Петков за РСМ: Няма нищо по-добро от това да работим заедно

Двете правителства заседават съвместно в Резиденция "Бояна"
28

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителствата на България и Северна Македония провеждат съвместно заседание в Резиденция "Бояна" в София.

В началото българският премиер Кирил Петков заяви, че очаква реални резултати от разговорите между София и Скопие.

Още по темата
"Няма нищо по-добро от това да работим заедно, да имаме отворена икономика, да имаме свързана инфраструктура, да имаме общ календар, да говорим за европейска интеграция заедно, да следим внимателно общите теми, включително историята и човешките права. Неща, които са важни за евроинтеграцията", коментира Петков. Според премиера започнатият диалог между двете държави ще замести "национализма и езика на омразата".

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски благодари за поканата и сърдечното посрещане. Той определи като успех днешната среща и разговорите между двете правителства, тъй като тя е само седмица след посещението на Петков в Скопие, предаде БТА.

Днешното събитие е част от двудневната визита на делегацията от югозападната ни съседка, ръководена от премиера на страната Димитър Ковачевски, която пристигна у нас в понеделник. Двамата с българския министър-председател Кирил Петков ще имат разговор на четири очи. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, а двамата премиери се очаква да направят съвместно изявление за медиите.

Заседанието започна на фона на протест от представители на младежката организация на ВМРО, които настояват страната ни да не прави отстъпки в своята позиция по темата с отношенията ни с Република Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го изпързалят,а той изобщо няма да се усети !
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много да внимава с какво се съгласява че ходи по много тънък лед и скоро ще изхвърчи като мръсно коте като гледам накъде са му потръгнали нещата!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига празни приказки а хвани се работа
18
0
 
7
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Давам 2-3 месеца ахо ихо и после ще е тихо. Консервативните кръгове в югокомунистическата партия в Македония ще повлияят на техния премиер. Същото го гледахме при Тиквич и Зоранчо през 2017. 2-3 месеца ахо ихо и после тихо и малкият напредък за добросъседство се изтри. По-скоро добросъседството остана в сферата на неосъществените намерения. И сега ще стане така. Македонците нали паралелно движат съюз без граници с Албания и Сърбия. Просто използват срещите с Кирето да изкопчат повече от Белград
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колаборационист , чака го съд за нац предатество, колониален слуга
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народе български.. има здравна, енергийна, финансова, социална, демографска и мигрантска криза.. Наш Киро прекарва повече време да разреши проблемите на СМ откоккото нашите. Много е тъжно, народе. НАРОДЕ!
15
12
 
4
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Пък може и това да е начинът да се подобрят отношенията с Македония. Пробвахме само с морков или само с тояга, не стана. Да пробват бизнесначина, може нещо да се получи. Да се скараме, винаги може. Насила не става. Пробваха да преименуват турците навремето насила, не можаха , въпреки някои доказателства, че част от тях са с български корен. Трябва с добро и с разбиране, а хората го приемат, ако имат полза.
14
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Тъ.унгер
13
0
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
***..к
12
11
 
2
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Този герберско депесарски форум е пълен с *** на ниско ниво. Явно десетина човека пишат под различни имена с опорките на еднокнижника от Банкя. Тезите им еднакви, правописните и стиловите им грешки - също. Жалка картинка!Правителството, парламентът и президентът са на прав път. Защо младите и образовани хора емигрират на запад, а не в Русия, бе умници?Време е и България да стане истински Запад, а дрънкащите глупости да се опитат да се пообразоват, иначе все бедни ще бъдат!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние в България нямаме свързана инфраструктура, тоя се загрижил за свързване с РСМ ... Струма я спряхте, Хемус няма да се случи, до Видин човек не може да стигне ... дреме ми за свързаност със Северна Македония!
10
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
има ли мъже в тази държава - да се изгони херо мустафа а петков да бъде арестуван
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само празни приказки като господаря си!Вече ни ви вярваме,защо не започваш с реформите-всички служители на заплата и пенсия трябваше да са вънка,но си остана на думи! Всеки ден умират хора,толкова много безработни,хората изнемогват вече,а ти назначаваш заместници само...
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като КАК ще работи "заедно"? Радьовците ще наливат НАШИ пари в македонски "проекти", и макар че Борисов им остави пълна хазна, те ни обраха до шушка, нови 9 милиарда взеха назаем, Дамаджан врещи по медиите за "кражби" и досега НИЩО не е доказал, и КОЙ краде бре, комунисти гн...ус...ни? Не ни хвърляйте прах в очите, престанете да крадете, хората ИЗНЕМОГВАТ!
6
1
 
20
 
! Отговори
Тайни преговори преди 2 години
Какви разговори води Петков с Херо Мустафа в неделя вечерта в Министрски съвет. Какво се обсъжда зад гърба на народа на този таен и необявен в медиите разговор?
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спри с тия глупости за хвърляне на прах в очите бе, Кирчо Фигурантски! Болшевизмът винаги е вървял със срив на държавата от всякакъв характер, финансов, икономически, социален, здравеопазване, образование, национална сигурност и всичко, за което се сети човек. възстановете цената на тока, а оттам - и всичко останало! Кой КРАДЕ 9 МИЛИАРДА за 9 дни бе, Фигурантски! Такъв рекорд и в "Гинес" няма!
4
1
 
14
 
! Отговори
мандраджиев партизан преди 2 години
Дрогаре много работите почнаха всички да усещат никой неможе да си плати сметките и доходите се вдигнаха ама не догонват виденовата инфлация. с две думи направихте код Кафяво
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален предател, колко получи от американците да предадеш България?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще НИ работите заедно! Като видя мОн-чУ, че Кремъл и Брюксел отдавна го знаят каква е нула, Хиро му подаде кутре и той налапа ръката - *** и посредствен във всичко, но пък нарциси самозабравил се диктатор. Кирчо&Кокорчо са НИКОИ, ПРОСТО продължение на хищната ръка на ДС, и начело с Юмручко Фигурантов ще ни довършат до крак.