Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви

Проверете фирмата, намерете повече информация за нея
Обновена: 31 яну 2022 09:39 | 31 яну 2022 09:18, Ния Христова
108
Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви
Снимка: Pixabay

Зачестиха сигналите за измами с ремонти на покриви от мними майстори. Как можем да се предпазим от измами и какви са правата ни?

"Това не са редки случаи, има ги в практиката. Винаги е важно да направим подготовка, когато правим такива ремонти. Ако може да проверим фирмата, която ще извършва ремонта, да получим повече информация за нея. Това винаги помага. Когато се използва състоянието на клиента, това се нарича агресивна търговска практика. Това е, когато му се предлагат услуги, които не е поискал, или е в положение, в което не може да откаже", каза председателят на Сдружение за правна помощ на потребителите адвокат Димитър Деков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че всички тези ситуации са уредени от Закона за защита на потребителите.
 
"Агресивните търговки практики са забранени. Човекът трябва да се обърне към най-близките си, след което да потърси и специализирана помощ - адвокат, КЗП. Когато възникне спор между потребител и търговец, обикновеният начин за решаване на спорове са пред съда, но често заради ниската стойност на този спор потребителите решават да не се занимават. Оставят го където е, защото повдигането на една съдебна процедура е достатъчно дълга и достатъчно скъпа, не оправдава повдигането ѝ при такъв спор", допълни адвокат Деков.
 
"Надявам се, че в България ще развием алтернативна система за решаване на потребителски спорове, която предлага бърза и ефективна защита на правата на потребителите. Тази процедура ще бъде евтина, възможно е да се направи и онлайн. Тя ще облечи не само потребителите, но и съдебната система", посочи още адв. Димитър Деков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам коментарите доста хора в България са се сбъскали с такива или подобни измамници. Всички са категорични че са от маалата. Всеки е имал различно преживяване и се е справил/несправил по различен начин, защото имаме различни познати и възможности. Проблема е национален и трябва да му се обърне внимание на политическо равнище.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гледайте да си тръгнат възможно по-бързо и отказвайте други оферти." - Лошото е че се връщат когато не сте си вкъщи или сте сами. Изобщо не се захващайте с майстори на покриви, които не познавате лично, иначе ще патите много.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А какво да правим, ако тръгнат да ни лъжат?" - Осведомете са за цените и на най-дребното нещо и за технологията. Спорете с тях и отказвайте нещо, ако виждате че ви лъжат. Обаче стават агресивни, затова много внимавайте. Гледайте да си тръгнат възможно по-бързо и отказвайте други оферти.
48
1
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
Малко се увличаш. Малцинствата ги е страх от полиция и от тия със скъпите имоти и коли, че много бият и едните, и другите.
47
1
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Добре познати са ми тези схемички. Подобна случка в София се случи с фирма, която трябваше да извози едни отпадъци. От 100лв. станаха 1500. Е, безплатно ги извозиха. Едно, че сам се оправих (добре че имам оръжие) и второ, че викнах полиция.
46
0
 
0
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Помислих, че са внос от САЩ, че там има интересни предложения.
45
1
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Имам интерес, би ли дал сайт на фирмата?
44
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Те повечето такива 'специализирани' фирми са с едни *** майстори. Лесно ще ги разпознаете. Ремонт на покрив не е за всеки, на запад за тази дейност трябва да си учил занаят и да имаш диплома ... у нас всеки *** е специалист по покриви.
43
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Вашите автомобили са за тираджии и ММА "бойци", Ричковци и подобни със заплати на ръка. Нормалните хора, които имаме приличен доход, купуваме автомобил от магазина.
42
0
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Никой, който купува нов автомобил за тази стойност, не го изплаща целия... Не е икономически изгодно. Хората, можещи да си го позволят, както е казал и човекът в долния коментар, го сменят след втората или третата година и взимат следващия модел. И аз правя така, но автомобил над 120-140000 не мога да си позволя.
41
1
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Ти за колко си мислиш, че аз взимам кола, която по каталог струва 250к?! Първо, взимам я без ДДС, второ- с 55% остатъчна стойност. И твоите гробници тоталки за по 50-60к не ме вълнуват, ама изобщо. Така и така тавам толкова за кола от магазина, която така и така сменям след 2-3 години...
40
1
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Кола за 250к има гаранция. Ясно е, че караш барака за има-няма 20к и се фукаш как била 250. На такава за 250 никой няма да дойде да ти иска пари за ремонт, защото е в гаранция. Програмистите такива караме, та от личен опит казвам. Минат 2-3 години и сменяме с новия модел. Мерси.
39
5
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Преди да ми избиеш зъбите, ще съм извадил пистолета и ще съм те прострелял в краката (хората с американско мислене сме така, с пистолета навсякъде). Не знаеш никога на кого ще попаднеш и дали ти няма да се гърчиш. Е, животът достатъчно те е наказал тебе.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не се хващайте с Янис Билд ЕООД. Те са точно такива мошеници от мааалата.
37
0
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Като ги събориш няма да станеш по-богат или по-умен. Все ще си в тинята.
36
1
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Поредният бедняк с таралясник втора употреба се прави на мутра... И каква е тая барака с ремонт за 3000лв.? Сигурно някое Порше Кайен, което струва колкото половината заплата на програмист. Ахахахахааха. В багажника слагал хора... Падам от смях.
35
2
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Милионер не съм, но имам петцифрен месечен доход. Всъщност, ако сметнем всичките ми авоари, съм милионер със сигурност, да. Но, иначе, да- аз съм програмист на заплата + имам собствена компания и си лепя плочките сам. Хоби ми е. Даже и на приятели помагам за техните ремонти. За един ремонт мога да ти кажа всичко. Щом двойкаджията без диплома може да го прави, всеки на този свят може.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще се догаваряте с фирма или майстор които не познавате и не сте ги виждали, уредете срещата да е на съвсем друг адрес, който няма нищо общо с вашия имот или в някое кафене, бензиностанция и т.н. Огледайте ги добре и ако дойдат от онези индийците( па дори и избелени) изобщо не се договаряйте. Като откажете, те нямат възможност да се върнат и да отмъстят за отказа ви, защото не знаят кой е вашия имот. Много са отмъстителни - помнете това.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Именно заради тези циркове майстори у нас не стъпват. Гипсокартон, покриви, ВиК, ел., плочки, паркет- абсолютно всичко сам си правя, а жилището ми е дизайнерско като от списание. Вилата и тя. Единствените майстори, които влизат у нас, са мебелисти и дизайнери. И то отбрани мебелисти, които вече ми станаха приятели. Трябва да се иззида нещо или да се измаже гаража- викам приятели на по бира и сме готови за 2-3 дни. Есента правихме нова настилка в гаража. 60м2 за 1 ден настилка за гаражи.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Е то явно е логично, че човекът си купува хладилници за различни къщи" - Обърках се. Човек, който има само един имот никога не е имал повече, забравя че всъщност повечето хора в България има по няколко имота.