляди.Съдят хората защото"нямат сестра или брат"А истината е че ОПГ-та,шетат из страната и богатеят за сметка на бедните и стресирани гражданиНо тази жена е излезнала"разтропана" и е доказала,че"нито има сестра,нито брат"и въпреки,че е осъдена,си е потърсила Правата.Отдвна се знае,че има престъпници всякакви,облечени с титли и власт,но Прокуратурата нехае и изобщо на я е еня за бедния човек.Днес в БГпосрещат по марката на колата и изпращат по кесията
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често се случва. Понякога грешката е умишлена ,Организира се и от ЧСИ та. За да спасят някой ,търсят съвпадение на имена и блокират сметки на друг.Вероятно разчитат , че е *** и няма да провери ЕГН. Знам такъв случай и когато стига до прокурор, той казал станало е грешка вместо да арестува ЧСИ то.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Топлофикация от години е пълен хаос.Съдят те за нищо и ти вземат пари колкото поискат.Неясни сметки за балъци.И накрая задлъжнели със стотици милиони!Защо бе,Фандъкова,къде отиват парите ни?
7
1
 
20
 
! Отговори
българин преди 2 години
Монопол и това си е!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация София трябва да се закрие, защото не само могат да ти запорират сметките, но и да ти продадат жилището без да разбереш. Незнайно как се снабдяват с нотариалните актове, без изобщо да имат основание.