Бащи на протест: Проблемът с обезбащяването е огромен

Спделеното родителство е един от изходите, заявяват демонстрантите
26 дек 2021 13:52, Петя Славова
118
Бащи на протест: Проблемът с обезбащяването е огромен
Снимка: БГНЕС

Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече деца да живеят и със своите бащи, предаде БГНЕС.

Пред Министерството на правосъдието се състоя протест на бащи и техните деца срещу един от най-големите социални проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители.

Мирната демонстрация се проведе в Деня на бащата, на който се чества паметта на свети Йосиф Обручник, земния баща на Иисус Христос.

„Проблемът с обезбащяването в цял свят е огромен. Много деца, да не кажа повечето, са израснали без бащи в съвременното общество“, сподели един от протестиращите родители пред БГНЕС.

Той е категоричен, че тази „пандемия“ може да бъде предотвратена с помощта на споделеното родителство.

„Родителите на разделените деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в много държави, време е да се направи и у нас“, каза още бащата.

Според друг родител споделеното родителство трябва да се вкара в Закона и да се постановява по дефолт от съда без да се очаква жената да го одобри изрично или да не го одобрява. „Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На практика бащата и детето са лишени от правото да бъдат заедно“, уточни той.

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Празникът прославя бащите и бъдещите бащи.

В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
До аха преди 2 години
Какви привилегии по- точно? Посочи поне една. Освен тази, че няма да перат миризливи чорапи?
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един баща на място никога не оставя майката на своите деца, нито децата си. Преди всичко, един баща на място мисли преди да се ожени или преди да има интимен контакт с жена. У нас се напълни с меркантилни, неграмотни и недостойни родители "по случайност". Развратът също се развихри до небивали размери.
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% от разведените бащи, които познавам смятат, че отредената издръжка от съда е правилна и не се сещат, че става въпрос за собственото им дете. Пародия на бащинство.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившите мъже стават и бивши бащи с издръжка от 130 месечно докато детето стане на 18 години. Това е. Нищо по - вече . Чиста работа. Хем имаш дете за пред хората, хем минаваш тънко с парите, хем имаш време за новата. За какво изобщо протестират? Законът е в тяхна полза.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжете се развеждат когато вече съвсем не се търпи.Жените по импулси и емоции( от всякакъв характер).
9
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разведените бащи се женят втори път 100%. Разведените майки - много рядко. Детето се явява приоритет само за майката. Бащите почват нов живот на чисто с новата.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека анкетата започне сега с този въпрос: "Наблюдавайки живота на разведените ви познати, смятате ли че жените използват децата за отмъщение и изнудване спрямо бившите им съпрузи?"Да +, Не -
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бащата ще обръща внимание на новата, ще я води по молове и ще трябва да сменя памперси, или да решава задачи с детето? 90% от случаите новите не искат децата от първите бракове. Пречат им.
6
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Задължително ДНК тест на Айшето :)))
5
8
 
29
 
! Отговори
свястна жена преди 2 години
В 90% от случаите ,майките искат бащите да плащат огромни пари за издръжка ,за да ходят по моловете и пръскат пари на воля . И за това гнусно деяние използват децата си ,без да им дреме на ...та !!
4
3
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Каквато и на бащите. Да си гледат децата.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-голям е проблемът с обезбабяването и обездедяването на децата. Пенсионерите си гледат кефа или пък водят самотна борба за оцеляване.
2
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обезбащяването е проблем на бащите. Щото си зарязват децата и хукват по кифли. Не им остава време да сготвят, изперат и изчистят и се налага майките да ги правят тези работи.Пълен фарс е тоя протест. Палячовци.
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт!Абсолютно извратената практика да се счита,че децата трябва да останат задължително при майката е оръжие за изнудване и женска мъст.