2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати

Разслояването в обществото станало по-драстично
188
 2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Голяма част от хората обедняха. Видяхме, че депозитите до 5 хил. лева намаляха. Но, ако погледнем в сегмента на средната и високата класа, ще видим, че забогатяхме. Разслояването в обществото стана по-драстично“, коментира пред БНР икономистът Тихомир Тошев.

Още по темата

Според него винаги през декември харчим повече, отколкото сме планирали, така че при повечето българи има труден януари и февруари.

"Голяма част от българите избраха да празнуват по нашите зимни курорти. Като цяло хората, които напуснаха България, бяха по-малко", посочи Тошев.

"През изминалата година имаме абсолютен рекорд в ипотечното кредитиране. Малко над 5 млрд. са изтеглените ипотечни кредити през 2021-ва. Най-много хора изтеглиха потребителски кредити за ремонти и смяна на обзавеждане в дома", каза той.

"Очакваме тенденцията на ръст на цените на недвижимите имоти през годината да се запази. Имаме превес на купувачите – малко хора искат да продават, а много да купуват", обясни икономистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
7
 
7
 
! Отговори
ДЕЙСТВА СЕ ПО ПЛАН преди 2 години
БОЙКО ДА Е ОТКРАДНАЛ ЕДИН МИЛИОН, ДЕСЕТ МИЛИОНА ЗА 10 ГОДИНИ, АМА 9 МИЛИАРДА ЗА ОСЕМ МЕСЕЦА - ТОВА Е ПО СИЛИТЕ САМО НА КИМ ЧЕН УН, ПУТИН И БИЛ ГЕЙТС, НО СЛЕД ПОСТЪПЛЕНИЯТА ЧИПИРАНЕТО??? РАДЕФ И КИКИ ВЛЯЗОХА В ГИНЕС! НЕ СЛУЧАЙНО АСЕНЧО СЕ НАТИСКАШЕ ЗА ФИНАНСОВ ОЩЕ КОГАТО СПЕЧЕЛИХА ИТН!
123
0
 
9
 
! Отговори
До 131 преди 2 години
О Човече КАК ТАКА НЕ ЗНАЕШ? Кой управлява Държавата? Богатите хора. Държавата също граби и дере кожи от бедните маси. Елита с власт и пари управлява и няма да взима решения срещу себе си и срещу бъдещите си поколения пра-внуци които унаследяват богатствата и властта потомствен елит.
122
0
 
5
 
! Отговори
Такава е СИСТЕМАТА преди 2 години
ВЛАСТ И ПАРИ и добър баланс на разделение на свръх Богати и супер бедни. Богатите хора НЕ могат да са богати и да се радват на живота и богатствата си, ако няма достатъчно бедни хора и достатъчно голям брой бедняци, които да вършат черната работа и да плащат данъци и така да поддържат богатите избраници от поколение в поколение. Не е допустимо бедните хора да натрупва парии трябва да са достатъчно много бедни, за да са трудолюбиви и изпълнителни роби в системата.
121
1
 
20
 
! Отговори
Да преди 2 години
Храна за лъвовете винаги са били стадните животни.Така е и при човеците богатите печелят от масата бедни хора използвайки труда им и благата които произвеждат. Тук е мястото на държавата да озаптява алчността и ненаситността на богатите. Да регулира степента на използване защото богатите сами няма да кажат -стига ми толкова! Затова сме най-бедни защото богатите ни са най-алчни.
120
1
 
13
 
! Отговори
АМА ТОВА Е ИДЕЯТА преди 2 години
КАК не го разбират хората? Основната идея е за да има богати трябва да има много бедни хора. Бедният човек е покорен роб и съгласен на всичко, за да оцелява. Сред ОСНОВНИТЕ инструменти е точно ИНФЛАЦИЯТА която ДА НЕ ПОЗВОЛИ на обикновените хора да натрупва пари, ако всички имат пари няма да има богати и ВИП персони за това се прави тази РЕГУЛАЦИЯ и БАЛАНС да има БОГАТИ богоподобни и Бедни роби.
119
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО121 ПЪЛНО ОТЧАЯНИЕ, Киро и Кокорчо вече крадат като за световно. 9 милиарда вече са по офшорките, спирайте да купувате тоалетна хартия, храна няма да има!
118
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Разслояването започна още с въвеждането на десятъка върху доходите ни и премахването на подоходното облагане! Сега и тези с 5000 лева и тези с 650 лева заплати, се облагат с 10%! Време е тази несправедливост да се премахне, но никой не отваря дума!
117
7
 
5
 
! Отговори
ДО121 ПЪЛНО ОТЧАЯНИЕ преди 2 години
До @@@АМА КОЙ ИЗБРА КИРО? АЗ НЕ СЪМ. НАБИХА ВИ В ГЛАВИТЕ ЧЕКМЕДЖЕТА, КРАДЕНЕ, КОРУПЦИЯ И СВАЛИХТЕ ГЕРБ! СЕГА ЧАКАЙТЕ ДА НЕ СЕ КРАДЕ ВЕЧЕ, ДА ВИ СЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И ДА ПАДНАТ ЦЕНИТЕ! КОЙ ВИ КАЗА, ЧЕ НОВИТЕ ЩЕ КРАДАТ ПО-МАЛКО, Ф.МАКА ЛИ? ЗАЩО СЕ ВЪРЗАХТЕ? КОГА Е БИЛО В БГ ДА СЕ КРАДЕ ПО МАЛКО? ВСЕКИ КРАДЕ ИЛИ Е КРАЛ КОЛКОТО МОЖЕ - НАЦИОНАЛЕН СПОРТ! КАКВА Я МИСЛЕХМЕ, КАКВА ИЗЛЕЗЕ?
116
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете Банско!
115
1
 
2
 
! Отговори
от фороНа преди 2 години
ИмАло е да става!
114
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 123, кой кво сравнява. В Лидл София взимаха 1400 лв. на. месец преди година сега не знам колко не ми се търси информация, но няма да е по-малко. Това са 700 евро. В Лидл Виена за 40 часа ще вземеш около 2000 евро, но там никого не пускат да работи по 40, макс 30 и правиш към 1400-500 евро. Виждаш ли разликата. Във Виена двойно заплащане и 10-20 пъти по-скъпи жилища. Статистиката ми не е точна що нямам напълно конкретна информация, но нещата са горе-долу така. Кво ми ревете не ми е ясно.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много чудно а? Така е би,така и ще бъде.
112
0
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
Само богат или с добри доходи може да си купи.Къде е Виена къде е София?Ямбол и Истанбул сравняваш ти.
111
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118, кви зверски цени на жилищата бе приятел. В центъра на Виена апартаментче струва милион евра, в центъра на Лондон 1-2 милиона паунда. Говорим за едностайки. В центъра на София едностайка върви по 100 хил. лв. демек 50 000 евро или 20 пъти по-малко от Виена да кажем. Къде ги виде тия зверски цени, какво искате апартаментите да ви ги подаряват ли? Ами да, подаряваха ги когато беше комунизма и тогава ви беше добре на най-долните чуждопоклоници нали?
110
0
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 2 години
Абе то ако е мит пак добре.Амо ако е немит?:((
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой е открил топлата вода,като е написал тази статия.Това си е естествен процес и бедните винаги ще са си бедни,а богатите богати.Комунизмът който казва,че всички са равни е мит!
108
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото си пожелахте и избрахте, това ви се случи, да ви е честито.
107
1
 
2
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Цените са високи, но лихвите са 2,6-2,8% и няма да е за дълго, за това всеки купува. Като почнат да се вдигат ще намалее търсенето.
106
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Някой очаквал ли е нещо друго?
105
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекламите за купуване на имоти вече са на всяка секунда .Тихомир Тошев който цитарате в статията сега стана икономист ,до оня ден беше шеф на Кредит Център,най-голямата фирма за ипотечни кредити в България ,сега стана специалист,икономист ...край нямат лъжите Ви ,само и само да прилъжете още и още хора да се набутат с ипотечни кредити при тези зверски цени на жилищата

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe