Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
5
 
! Отговори
Просто е ! преди 2 години
До Мдаа... Спираш им тока и водата , те сами ще се изнесат !
133
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ураа, най-накрая, тези ще довършат започнатото, скоро ще ни изкупят земята на безценица
132
1
 
15
 
! Отговори
До гражданин преди 2 години
Че тя корупционната сделка отдавна е налице: харизаха 34 милиона еврака на фалирала компания за грозни сапуниерки с ел двигател. И да беше само тя.... Ония анаболният в НАП защо мислите е сложен там... Колко укрити данъци изпра...
131
1
 
3
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До емигрант от 22 г. , Защо да съсипем и тези пари на ЕС , ясно е че все някой частник или шайка ще ги приберат !
130
11
 
3
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До емигрант от 22 г... Народа не губи нищо , защото тези пари никога не са стигали до народа , само до ШАЙКАТА на герб ,.... РАЗБРА ЛИ Мъ ?И още , защо дългът в хазната нарасна за 13г., на 38 МИЛИАРДА , а няма нищо на лице ?
129
15
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ще следя с интерес - изнасят ли централата на - герб утре от - ндкВреме е които не плаща да напуска
128
2
 
22
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
Я предният парламент, ИТН казаха че Кирчо е престъпник и че е излъгал съзнателно в декларация. Сега ще подписват споразумение със същият човек. БСП пропаднаха, защото така нареченият президент избра тях за ракета носител за втори мандат. Но седнаха и си получиха 30-те сребърника. ДБ и те се продадоха за малко власт. Нищо че и те са на опашката заради Кирчо и Кокорчо. Кандидат премиер -умишлено излъгал в декларация. Президен умишлено нарушил конституцията. Че каква е разликата с Тиквун?
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заврете си "ваксините" в г...зааа, заврете си "ваксините" в гъ..ааа, заврете си "ваксините" в анaл нoто отверстие, заврете си "ваксините" в г...зааа!
126
5
 
22
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 2 години
До Паисий ... Да сравняваш Джон Траволта с кирчо Канадеца е все едно да сравняваш расов кон с нашенско ***.га.ре ... !!!
125
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Нинова и се реве, че ще има правителство и оит Банкя довечера ще и дърпат ушите. Мъка, голяма мъка я налегна, че не можа да се справи с провала.
124
3
 
13
 
! Отговори
НОВИ ИЗБОРИ преди 2 години
Не може и тези тоулоупи да ги търпим вече
123
6
 
17
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Върви,вървим към стабилно правителство..Тъй рече Джон Траволтата..Е,как няма да вървим,нали омразния Боко извоюва 29 млрд ЕВРО от Брюксела,пицата никак няма да е постна..Затова Гномът цунка Корни отляво, Славун отдясно,а Мравояда...изотзаде..И всички се цункаха с Канадчето и Кокорчо..сакън мир и коалицийка да има...Да цата е тлъста и вкусна,пицата тоже...
122
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и хората и вече звънят и обикалят за да уговарят утре пленума да не приеме предложението. Така е заръчано от Борисов.
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас , че на тоя пленум Корнела ще дава мило и драго за да няма правителство, иначе господаря и Боко ще и спре кранчето пък то тече добре последните години.
120
2
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Да де, ама преди това нали трябва да се състои Пленума на БСП за да разберем дали ще имаме Четворна коалиция, както написа Виктор Димчев ще ни върнат в 1964-а година когато пленумите на комунистите решаваха "Светлото бъдеще" на страната ни ... !!!
119
2
 
12
 
! Отговори
вървим , вървим преди 2 години
харвардски мошенници , чалгар , приватизаторка и плажуващ , е това е стабилно правителство !
118
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Маестрото...някой ми изтри коментара,за да те защити.Не съм тттрол на никоя партия.Всичките ги ненавиждам,с изключение на една-ЗА СЕГА!
117
1
 
12
 
! Отговори
разбрал преди 2 години
Аз разбах че нищо не са се разбрали, а плна за възтановяване и рзвитие е върнат.
116
2
 
22
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 2 години
Нац. план за възстановяване е върнат от ЕС и от комисията. Какво ще правите? Губим за сега около 10*-на милиарда евро, заради общите лафове и простотии на Радевото сл. правителство.
115
2
 
19
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Къде сме тръгнали с комунисти правителство да правим???