Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС

Опровергаха твърденията на проф. Герджиков, че МВР е било в СУ на 18.11
Обновена: 19 ное 2021 13:03 | 19 ное 2021 13:02, Нели Христова
231
Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС
Снимка: БГНЕС

Проверки на полицията текат в три университета в София след подаден сигнал, съобщиха от МВР. Проверяват СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет.

С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ-ове, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв.

С цел използване на осигурените бюджетни средства, с писмо от МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите-изпълнители.

В хода на започналата проверка служители на Отдел „Икономическа полиция“ на ГДНП са изискали от университетите необходимите документи, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на проведените процедури.

На 17 и 18 ноември служители на МВР не са посещавали университетите във връзка с изборния процес, уточниха от вътрешното ведомство.

Това е отговорът от ведомството на Бойко Рашков на обвинения, отправени от проф. Анастас Герджиков в предизборния дебат с Румен Радев.

"Слезте от облаците, стъпете малко на земята. Питайте хората какво виждат, какво прави полицията. Разходете се сред тях без свитата си. Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в Софийския университет, които са проверявали за купуване на гласове", каза на дебата професорът. Радев. И допълни, че е стъпил на земята и хората му казвали как вече не били мачкани по време на обиколките му из страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Бият предизборно самара с университетите, да се сеща магарето. Но тоя път много постно нещо. Сигурно за утре са планирали димката.
106
19
 
7
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Ако един почтен човек все още се съмнява какво представлява т.н. професор да го пита кой го подучи да пита Радев чий е Крим. Това говори за неговата подла душица наследена от родителите му номенклатурчици.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено в СУ.Любовта на Обединителя към образованието след снощния дебат, край няма ! "С вас съм", не го ли разбрахте? Къде е хунтата, бе студенти?
104
20
 
9
 
! Отговори
ПРИЗОВАХ, преди 2 години
Оттеглям детето си о от следване в СУ КЛ.ОХРИДСКИ! ...НЕ изкам ректора им да е подкрепян от мутрите,които ни биха и на протеста .Призовах бтв и нова за репортаж,отказаха по различен начин с това, че е било предизборна кампания .
103
10
 
21
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Тези тотално се уляха за два дена забъркаха каша с две държави,то унивирситети .Така беше през кумунизма,нямаш право да си по умен от другаря.Партията над всичко,сабудетесе хора ! Както я караме ще се копуваме хляб с купони.
102
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога досега не е имало такова мракобесие и терор както при диктатурата на Радев!
101
15
 
9
 
! Отговори
До Барбата преди 2 години
Живееш в огледален свят! Но на криви огледала, затова изглеждаш смешен! Разбил Радев? Изложи се на няколко пъти. Например, когато по въпроса за базите каза, че сме член на НАТО и ЕС (какво общо има ЕС с военноморски бази?) и ще правим, каквото ни изкомандват! Аз не ща да ни думнат някоя ракета, заради послушковци! Смешен стана, като каза, че новите бройки F-16 щели да бъдат по-евтини! Радев веднага го опроверга аргументирано! И още неща, които великодушно ще подмина...
100
0
 
13
 
! Отговори
яаояао преди 2 години
Да униформени служители на МВР не е имало, само зивилни проверяващи на МВР....МУХАХАХАХА
99
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ректорите у нас до един са крадци и при това са крадци на едро, на милиони! Университетите се управляват от крадливи шайки.
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отмъщението на един подлец.
97
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми комунисти де, нападаш другарите и веднага ти спретваме една проверка
96
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква случайност, точно сега? Милицията не забравя старите похвати. Намирисва на репресия?
95
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверките са хубаво нещо, но момента....автогол за Радев така. Иначе да - от всички обществени поръчки има изтичане на средства и то в не малък размер. И като тръгнат да ги проверяват сега - репресия било. Как може така някой да им държи сметка и да им пречи на зулумите.
94
11
 
11
 
! Отговори
АРЕСТУВАЙТЕ АНАСТАС преди 2 години
РАШКОВ, НЕ ГО БАВИ:)
93
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните тиквени договори ще намерят с раздадени 78мл.лв и и турени два тапета в някоя тоалетна.
92
5
 
24
 
! Отговори
На дебата преди 2 години
Радев каза, че в СУ му били писали Конституцията, но не можа да я покаже, вероятно сега Рашкоф е отишъл да я търси.
91
7
 
21
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ама хич не е заради изборите ... Хич.
90
6
 
21
 
! Отговори
Рашкоф преди 2 години
е най-богатия от всички министри на Радев - да неси мислиш че с труд се изкарват пари за къща с 12 ВЦ та??
89
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До карачанаковЕми питай буци, иначе отдавна свинарниците се броят на пръсти, немаме земеделие, немаме родно производство, само внос :))) Колкото и да се опитвате с това недодялано професорче (ректор), нема да мине, Радев просто ще го смаже на изборите :))
88
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев отмъщава за дебата снощи ли?