Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
17
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До гербер Ами не знам в чии глави какво има, но знам, че хора умираха на стълбите на болниците, че има недостиг на мед. работници, защото избягаха, знам също че едни милиони за магистралите ги няма! И още много работи има, които знам, и всички ги знаем. А тези като теб, които бяхте на хранилка ще ревете разбира се. И имайте предвид, че скоро нови избори няма да има, а и да има резултата няма да е по-различен. Най-много да паднете под 10%. Хората не ви искат, проумейте го!
53
2
 
16
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НОВИТЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА НУЛЕВА КОРУПЦИЯ- КАТО НАЗНА4АВАТ ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР КОРНЕЛИЯ НИНОВА- УВОЛНЕНА ОТ ТЯХНОТО ПРАВИРЕЛСТВО НА СТАНИШЕ - ЗА САМНЕНИЕ ЗА КОРУПЦИЯ - БРАВО !!!!!!!!!!!
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване от тия комунисти! Развъждат се като ***.
51
11
 
4
 
! Отговори
МВР САДИЗЪМ преди 2 години
ПОЛИЦАИ от Перник и Бобов дол гонят Българи от собствете им домове по политическа поръчка на Главният Прокурор Иван Гешев и генерал Васил Василев- все близки до Бойко Борисов !........................Моля за правна помощ, това е сатанизъм !
50
3
 
10
 
! Отговори
мда преди 2 години
Какво значи стабилно? Ако се гаври с хората ще бъде изметено.
49
3
 
11
 
! Отговори
Народа преди 2 години
Незнам накъде вървите вие, А ние да вървим на майната си...
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** както прави там? Разбирам че пак е гладна, ама нали си подаде оставката?
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано.Няма време за губене.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия патриот го нема ,не ще ваксина бря
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младите комсомолци поемат управлението от старите комсомолци. Направо са като извадени Димитровски Комунистически Младежки Съюз.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цунки :*
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бря бря бря
42
5
 
14
 
! Отговори
вопли част 1 преди 2 години
Свалиха про европейско управление?Накъде ,комунисти?Искате да върнете 60те г.,когато законите не важаха за БКП.Вашият път е назад,а не напред.Рашков е символ на "промяната" !!! Най-богатият министър забогатял по време на "хунтата" Борисов и като такъв, по дефиниция - мутра паракселанс !Единственото което обединява днешната коалиция е управление без ГЕРБ.Движение обединило партийкиПравителството на новото ОФ - който се е ваксинирал може да умре от глад ! , несъвместими по същество с малък електорат.Правят се на Германци.Скоро ще установят, че пътя им ги отвежда извън Европа. Ще натрупат дългове
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** си ти Винету,но ще ти е трудно да го разбереш.Трябва ти промяна,която заслужаваш за да разбереш.
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свалиха про европейско управление?Накъде ,комунисти?Искате да върнете 60те г.,когато законите не важаха за БКП.Вашият път е назад,а не напред.
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е символ на "промяната" !!! Най-богатият министър забогатял по време на "хунтата" Борисов и като такъв, по дефиниция - мутра паракселанс !
38
5
 
10
 
! Отговори
сички от герб преди 2 години
петков и василев са зелен чурап фигорант рундьо дългата рака на нинова слога на кремалнатовски генерал решетников на херо мустафа *** гаден шафиор на самулетцел народ ги мрази и аз ги мразим още повече щото направиа приврат на бате бойко
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Лъжа министър на икономиката,ха-хааааа е нема толку тъъппъ държава честно.
36
5
 
17
 
! Отговори
ОПАААААА преди 2 години
Единственото което обединява днешната коалиция е управление без ГЕРБ.Движение обединило партийки , несъвместими по същество с малък електорат.Правят се на Германци.Скоро ще установят, че пътя им ги отвежда извън Европа. Ще натрупат дългове и ще се отсвирят.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на новото ОФ - който се е ваксинирал може да умре от глад !