Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно единствено препятствие остана- главния прокурор. Махнат ли го и пътят към еврофондовете и плана за възстановяване е открит! Само така гадовете ще могат да крадат безпрепятствено и безнаказано.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилно правителство до първите високи сметки за ток и парно и после чао чао.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те и по времетж на ЦАРЮ се беха разбрали само за 800 дни. После пак с една целувка на Станишев се беха пак разбрали. Изедоха баницата и порциите , разпродадоха още каквото беше останало от страната, царю се взе и изсече горите, Станишев БСП го направи и евродепутат за награда, Доган си направи Росенец и си купи ТЕЦ и пр. Сега нема да е по различно.
31
7
 
7
 
! Отговори
Недялко от Пик преди 2 години
Ще си изяде ушите от безсилна злоба. Ще се оплаче и на арменския католикос.
30
7
 
6
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
От МВР се правят на Господ, удрят хора с ултразвук за да ги им "бъркат" в главата! Тези са садисти!
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова е под командването на Борисов. Защо не го разбрахте? Тя е в ръцете на Борисов и задачата и е да провали съставянето на правителство.
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова се осети или по-скоро Б.Б. ,че ще бъде хваната и решиха да саботират процеса на по-късен етап.БСП трябва да се освободинот Нинова незабавно,акомиска да остане рязпознаваема партия от народа.Да се освободи от разни хора ,които гледат и работят за чужди интереси именно за Б.Б. и ологархията ,която се храни от държавни пари.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да стане, докато комунистически инвалиди като ген. Атанасов са в коалицията.
26
8
 
22
 
! Отговори
С Кирчо и Кокорчо... преди 2 години
....вървим към стабилен фалит, изплащане на вече откраднати дългове, супер инфлация, глад, протести и поредните Остаповци, които щели да ни "оправят" за нула време.Още не мога да ди седна на *** откакто наистина ни оправиха Женчо Виденов, Ванката Костов и Негово "Величество" крадливата Монка.
25
14
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Даа 21. А не се ли притесняваш за цената, която платихме всички заради 12г некадърност и кражби на ГЕРБ. Не се ли притесняваш за съсипията, основно в здравеопазването, както се видя. За това, че оставиха държавата в пълен хаос и където и да се пипне, мирише, и то здраво мирише. Много притеснителни станахте откак великия ви вожд падна от власт, що така??
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИЕМАНЕТО НА "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" В КОАЛИЦИЯТА Е ГРЕШКА.
23
7
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Палячовци! Със стари к..ви, нов бардак ще правят! Борбата за власт на гладните комунисти и бивши седесари, които изведнъж забравиха идеологическите си различия, плеснаха с ръце и се прегърнаха! Това ако е новия ви морал и промяната ..., мерси!
22
11
 
10
 
! Отговори
Човек преди 2 години
ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ И РАБОТЕТЕ!!! ИНАЧЕ СЕ ВРЪЩА ББ НА БЯЛ КОН!!
21
10
 
5
 
! Отговори
Брр преди 2 години
ГЕШЕВ КАКВО РАБОТИ!? НЕЩО НЕ СЕ ЧУВАТ ХИЧ ПРОКУРОРИТЕ!!! А ТРЯБВА!!!
20
5
 
29
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
На снимката са се подредили: държавна сигурност - лъжеца - крадеца и г-жа Импексова. Ха, да е наздраве за големите Християнски празници.
19
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале малееее какъв прросст народ - Ниновица начело на икономиката,мале малеее какъв прросст народ.
18
4
 
36
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
За какви лидери иде реч, половината от тези лидери вече подадоха Оставка поради слабите си изборни резултати и провалените си политики и на практика вече трябва да са в заслужена пенсия, а не да дават акъл на харвардските комсомолци, които ако се учат от тях скоро ще докарат държавата до окнчателен фалит, както беше по времето на Румен Овч. и Румен Гечев които има дават експертни съвети ... и по времето ва рашкоФ когато мутрите си имаха държава пазарувайки си такива като него на килограм ... !!!
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП победа - измамата продължава, гласуваш за дясно и хоп госпожа лъжа министър по приватизирането.
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кво стана с онзи Блъсков, дайте инфо. "Убиват" ли още вестник Труд?
15
15
 
12
 
! Отговори
Браво преди 2 години
БРАВО И ДАЙ БОЖЕ ПО- ДОБРИ ДНИ ЗА ЦЕЛИЯ НАРОД!