СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

Организациите за пореден път се обявяват против "зеления сертификат"
5 яну 2022 15:40, Нели Христова
112
СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни
Снимка: БГНЕС

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката "зелен сертификат". Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен.

Ето цялото изявление на двете организации:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на "зелените сертификати“!

Още по темата
Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със "зелен сертификат". Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!

На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!

Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
28
 
! Отговори
Ееех преди 2 години
И да пищят и да не пищят хотелиерския и ресторантьорския бизнес загиват.Средната класа ще бъде унищожена,затова е целият този ковиден цирк, а заедно със средната класа ще изчезне и хотелиерския и ресторанттьорски бизнес поради елементарна липса на клиенти.Всички тези пари които им дават 60/40, намалено ДДС и т.н. са пари от бюджета хвърлени на вятъра.Никакви мерки не могат да ги спасят, не разхищавайте повече средства.
78
9
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Защо ли моя поминък не е съсипан, а да сетих се, койт за кво е учил
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес.РУ редакторите в нокдаун...! Въртят се като пумпали, и се чудят как да не отразят една важна новина от днешния ден. От Мацква още ли не са разрешили?
76
4
 
25
 
! Отговори
A преди 2 години
Аман от тия хрантутници, само те реват от началото на пандемията! А осигуровки плащате ли реални? А издавате ли касови бележки за всичко? Никой не ви е виновен, че ви намаляват клиентите и условията ви масово са покъртителни, а служителите невъзпитани мърльовци! Аз не искам моите данъци да спонсорират ресторантьори!
75
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами си ги избрахте, това беше промяната. Стани да седна аз
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като нямате поминък, пейте Чалга и направете Шоу.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром спря да доставят газ по старите договори на цени от 2021, въпреки че много страни от ЕС поискаха договорите им да бъдат продължени на цени от 2021 за 200-300 долара. Газпром отказа. Очаква се за 2022г дългосрочните договори да се сключват на средна цена от 500$. Полша поиска от Европейската комисия да задължи Газпром да продава газта на непазарни цени от 2021.
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Механизмите които осигуряваха развитието на западния капитализъм вече не функционират. Без ресурсуте на Русия - газ, нефт, метали, полезни изкопаеми и ресурси западна Европа не може да извърши технологичния преход. Само страни като Русия, Китай, а по късно и САЩ ще преминат в шестия технологичен цикъл. Другите са обречени на бедност.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те вече и сега на запад спряха повечето да ходят защото нямат пари.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и с годишното няма да могат да отидат никъде.
69
6
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
При демокрацият и свободната пазарна икономика само умните и адаптивните успяват, всеки има възможност да забогатее, да се адаптират и да намерят друга ниша, може да произвеждат маски, може да произвеждат игли за ижекции, да направят стартъп, да напишат бизнес план и да намерят инвеститор, а не да се оплакват, при демокрацията всеки има възможност да забогатее, демокрацията е най-добрата система.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад ще обеднеят няколко пъти ще падне стандарта но няма да има глад, пак ще се живее, просто няма да ходят на почивки, да карат нови коли и да ходят на ресторанти, а за страни като България може и до глад да се стигне.
67
6
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
Потърсете си друг поминък, стига сте оревавали света. Времената са такива не само тук. И без това сте прекалено много, на всяка крачка буквално и тормозите хора с чалгии от сутрин до мрак.
66
3
 
14
 
! Отговори
нормално е преди 2 години
В целия западен свят този бизнес се съсипва, защото вече няма средна класа. Зелените сертификти и "пландемията" са да удържат положението, скоро хората така и така няма да могат да ходят на ресторанти, какъв ресторант, какъв 4 звезден хотел all inclusive и не знам си кво си, като заплатата ще отива за ток и за отопление и храна. Ресторанта и почивката ще стане лукс, само за богати.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е болен, да носи маска. Който не е, да не носи! Ще се върнете на стария принцип на пазене от вируси.
64
0
 
5
 
! Отговори
До прости сме преди 2 години
Говори от свое име. Как да те гледат, като маски носят крадците.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То затова и в цяла нормална България никой не иска ЗС и не проверява за тази глупотевина. Това е напълно безсмислен документ, чиято цел е единствено ограничение на основни човешки права за хора, които са посмели да се опълчат на ковид геноцида. От нея страда и дребния бизнес,т.к. ако някой въобще реши да проверява, ще иде там, не при големите акули, които, впрочем, никога никакви мерки не са спазвали.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, ескимоси! В Канада и на Северния полюс откога прослушахте Чалга?
61
5
 
14
 
! Отговори
прости сме си преди 2 години
В малките градчета като вляза в заведение или магазин с маска ме гледат на кръв - вие за сертификат се оплаквате
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат е изискване на Брюксел и само края на ЕС може да го спре. В брюкселския парламент всеки ден броят ваксинираните и сертифицираните и казват България пак не слуша . Ако излезем от ЕС и договорим контракти квито има Швейцария всичко може да се оправи и цената на тока акцизните стоки имотите но ще трябва и много други проблеми да се решат. ЕС ту ни убива като нация а сега искат голяма инфлация при ниски лихви за да им платиме ние дълговете.