Мая Нешкова поиска от Светия синод общ молебен за коронавируса

Певицата преживяла Ковид-19 тежко
12 ное 2021 21:26, Красимир Ангелов
30

В разгара на четвъртата вълна на Ковид-19 у нас, естрадната певица Мая Нешкова изпрати отворено писмо до Светия синод. В него тя призова за всенароден молебен за здраве.

Жената, изпяла емблематичната песен "Рожден ден", разказва за дните, в които се е борила с Ковид-19, заедно със съпруга си. Разболяват се миналата година по време на едни от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер и Рождество Христово.

"Два пъти ходих до спешното. В мен остана усещането, че страхът е най-страшен в тоя момент, когато боледуваш, защото някак си вирусът става много силен в теб, а ти самият ставаш много слаб и като че ли му даваш почва да расте повече. Пожелавам на всички, които се срещат с него, да не се страхуват, просто да преминат през него", каза Нешкова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че не иска да се връща към дните с болестта. Но в крайна сметка цялото й семейство е изкарало вируса.

"Мислех си, че е майтап работа, ама беше доста тежко. Симптомите ми бяха липса на мирис, температура, не знаеш къде се намираш. Не знаеш на кой свят си, нямаш апетит, но това са предизвикателствата към човечеството. Крепяла ме е вярата, любовта към хората", сподели композиторът Кирил Икономов.

Точно заради вярата, сега Мая Нешкова и Кирил Икономов искат да вдъхнат надежда на българите в тези тежки времена и изпратиха отворено писмо до Светия Синод за общ молебен с изнасяне на чудотворни икони при продължителен камбанен звън.

"Нашата мисия и нашата молба е в един и същи час да се състои в цяла България, във всеки един град, във всяко едно село, във всяка една паланка. В един и същи час, независимо българите в коя точка се намират. А когато започне молитвата в България - всеки един да спре, да запали свещ и всеки да отправи своята молитва към бога", допълни Икономов.

Мая Нешкова и съпругът ѝ вярват, че когато камбаните зазвънят заедно в цялата страна, ще се случи чудо, защото истинският тон "Ла" зазвучава именно от църковните камбани и се приема за божествения тон.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да изгорим малко черни котки не иска ли?
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да съберат и няколко хиляди да си кихат и кашлят и това опреедлено ще помогне. Призивът и би трябвало да е всички да се ваксинират, за да престанем да мрем със стотици на ден и болниците да са пълни. Ако сега си сложат иРНК ваксина, ще са защитени 6 месеца, това е до май месец. След това идва лято когато вирусът не е толкова активен, т.е. към 9 месеца спокойствие. Ваксинирайте се бе хора!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми падна в очите. Тая или е изперкала като повечето пенсионери в България, дето вече се страхуват от внуците си. Или е поредната решила да трупа дивиденти, пригласяйки на статуквото.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо за нея да се помоли,че като я гледам...
22
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Явно не си го карал "качествено"... иначе би написал нова Ода за радостта... Без да ми пука, искам такива *** като тебе да го изкарат "качествтено" и след това да пишат за пропагандата.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех си, че е майтап работа, ама беше доста тежко. Симптомите ми бяха липса на мирис, температура, не знаеш къде се намираш. . . . . . . Направо ужасни симптоми без мирис, температура (направо умираш). На някой ги сърби ухото, което още по ужасно, защото не може да чуеш собствените си глупост!
20
2
 
0
 
! Отговори
До18 преди 2 години
И ти си отврат
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загубиш ли смелостта си, всичко си загубил - истина е.
18
2
 
3
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Викнете Кашпировски като през 90-те да прави телевизионни сеанси за освобождаване на психологическото напрежение у простолюдието, докато държавата му се разпродаваше 5 за 4 и 2 за 3!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая ми е отврат
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък за един коронавирус ,в който не вярват в съществуването му поне половината енориаши на БПЦ!Виж да беше за атеистите от ,,Шарли Ебдо" Църквата да се впусне в служение во главе с Патриарха!
15
9
 
14
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
Браво на Мая Нешкова , отдамна църквата трябваше да го направи, имаше топли дни в които на открито трябваше да има молебен против това зло. В Библията пише за подобно нещо в дремността и хората са заставали в пост и молитва през целият ден, дори животните си не са хранили ! Покаяне, смирение, молитва !
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14, за беднотията трябва да се погрижим ние на изборите.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да включат и беднотията в молебена, че тая зима ще има хора да спят на студа и да ядат хляб и кисело мляко.
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е и за страха. Ако го мислиш за обикновен грип имаш много по-добри шансове. Но ако си повярвал на пропагандата, че като се заразиш непременно ще умреш, тогава страхът те срива и не можеш да се бориш. Страхът те кара да се откажеш и губиш битката.
11
8
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трябва и Ходжата да се включи... И цар Киро и Арменския поп :)))
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Джон КуртевЦърквата трябва да излезе на протест срещу зеления сертификат и да каже, че зеления сертификат е белегът на звяра.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само молитва не е достатъчно трябва и вяра да имат хората.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям!!!
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напише това в чата на църква пробуждане когато се излъчва онлайн.Там питат за молитвени нужди.