СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

Организациите за пореден път се обявяват против "зеления сертификат"
5 яну 2022 15:40, Нели Христова
112
СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни
Снимка: БГНЕС

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката "зелен сертификат". Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен.

Ето цялото изявление на двете организации:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на "зелените сертификати“!

Още по темата
Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със "зелен сертификат". Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!

На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!

Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
10
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 45 - Евала, точно това казвам и аз. Миналата седмица обиколих центъра и вместо да вляза в заведение раздадох над 100-150 лева на рандом клошари по улицата. Изхарчих същите пари каквито щях дам в измислените заведения, но се прибрах с напълно съхранени сили, в пълно съзнание, напълно адекватен и без да дам и стотинка на разни евтиняци. При в перфектно и приповдигнато настроение от добре прекараната вечер. За капак на всичко си намерих геймърски стол на кофите струващ 200+ кинта и си го взех!
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай, нали Алибега искаше зеления сертификат. Сега какво реват, марш пред дома му да стачкуват!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте като не става. Търсете си работа и вие собственници на заведения
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като накарате зеления сертификат да важи за Народното събрание и държавната администрация, ще имате ли клиенти по заведенията?! Не!
55
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте Радев и неговата хунта на власт, сега защо ревете???
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се олакват от това ,че окриват оборот,служителите на мин заплата ддс намалено...
53
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат е абсолютна безсмислица и подло изнудване от управляващата шайка, защото реално се вижда, че изобщо не влияе на епидемията, а насочено срещу ограничаване правата на хората. Доказа се безапелационно, че ваксините не пазят от заразяване и смърт...
52
0
 
8
 
! Отговори
До факт преди 2 години
Осен ако НЕ се подчиним!
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие гласувахте за герб, не лъжете. Алигбегов живее със Сачева.
50
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Стане ли задължителен за парламента, зеления сертификат ще стане задължителен за всички, които ходят на работа.
49
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот и неподчинение в цялата държава на всичко свързано със зеления сертификат.Само така ще се оправим!
48
0
 
19
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Собствениците на нощни заведения тук са много алчни. В Испания обаче видях как младежта се справи с тях и как свалиха цените в заведенията по естествен път. Там имат едно нещо наречено "ботейон" организират се във фейсбук и се срещат над 200 човека на площад, напиват се дружно и отиват на бар след това. Баровете препълнени, а клиентите им не харчат и стотинка.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току-що получих смс, че все пак се увеличават абонаментните такси на виваком. Препращат ме към https://vivacom.bg/bg/index, което казва това, което и в смс. Аз не съм им искала 5G или EON, за да ми увеличават месечната такса. Къде е Нинова?
46
1
 
22
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
И аз искам този бизнес да вземе да плаща данъци и нормални заплати на работниците си, но уви! Много ме кефи като ти дадът бележка, написана с химикал върху касов бон от ведомствена книжарница.
45
11
 
4
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименДо план-графика за ваксиниране ли опира? Не, до простотията ни опира. Вярно, в Испания примерно ги викат по телефона и отиват да се ваксинират и никой не скимти, понеже нали са по-прости и глупави от нас. Това тука дали ще проработи или ще опищим орталъка, че някой ни насилва по телефона да се ваксинираме?
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то щото при тях има сертификат, проверяваха първата седмица от въвеждането и това беше
43
1
 
13
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
Ако толкова искаш макдоналдс - има си макдрайв. Не е нужно да влизаш вътре, не е нужно и с кола да си. И навън ако седнеш никой няма да те изгони. А хепи си имат доставки. Така, че не виждам проблем. Тука по-скоро става дума за ония превзетите заведения, дето ти удрят яко по джоба. Те и преди не правеха пари от оборот, а от брулене. Така, че тука тая пандемия по-скоро ни направи услуга да разкара мутрягите и да остави читавите ресторанти.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустерирсните пенсии не ходят там, антиваксърите 80% не ходят, ваксите нямат пари да ходят.. ама то никой не ходи бе.. Вие сте много зле. И с тоя ток..
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките важат само за простолюдието по света. Добрите послушковци, които ги прилагат в държавите си получават старите си права като награда от господарите. Плюс процент от печалбата от "ваксините".
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът беше въведен, защото за всяка една държава има план-график за ваксиниране, а в България % са най-малко и нашите онбашии начело с Фигуранта и Кацаров го въведоха...Това е едно подло изнудване за ваксиниране... Защо днес министрите не са под карантина, като тяхната колежка е болна...?