Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разделиха баницата а не разбраха че гагамелите от ЕСССР не дават баница на американски протеженца. а сега де. нищо. той бугаропитечеца свикнал на празня ясла да затяга колан. и още може. явно.
153
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До 177 при станишев, Булгария беше като Конго и Намибия.
152
8
 
5
 
! Отговори
До Гошо тъпото преди 2 години
Айде похвалете се колко вземате за тролене!!!!!!!! Сега е момента да блеснете.
151
5
 
3
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До АНТИ КОМУНИСТ... А защо не се върнеш да се бориш против това , много е лесно да се върнеш на ГОТОВО , питаш ли нас как се борим ???
150
24
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
При станишев жизненият стандарт бе в пьти по висок отколкото след управлението на - греб
149
10
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
До АНТИ КОМУНИСТ... Братле , защо само ревем , а не си свършим сами работата .Какво имам в предвид : И в другите държави от ''Изтока'' , нови членки в Ес като България е имало КОМУНИЗЪМ , ... къде са ТЕ , и къде НЕ сме ние .... Това , че комунистите са виновни , много отдавна не важи .Какво ни пречеше да НЕ СМЕ НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС ,... ЯСНО Е ---КОРУПЦИЯ И КРАДЕНЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ ..
148
8
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До Герберски ***: Националния Съвет на Троловете (НСТ),на който аз съм...трети зам.председател,взе решение,всички герберски *** да бъдат подпомогнати материално,поради...изпадането на Боко от...власта.Във връзка с това,стартираме нац.кампания за...волни пожертвувания под наслов -И трола е човек и го...нахрани! Касичките ще бъдат дислоцирани по кръстовища,молове и...бензиностанции.Преди Коледа,събраните пари ща бъдат...разпределени.Така че и по Коледа стават...чудеса и всеки *** да чака.
147
3
 
16
 
! Отговори
Те сега я Втасахме.. преди 2 години
..с Нинова и Аспарухов.За да е пълна промя......пърдом Пародията, липсват "доайените" на предишната "промяна" Овчаров и Станишев. И така оше 100г "промени" другари и другарки
146
9
 
5
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До емигрант от 22 г... Жив свидетел съм , а и много млад , без малко съм на 75г. , но се боря в държавата , и не съм избягал да гледам сеир ... Трудно е да се бориш с шайки , СИК и ВИС , и най-вече с примитивен Премиер , които извърши ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ , и политически КВОТИ И В СЪД. СИСТЕМА !
145
2
 
14
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 2 години
До 161НЯМА НАЧИН ДА СЕ ВЪРНА В Комунистическа България.Всички ДС агенти се върнаха със синове и внуци , защо трябва да се връщам?Заради партията на Слави Трифонов , заради десесарската ДБ , за какво????Заради комунистическите копои ?Защо Слави Трифонов подведе хората в България?Защо?Сигурно защото е върл Комунист?!!!!Защо????Защото сме *** ! Такива сме , мърцина сме !?
144
3
 
23
 
! Отговори
ПАДНАЛИ ОТ НЕБЕТО! преди 2 години
Има българи, които като че ли са паднали от небето, та не си спомнят, че винаги когато комунистите са идвали на власт са докарвали България до национална катастрофа, ограбвали са банките, пенсионния фонд и всичко, което може да се открадне от руските шпиони, та сега имат надежда,че Радев и метежниците му ще ги водят към добро. В целия свят добро от комунистите никой не е видял,но неграмотните избиратели щели да видят...
143
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарят Радев да излезе и да обясни на гласувалите за него, защо не е приет от ЕК българския Национален план за възстановяване изготвен от калинките му от служебното правителство.
142
17
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Гербер... еНТЕРЕСНО : Как се съсипва , СЪСИПАНА ДЪРЖАВА ???
141
1
 
14
 
! Отговори
КОФТИ преди 2 години
Както ВИНАГИ , от БСП нищо добро не очаквайте , госпожи и господа от ПП ..., само ядове и красници !Явно БСП се научиха от ДПС , когато стане зле , виновният ще е МАНДАТО-НОСИТЕЛИТЕ , нали те го преживяваха 20г. робство от ДПС , които си управляваха от 2-РА ПОЗИЦИЯ , А НЕГАТИВИТЕ СА ЗА МАНДАТОНОСИТЕЛИТЕ !
140
3
 
13
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 2 години
До питане ! 161.Изнессох се от БГ след Жан Виденов. Сега нещата се повтарят.Бацето изобщо тогава с политика не се е занимавал.Много си млад или ти е къса паметта, другарю.За връщане аз решавам, а не ти,камараде!
139
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е да се извърши демутризация в България. Без нея нищо друго няма да проработи.
138
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, като получиш властта в България, ще се сдобиеш с фалшиви приятели и могъщи врагове, дано не се корумпираш и ти и най -после да свършите работа.
137
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоПоявили се на**йника Алеко, означава че партия Гроб и ББ им се пише зле
136
11
 
2
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До емигрант от 22 г., .... А ти защо не се завърнеш , Баце ни изкара на всички първи места в ЕС , станаАме най-богатата дРъжава в ЕС ..., интересно и при управлението на герб , народа МАСОВО се иснасяше от Бг ...
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се оправиха, който не е разбрал за тази система, или оправяш или те оправят, а кукловодите на запад си следват плана с техните местни еничери, всичко е точно :))

Спонсорирани публикации