Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС

Опровергаха твърденията на проф. Герджиков, че МВР е било в СУ на 18.11
Обновена: 19 ное 2021 13:03 | 19 ное 2021 13:02, Нели Христова
231
Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС
Снимка: БГНЕС

Проверки на полицията текат в три университета в София след подаден сигнал, съобщиха от МВР. Проверяват СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет.

С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ-ове, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв.

С цел използване на осигурените бюджетни средства, с писмо от МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите-изпълнители.

В хода на започналата проверка служители на Отдел „Икономическа полиция“ на ГДНП са изискали от университетите необходимите документи, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на проведените процедури.

На 17 и 18 ноември служители на МВР не са посещавали университетите във връзка с изборния процес, уточниха от вътрешното ведомство.

Това е отговорът от ведомството на Бойко Рашков на обвинения, отправени от проф. Анастас Герджиков в предизборния дебат с Румен Радев.

"Слезте от облаците, стъпете малко на земята. Питайте хората какво виждат, какво прави полицията. Разходете се сред тях без свитата си. Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в Софийския университет, които са проверявали за купуване на гласове", каза на дебата професорът. Радев. И допълни, че е стъпил на земята и хората му казвали как вече не били мачкани по време на обиколките му из страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този етап едно е сигурно - Мата Хари в мъж
86
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да не му е за саперник ректор от софийския, масово във университетите се шири корупция, далавери и шуробаджанащина.
85
5
 
12
 
! Отговори
XXX преди 2 години
Евала, Хайде сега разследайте и парите, които се дават за прием и изпити. Ако може да обърнете внимание и на това как спортисти взимат дипломи в други дисциплини!
84
19
 
29
 
! Отговори
Барбата преди 2 години
Герджиков разби тотално Радев и показа какъв от Президент имаме необходимост: диалогичен, но и принципен, независим, но защитник на Конституцията и законите, личност около която всички се обединяват около Родината. Толкова лесно и в блиц го показа без да използва артилерия, въпреки опитите на Радев да го вкара в матрицата си за насаждане на омраза, противопоставяне, клиентелизъм и фалшиво удряне в гърдите. Успех
83
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България си има диктатор
82
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87Навремето съм ходил в студентски град, варненските общежития, във Велико Търново също.....аз не видях умници там, само разгонени тиинейджъри....:))) Да не говорим, че имах приятелка с цели 2 висши, дето като е взеха на работа, требваше да се учи в движение, тоест нищо не е научила......хахахаха :))) Много може да се приказва за образованието, но нема смисъл :))
81
6
 
16
 
! Отговори
На дебата преди 2 години
Герджиков каза на пРезидента, че много уважава точността и организираността му, сигурно имаше предвид закъснението за концерта на Пласидо Доминго.
80
3
 
12
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Като знам кви капацитети са в това министерство.
79
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези университети са абсолютна пародия, няколко години загуба на време и пари, за да ти издадат бележка без никаква стойност в модерния свят. Дори не са заделили по няколко хиляди, за да си ремонтират разпадащите се сгради, потресаваща алчност.
78
6
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
След Турция и Украйна привика посланика ни да дава обяснения за думите на преЦедента. След като официалната позиция на България е че подкрепя суверенитета на Украйна и териториалната и цялост в международно признатите и гараници, нашият фигурант направи изявления, които са в разрез с позицията, критериите, принципите и ценностите на ЕС, към който уж приналежим и ние. От тълкованията му става ясно че всеки който побие байрак в пределите на нашата мила татковина ще стане собственик на държавата ни
77
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ACDC Идеята, че ДС борело престъпността е абослютен виц. Ако става дума, ДС е ГЕНЕРАТОР на престъпност. Преди 89та, на ниво държава, а след 89та, институционална, чрез бившите ченгета. НЯМА далавера, схема или грабеж, в който да не са набъркани множество хора от ДС.
76
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки честен човек от ГЕРБ и ДПС се срамува от Борисов и Пеевски. Тези, които са като тях, просто не са честни и почтени хора. Герджиков е за съжаление един от тях. Той на разчита на гласовете на Борисов и Пеевски, а не на нормалния избирател
75
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ректорът на СУ е архикрадец, който години наред източва Алма матер, под благосклонния поглед на доскорошния министър Кр. Вълчев. Затова снощи подскачаше като бесен. Народът отдавна е казал - С каквито се събереш, такъв ще станеш. Крадецът Герджиков е при кардците от ГЕРБ!
74
6
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До ACDC А да се крадат евросредства никак не е отвратително и е много типично за страна членка на ЕС, така ли???
73
5
 
16
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
До Анонимен 77 Защо не попитате колко милиарда си раздадоха комунистите и ги изнесоха в западни банки? Нали всички сегашни олгиарси за започнали с парите на държавата, откраднати от хората на Рашков. Защо не попитате с какви пари са построени къщите на Рашков? Ще видим след изборите какви доказателства ще представи Рашков и колко осъдени ще има. Тогава ще говорим дали така се бори престъпност.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 "Аз немах и още немам нужда от висше за да работя, просто не исках" Гордеещш се с това, че си неграмотен (и не говоря за това дали можеш да четеш и пишеш). ТРАГЕДИЯ.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78млн. за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в общежитията, че те за тези пари трябва нови общежития да построят.
70
2
 
16
 
! Отговори
На дебата преди 2 години
Радев каза, че много уважавал интелигентните, сигурно тази проверка от МВР е имал в предвид
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "Рашков показва как се бори престъпност." Дори ти не си вярваш на това, което си написал. :)
68
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно има свестни професори, но тоз Герджиков ни го промотираха от гърбавите - "най-известния българин на света", мислех че ще е Стоичков......хахахаха :))) Аз немах и още немам нужда от висше за да работя, просто не исках, ама като го гледам тоз левак, дето уж бил "интелектуалец", явно не съм пропуснал нищо :))))