Нинова: Отхвърлена е жалбата и на "А1 България"

Определението може да бъде обжалвано пред ВАС
Обновена: 13 яну 2022 09:09 | 13 яну 2022 09:06, Веселина Йорданова
40
Нинова: Отхвърлена е жалбата и на "А1 България"
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, забраняваща ръст на цените.

Още по темата
Според заповедта се забранява на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Според мотивите на жалбоподателя, не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедт, поради "накърняване на обществен и държавен интерес". Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита, съобщиха от министерството.

Жалбата на "А1 България" остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок.

В понеделник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Корни съсипа БСП за което евала , дано не съсипе и кьоравата ни индустрия и куцата ни икономика
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Нинова ! Най-много ме кефи Нинова. Там и е мястото, в изпълнителната власт.
24
3
 
5
 
! Отговори
К преди 2 години
До всички проссти кучета ...Радев ,ли ви вдигна цените. Знаете ли какво е инфлация? Знаете ли какво е принтери и печатане. Знаете ли ,какво е за 1,5 да се напечатат 30% от доларите в обръщение? Ама защо долари ли? Ецб е обвързана с шиббания федерален резер на сащ. Неуки хорица...образовайте се малко. Тъй ,че Радев ниииищо не може да направи. Инфлацията е световно животно иии спокойно...още не е дошла в пълна сила.
23
2
 
3
 
! Отговори
Министър преди 2 години
на индустрията дето се напъва да съсипе индустрията ето това е Корнелка - много ясно, че ще вдигат цените, като им вдигате тока и не им давате никакви компенсации, Ама е по-лесно да натискаш бизнеса, отколкото да се разправяш с Киро или с оня Чалгар на енергетиката, нали Корнелке.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега операторите пък ще вдигнат цените на новите си планове не с 2-3 ами с 5 лева. Ще видите, че има картел и дори и виваком ще си вдигне цените за нови договори.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левче тук, левче там и така малко по малко ви ограбват, без да се усетите. Всяко левче трябва да се защитава, защото иначе ще стане като с банките, като никой не ги закача и си увличават таксите калкото и както си искат.
20
1
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Браво на другарката от СДС!Обеща и!veni,vidi,vici!Та тока и хляба,майната им...
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да ни вдигат стандарта та сметките да ни се виждат смешни те тръгнали да се разправят, пак ще ги вдигнат няма начин да не стане, хайде сега и банките моля, че вече искат 6 лв. За превод.
18
10
 
4
 
! Отговори
hoho преди 2 години
не се съмнявам, че корнелия ще се бие за левчето. партийката й е всеизвестна с това, че краде от бизнеса и средната класа, за да дава помощи на мързеливци и некадърници. Нека ни вдигнат осигуровките, данъците, нека плащаме доходите на утайката от обществото.
17
7
 
11
 
! Отговори
хм преди 2 години
Лицемерие и популизъм в пълна форма. "Голяма" победа с телекомите, няма що.От телекомите българинът щеше да губи по 1 лев на месец от по-скъпа сметка. В същото време даваме стотици левове всеки месец за по-скъп бензин, хляб, мляко, сирене, олио и какво ли още не, но там нищо не се прави. Курнелийки, намеси се там където наистина ни удрят по джоба. дреме ми за 1 то левче към мобилните оператори. Стига евтин популизъм.
16
7
 
7
 
! Отговори
Бкп фалит и глад преди 2 години
*** а тока а водата а парното а бензина а храната? Надухте всички цени с радев и хората изнемогват. Къде е тоя с юмручето пак ли стои в бункера?
15
9
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Браво на другарката Нинова. Оказа се, че тя е единствения мъж в това правителство. Другите нямат топки
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой нормален ще иска да се надуват сметките освен ако няма конфликт на интереси. Не знам колко плащат от операторите през някои партии за келявите коментарчета, но номерът ви няма да мине.
13
5
 
9
 
! Отговори
Проблем преди 2 години
Това да ни е проблемът - едното левче повече към таксата..Оправете ток, парно и вода.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7. Прави оня от Банкя, но и що пари окраде от това правене.....
11
2
 
4
 
! Отговори
Чичо ви Скрудж преди 2 години
Идва времето на директния пазарлък на моб.оператори с кака ***. Тя им показа кой кара влака и какво трябва да сторят. И ще се пазарят за проценти,всеки месец,а не еднократно
10
5
 
7
 
! Отговори
Сахара преди 2 години
Комунистите ще окрадат и клоаката.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бяха с ДПС сега с ПП ПП.Тази партия е вредител както и ДПС .
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече няма да гласувам за БСП .Последните 6 7 гд говориха колко социални са а абсолютно нищо ненаправиха .Край за мен е БСП.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалистката с капиталистическо мислене демагогства с мобилните оператори, но не вижда какво правят банките, какво се случва с енергетиката, която удря социално слабите и т.н.и т.н. Не вижда, че за да има за социално слабите, трябва да има работеща икономика с постоянен ръст и правна сигурност за бизнеса и хората. Проявява характерната демагогия на БКП кадър, решил да се капитализира.