СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

Организациите за пореден път се обявяват против "зеления сертификат"
5 яну 2022 15:40, Нели Христова
112
СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни
Снимка: БГНЕС

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката "зелен сертификат". Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен.

Ето цялото изявление на двете организации:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на "зелените сертификати“!

Още по темата
Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със "зелен сертификат". Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!

На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!

Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги махат, аз много не ходя на кафе и ресторант, но искам свобода, също и за хотелите.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези още се оплакват, че в НС няма сертификат, вместо да изискват да се махне за всички. Мирише ми на политика, а не на гражданска позиция. Да не говорим, че те могат да си решат, че няма да спазват незаконната заповед. Иначе на 12ти са добре дошли.
37
3
 
17
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Колкото и да са прости и противни тия, трябва да призная че са прави. Ако мерките не се спазват и не са задължителни за тези, които ги създават, какво очакваме от останалите?
36
1
 
17
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 32 - Ти не знам на кой свят живееш, ама в 95% от заведенията където съм влизал последната година никой не ти иска никви сертификати. Тая глупотевина я изискват само Макдоналдс и Хеппи-ту.
35
5
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Аа...ти си искаш мутрата от Банкя, защото си го познаваш?И освен него..нови хора не трябва да влизат в управленивто на държавата?
34
9
 
4
 
! Отговори
ИМАМ СИ СЕРТИФИКАТ преди 2 години
И... ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА ВАС---------УМИРАЙТЕ БАВНО И ...ТРУДНО!
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с какво са заслужили тия, че да си харчиш парите в тяхните заведения? Репутация ли, обслужване ли, кухня ли? Гледат те надменно все едно си касичка. Ами точно затова си има и техникуми по обществено хранене и курсове за специализация. То всеки може да плесне една маса, кег наливна бира и фритюрник. Това нито те прави управител, нито готвач. Какви извращения съм виждал по ресторантите... То е ужас. Тия една салата не могат да направят, ама какви имена само им измислят - да паднеш. И претенции!
32
7
 
19
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Естествено че нямам сертификат. Да не съм зомби. И точно затова спрях да ходя. Много пари и бакшиши им оставях. Загубиха ме.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
А намалянето на Ддс да го премахнем ли, или то да си остане? Гадни пепялбари. Дори и със зелен сертификат рядко ходя на ресторанти и кръчми. Гадна храна, навъсени сервитьори и скъпотия
30
3
 
21
 
! Отговори
Вътре в бранша преди 2 години
Повечето сме за ОТПАДАНЕ изцяло на сертификатите, а не за това да важат за всички хора. Но няма как да го кажем по друг начин освен горния в статията, защото политиците ни натискат да мълчим, иначе ще ни затрият. Това е истината.
29
1
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
явно нямаш сертификат и затова не стъпваш в кръчмите - но се съмнявам да проверяват читаво и при тая кофти компания и миризливи и опушени кръчми - няма проблем - ще си го спестя - а повече и без това отива за кетъринга.
28
0
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Гърч до дупка,труда на депутатите не трябва да се коментира!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалитите идват, дано можете да правите буркани за зимата
26
4
 
9
 
! Отговори
До 27 затваряй преди 2 години
Ти и без друго нямаш пари за кръчма. Кво се пънеш.
25
17
 
9
 
! Отговори
Затваряй преди 2 години
Като стимулирате мангъропитеците да не се ваксинират получавате липса на клиенти - едни други си пречите.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависите от оборота, не от сертификата на избраните да ни умъртвят. Ама ...пусто натягане.
23
0
 
8
 
! Отговори
Дичо Иван преди 2 години
Напомням за видеото от Видин. Но в момента си извън темата иванке.
22
4
 
18
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Докато наричаме шепа смешковци с 30% избирателна активност, от която половината платена или зависима "хората, които сме избрали" винаги ще оставаме в делюзията, че тия в парламента са там по желание на народа. Преди няколко месеца 70% от народа погледна листите с кандидатите и рече и отсече, "Тия палячовци не са моите и няма да гласувам". Хората, които съм избрал са семейството, роднините и приятелите тези в парламента нямат нищо общо с избранници, просто снимки в нета дето им се смея по цял ден
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора фалирайте ,Вие не сте работодатели и бизнесмени ,сулю и пулю сложил маси и столове и се мисли за голям бизнесмен ама и ние сме си виновни ,че мълчим и оставяме едни прости хора да ни се качват на главата
20
0
 
27
 
! Отговори
А,стига ,бе преди 2 години
Около Нова година заведенията в София бяха препълнени и въобще не гледахте сертификатите.По-добре си вижте качеството на услугата и цените.Там е проблемът.