Нинова към операторите: Без нови цени докато тече съдебният процес

Тя призова да не се пращат СМС-и на клиентите
11 яну 2022 15:32, Нели Христова
100
Нинова към операторите: Без нови цени докато тече съдебният процес
Снимка: БГНЕС

В момента повишаването на цените е въпрос от най-висок обществен интерес. Съдът се е произнесъл и оставя без уважение жалбата на Теленор за отмяна изцяло на предварителното изпълнение на нашата заповед и дава възможност това определение да се обжалва пред ВАС. Това е една малка победа в желанието ни да помогнем на гражданите в тези трудни моменти, коментира министърът на икономиката Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Спечелихме делото на първа инстанция, ще продължим тази политика докрай, каза Нинова. Не повишавайте цените докато тече този процес, повишаването ще бъде незаконно, заради заповедта, която издадохме, нейното предварително изпълнение и признанието на съда. Не пращайте на хората тези SMS-и това е подвеждаща информация, не можете да вдигате цените докато тече съдебният процес, обърна се Нинова към мобилните оператори. Дори да се обжалва определението на съда, ние ще продължим същата политика, защитата на потребителите става цел номер едно на екипа на Министерството на икономиката и индустрията, добави още Нинова.

„Ние се подчиняваме на няколко неща – да защитим хората и всичко да е в рамките на закона. Моля, ако гражданите преценят, че са ощетени, да се обръщат към Комисията за защита на потребителите. Хората нямат възможност сами да си водят делата, да си намерят адвокат – особено в малките населени места, да си платят разноските по делото, да пътуват до София. Ако се чувствате безсилни сами да се защитите – ние сме на ваша страна и ще ви защитим“, подчерта вицепремиерът.

Запитана дали е водила разговори с представители на мобилните оператори, Нинова заяви, че такава кореспонденция е имало, както изисква законът и подзаконовите нормативни актове.

„Получихме писмено становище от тях, то е отчетено. Съдът отхвърли мотивите им като несъстоятелни“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова защо не съдиш булгаргаз за цената на газта която е увеличена в пъти ,не в проценти а пъти ,а тук за някое най-вероятно левче аларма вдигаш ,а за руския газ мълчеш,ако тях осъдиш -браво,направо за министър- председател ще те изберем
73
0
 
0
 
! Отговори
Въпроска ? преди 2 години
Отлагането на увеличението не е супер , защото след 1-2 месеца ще е по голямо. Освен това се споменава Теленор, а другите мобилни оператори изпращат съобщения за увеличение на месечна такса . И новата сметка абонатите ще платят през февруари. Поредно разочарование като увеличението на пенсиите, което оказа се , че не е за всички .Очаква ни същата изненада с мораториума за цената на тока . Да се надяваме, че ще има повече добри Промени за всички !!!
72
2
 
1
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Увеличението е минимално. Тази знае ли какво ще стане като почне да пада качеството на услугите. По-опасно управленке от червеното няма. Фалираха държавата три пъти, сега искат за четвърти път.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анко преди 2 години
нека да е и без нови цени на хляба,докато е в пещта или се пече ...! Корни ли си,*** ли си,все тая,само да не станете много бързо ***..нови..!
70
1
 
1
 
! Отговори
Анко преди 2 години
нека да е и без нови цени на хляба,докато е в пещта или се пече ...! Корни ли си,*** ли си,все тая,само да не станете много бързо ***....!
69
0
 
3
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Моят човек! Спести ми лев и пеесе на месец, респект за това постижение.
68
0
 
3
 
! Отговори
izh преди 2 години
След мутроприватизацията дургарите си бяха осигурили почти 70% собственост и почти 100% контрол върху икономиката на държавата. Та нека всеки се огледа /ако гледа обективно/ кои са собствениците на това което формира заплатите и данъците. Последните години се намери някой който започна да ги посритва и щат, не щат започнаха да плащат поне някакви данъци и държавицата пое бавно, но нагоре икономически. Разбира се хората с пари решиха е крайно време България да се раздели на БОГАТИ и ПОСЛУШКОВЦИ
67
1
 
4
 
! Отговори
Хави преди 2 години
Тази е вредна за държавата, но после ще се усетим, когато цените скочат още. Играе опасна латиноамериканска комунистическа игра.
66
0
 
4
 
! Отговори
харашой преди 2 години
В Англия и Уелс взети заедно са 10 пъти по голямо насаление и два пъти по-голяма площ, а имат само 5 оператори. Всеки може от днес за утре да си смени оператора, без никакви проблемни неустойки. Това става в пощата. а отделно всеки си прави индивидуален план според нуждите.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става така бе другарко Корнелия, не става. То и акъл се иска.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ставаш Нинче, видеха пенсионерите "вдигането" на пенсиите с 3 лв., но е нормално това нещо, когато сложиш Нинова за икономически министър и вице премиер :)))
63
1
 
5
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
До 76...ако цената на газа скочи на 400%, ти ще купуваш ли газ? Ако не, ше купиш въглища, ток или дърва, ей така пазара регулира ресурсите си, не чрез репресии от държавата. Аз ако нямам 5 лева, ни храна с 30% посещение ще купя, ни газ с 400% от горе, тук търговеца трябва да ми предложи стока, така че да ми вземе 5те лева, така работи пазара!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд и за банките които дигат таксите а Нинова си затваря очите. Не плащат лихви а само скубат такси.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Схемата се повтаря : Вчера след обяд медиите разтръбиха новината, че газоразпределителното д-во Булгаргаз е вдигнало цената 400% - 4 пъти! Ако от МС не бяха реагирали, както лидерите на двата синдикати Пацо Димитров и Манолов си мълчаха, цената на газа за януари щеше да достигне за клиентите на Булгаргаз на Коко Павлов 550-600 лв и Кирчо Петков щеше да мига, да кокори очите и дс казва, че не е информиран за това. Капиталисти в България означава нагли и безсрамни обирачи. Което си е истина.
60
3
 
8
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
Абе ние, в Комунистическа страна ли живеем? В демокрация със свободни пазари ли живеем? Защо, как и от кога държавата се меси в капиталовия пазар? Хубаво популизам, ама цяла европа вече е популистка и какво? Никой не му се работи, всеки чака! Я се спрете малко с глупостите, ши.. Б..аа.ни политици! Ще ни затриете с вашите глупости, калпазански! Българите имаме супер народна мъдрост, който не работи...какво...не трябва да ядеее... ТОЧКА....
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая само с глупости се занимава! Гледайте колко шум вдигна и само тръби!
58
2
 
7
 
! Отговори
умен и красиФ преди 2 години
ако ГЕРБ сега беше на власт при тия цени , при тази здравна криза , при тия неуредици с пенсиите , сещате ли се какво виене щеше да има от страна на тоя кабинет , партии и фигуранта .
57
5
 
10
 
! Отговори
Доньо преди 2 години
Браво на другарката на Нинова.За моето семейство нейната велика заповед ще ми спести крупната сума от 4лв. за 4 телефона.Ама като гледам това няма да ми компенсира два пъти и половина по-скъпата газ!Миналия декември, отполение на къщата с топла вода към 300лв, този декември почти 800лв.Та браво на другарката за 4-те лв. за телефони, сега чакаме за газта.Популизъм друкарко, популизъм му викат на това вашто!
56
2
 
18
 
! Отговори
... преди 2 години
Каката се е вторачила в повишенията на операторите,а не вижда лавината от поскъпване "по всички фронтове",която изяде предварително всички компенсации...
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много шум за нищо. Отклоняване на вниманието от големия гаф в социалното министерство, дадено на БСП, намалило пенсиите на над милион пенсионери при поголовно растящи цени на всичко.