Румен Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане

Националният трибагреник беше издигнат по случай Деня на народните будители
1 ное 2021 11:03, Нели Христова
779

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Националният трибагреник беше издигнат на церемония пред президентската институция по повод Деня на народните будители.

В началото на церемонията държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие почетния гвардейски караул. Президентът поздрави гвардейците с Деня на народните будители, а те му отговориха с вик: "Ура".

На събитието присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Николай Денков, епископ Поликарп и други.

Президентът Румен Радев произнесе и слово по случай празника:

Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит към хората на духа и културата,  към героите, които са осветявали мрака в миналото. На всички вас - днешните будители.
 
В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане.
 
Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите.
 
Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ!
 
Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без маски , без ограничения това какво яи говори?
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е разбрал какво се случва май. Затишие пред буря ми се струва че е ситуацията в момента. Не знам, у Фейса може да има неква бурна политагитация и революционно настроение, такива нечистоплътни мрежи и сайтове отдавна не ползвам. Дори днеса е по-чистоплътен от фейса.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народът се събуди и разбра че ако не гласува ще живее по-добре
20
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
Кои са будителите ни от последните 130 години?Наистина ли търсим промяна или след като Румъния ни задмина за последните 10г значително, се примирихме, че ще бъдем бедни с ниска култура и ниски цели?Искаме ли повече за България и за нашите деца или сме си ОК така?А защо няма будители напоследък е добре да се замислим.
19
2
 
10
 
! Отговори
Ама разбирате ли? преди 2 години
Той е бил държавен служител и още се води държавен служител и то не какъв да е, а министър председател, всеки негов акт срещу държавата включително съдебни дела е престъпление срещу държавността. И тоя Троянски кон ми се струва, че е направил по-големи беди отколкото си мислите. Тодор Живков щеше досега да го е застрелял и да е забравил.Аз не съм държавен служител - и ако имам претенции срещу държавата, която ме дискриминира и злепоставя и нарушава закона имам право да съдя.Той не!
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, миналата година лъснаха връзките ти с ДС и руските служби.
17
2
 
46
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Този ръб е напълно неадекватен и има нужда от психиатър. Той просто си живее в някакъв негов *** свят.
16
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, време е да се събудим и да разкараме този антибългарин.
15
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газещия Конституция за пореден път прояви безочие показвайки се пред обществото и самохвалейки се до какво доведе юмрукът му. Доволен е от хаоса сигурно щом се е осмелил да застане пред хората.
14
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, тоя пак продължава да говори глупости. Всичко пропадна и въстания и революции лъжите ги лее с кофи. Продаде са не Путин и Решетников и сега се бута да ремонтира руския паметник. ИМПИЙЧМЪНТ, бе Радев! Друго не заслужаваш.
13
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година Грешнико има събуждане и будалите са на протест срещу Грешното ти некадърно управление но на 14 си отиваш Грешнико от Президентството завинаги Слава на Бога че ще ни отърве от наглостта и арогантността на цялото служебно правителство и Президентството
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да миналото лято народа се събуди и се появиха лидери като Славун Велики Диван Чапраз, Мая Манолова, адвокат Хаджигномов и 7те джуджета които ни спасиха от тиранията на ГЕРБ и възродиха България. Сега българите живеят в охолство мир и любов към партията.
11
4
 
47
 
! Отговори
Аз преди 2 години
И понеже народът се събуди,увеличихте цените на ток,храна,затрихте бизнеси. Така поне будният народ ви една да,че и за дупка на геврек не ставате,***!
10
4
 
60
 
! Отговори
12 преди 2 години
Сега трябва да се събудим и да те махнем. Виж колко са в интензивните отделения и в моргите. Виж цените на тока и хранителните стоки. Виж фалитите. А ти си правиш лицеви опори.
9
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що са без маски? Нали когато има струпване от много хора на открити места трябва да се носят маски?
8
3
 
56
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
***, и докъде стигна това пробуждане? До тотален хаос в държавата и повсеместно кризи - политическа, здравна, образователна, икономическа, социална. Вървим стремглаво към пропастта.
7
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото събуждане какви матрьошки! Поредното заспиване в реалма на БКП.
6
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли срам този човек. Наложи фашизъм в България и ограничи правата на хората, а в същото време той наруши Конституцията.
5
3
 
69
 
! Отговори
гошо преди 2 години
Тоя ненормалник кога ще се разкара?!?
4
4
 
66
 
! Отговори
уха преди 2 години
Кой му е дилърът на тоя...брутална стока предлага...