15-годишният Алекс, изчезнал в Рила, се спускал по по-лека писта

Какво разказа младежът след краткото си изчезване
31 дек 2021 09:09, Нели Христова
108
15-годишният Алекс, изчезнал в Рила, се спускал по по-лека писта
Снимка: Facebook

Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов изчезна в Пампорово. Часове, след като баща му призова за помощ в социалните мрежи, стана ясно, че момчето е открито живо и здраво.

15-годишният Алекс изчезнал към 10:30 ч. в четввъртък сутринта. След като не бил открит нито на пистата, нито в заваденията в Пампорово, започва незабавно започва издирване от страна на планинските служби.

След щастливата развръзка майката на момчето разказа за преживения ужас пред NOVA. "Не знам на кой свят съм", заяви Яна Данаилова. По думите й Алекс спрял да си нагласи каската, докато другите деца поели надолу по пистата. Когато той не се появил, един от приятелите му писал съобщение до майка му: "Янче, ще провериш ли Алекс дали е жив."

Алекс пък обясни, че се отделил от групата приятели, с която бил в планината, за да кара ски по по-лека за него писта, тъй като не бил достатъчно подготвен. Към момента на откъсването му от групата той нямал мобилен телефон у себе си, тъй като го забравил в колата.

"Не се изплаших или стреснах, тъй като знаех, че като затворят пистите, ще намеря приятелите си", каза той пред NOVA. След случилото се момчето признава, че е трябвало да бъде по-внимателен, за да не предизвиква тревога у близките си и сред планинските спасители.

Планинските спасители призовават да не излизаме на ски пистите без мобилно устройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Среден пръст преди 2 години
Е затова дядо ми навремето често казваше: "ДНЕС на средния си пръст вяра да нямаш."
55
0
 
17
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
тая писта много дълга, тръгва от Родопите, та чак до Рила :)) За това се е загубило момчето.
54
2
 
12
 
! Отговори
нов стил управление преди 2 години
Има леко разминаване между имотното състояние на зам.-министъра и цените на ски комплекта на малкото му синче. Както и не става ясно как в работен ден без да е официално в отпуска се пързаля по писти вместо да работи
53
0
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кога Пампорово се премести от Родопите в Рила?
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога Пампорово е в Рила?!?
51
0
 
21
 
! Отговори
ненормални навсякъде преди 2 години
Вижте и фейсбука на тази бгмама, абсолютно превъртяла йога инструктурка
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама изобщо не ми пука!!!
49
2
 
9
 
! Отговори
канадски дегенерат преди 2 години
На 15 никакво дете не е, кой знае в кой бар се е завряло да пуши и пие
48
2
 
15
 
! Отговори
ХаХа преди 2 години
Станалото станало. Изгубило се е детето. Важното е, че е живо и здраво. Всеки е правил глупости като малък и на всеки може да се случи. Притеснителното тук е друго: грамотността на писача (или преписвача) на тази статия. Да напишеш, че Пампорово е в Рила и да не се замислиш; да не прегледаш какво си написал ей така за последно преди да го публикуваш. Това вече е прекалено и за съжаление ще става и по-лошо.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква поредна управленска драма в стил а-ла-герб. Само дето не вдигнаха хеликоптер да го търсят.
46
0
 
13
 
! Отговори
Географ преди 2 години
В книгата "Златния Телец", сътворена от тандема Илф и Петров, авторите описват как един учител по география полудял, търсейки "Беринговия проток" в продължение на 24 часа. Оказало се, че протокът не бил нанесен на картата поради тъпоглавието на издателите - картографи.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На зам. министъра не му е чиста работата щом го е страх от похищение над семейството му.
44
1
 
12
 
! Отговори
Потърпевш преди 2 години
Боли ме ..... къде и какво е правил тоя, майка му, баща му, родът му. Прекалихте отново!
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ме интересуват вълненията на семействата на новодокопалите се до властта гламави хрантутници.
42
0
 
14
 
! Отговори
Амстердамчанин преди 2 години
Преди години научих от вестник СЕГА, че столицата на Холандия-Нидерландия е Хага. Опитах се да ги коригирам чрез форум СЕГА - същият вестник - и получих БАН до 2222 година от умрялата наблюдателка и активна участничка във форума, сталинистката Мряна Башева.
41
0
 
6
 
! Отговори
знаех си преди 2 години
че филма телепорт е истина.
40
0
 
15
 
! Отговори
разлог-а преди 2 години
Другата година чакам Памопорово да е по към Банско, да си разнообразиме малко.
39
0
 
19
 
! Отговори
Неграмотността преди 2 години
по отношение на географията в случая е без значение в сравнение с друг, по-голям проблем - очевидно е, че цялата шумотевица е само заради това, че дри.шльото е министерско синче. Ако беше син на обикновен данъкоплатец никой нямаше да си мръдне и пръста за него. А тук само дето не са извикали и хеликоптер и изтребители. Това показва ясно как обикновеният човек от народа продължава да бъде никой в тази държава....
38
1
 
25
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Заради някакво разглезено де..билче занимаваха цялата държава! А, мислим и за душевния мир на кученцата. Утре джендърите ще забранят секса между хетеросексуални, англичаните ще ни забранят мусаката. Забрани... Така е, щом ни управлява извратеността, доведена на власт от увредено малцинство. Да се радват сега, ще дойде Видовден!
37
0
 
23
 
! Отговори
ЧУДЕСЕН преди 2 години
ПРИМЕР за опростяването на нацията и рухването на държавата.Пампорово в Рила, Кирето по "пижама" в Европа, Албанец "вкарва милиардни инвестиции" в балон за ел.колички, 300 ама не спартанци а Зам.министъра, които "бачкат та се късат" по куроръи, Кирил и Методи си смениха гражданството, Инфлация, Криза. "Весели Празници" драги избиратели на И.Т.Н и П.П. Добре ни насадихте и сега си трайкате тама от Чужбина на сигурно и топличко, нале ?