Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви

Проверете фирмата, намерете повече информация за нея
Обновена: 31 яну 2022 09:39 | 31 яну 2022 09:18, Ния Христова
108
Зачестяват сигналите за измами с "майстори" на покриви
Снимка: Pixabay

Зачестиха сигналите за измами с ремонти на покриви от мними майстори. Как можем да се предпазим от измами и какви са правата ни?

"Това не са редки случаи, има ги в практиката. Винаги е важно да направим подготовка, когато правим такива ремонти. Ако може да проверим фирмата, която ще извършва ремонта, да получим повече информация за нея. Това винаги помага. Когато се използва състоянието на клиента, това се нарича агресивна търговска практика. Това е, когато му се предлагат услуги, които не е поискал, или е в положение, в което не може да откаже", каза председателят на Сдружение за правна помощ на потребителите адвокат Димитър Деков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че всички тези ситуации са уредени от Закона за защита на потребителите.
 
"Агресивните търговки практики са забранени. Човекът трябва да се обърне към най-близките си, след което да потърси и специализирана помощ - адвокат, КЗП. Когато възникне спор между потребител и търговец, обикновеният начин за решаване на спорове са пред съда, но често заради ниската стойност на този спор потребителите решават да не се занимават. Оставят го където е, защото повдигането на една съдебна процедура е достатъчно дълга и достатъчно скъпа, не оправдава повдигането ѝ при такъв спор", допълни адвокат Деков.
 
"Надявам се, че в България ще развием алтернативна система за решаване на потребителски спорове, която предлага бърза и ефективна защита на правата на потребителите. Тази процедура ще бъде евтина, възможно е да се направи и онлайн. Тя ще облечи не само потребителите, но и съдебната система", посочи още адв. Димитър Деков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Chargeback следващия път. Затова в белия свят купуваме всичко САМО с КРЕДИТНА карта. Дефектира ли нещо, ела да видиш с какъв кеф отварям дирекнто оспорване, ако ми се прави на интересна отсрещната страна. Научете се как да пазарувате, бе хора... Случвало ми се е 3-4 пъти някой да не иска да върне пари и да отнасям спора до най-високо ниво. Във всички случаи си взимам парите.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да им давате аванси. Искате обезпечение и банкива гаранция. Банката прехвърля в свой акаунт техните пари и докато не Ви издадър акт не позволявате техните пари-банково обезпечение да бъде отблокирано. НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ СТРОИТЕЛИТЕ СА ГЕРБАДЖИЙСКИ МАФИОТЧЕТА
9
0
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Купувам компресор за климатик на автомобил (800 лв) , след 2 дни компресора дефектира, а от фирмата казаха неправилен монтаж. КЗП вдигат ръце и казват - неправилен монтаж без да са изискали фактура за монтаж, фактура за частта с гаранция и т.н. Корупцията в КЗП е чудовищна особено в регионалните структури.
8
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Предписанията на КЗП се чакат месец, а и са пожелателни. Тогава защо ни е тази институция? Подавам сигнал срещу сайт за хранителни добавки, където етикетите нямат нищо общо с истинския етикет на опаковката. Чаках цял месец КЗП да ме препрати към БАБХ, а след още месец БАБХ ме препрати към Агенцията по лекарства. И до днес сайта съществува и продава *** на децата, които са чисти стероиди, забранени в половината свят.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е когато няма държава, защо няма измам в други държави на запад? Аз ще ви кажа, защото първо ги хващат и после не се размотават 5-6г по съдилища с извиненията че изведнъж много са болни. После си ги вкарват в затвота а не като в Булг аристан, домашен арест или условна. И така, ето за това запада си е запад а ние сме блато. Просто и лесно, но тези отгоре се занимават с глупости и не оправят законите. Ден да мине друг да дойде, заплатат им върви а ние си оставаме роби.
6
0
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
Ето отще един Методи Йолов от София и Генекс - мошеник..
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамите ще продължат да зачестяват, докато българската държава не започне да се справя с електората. Осъждан не знам си колко пъти браатчед от маалата, с не знам си колко висящи дела, но е на свобода да тормози пенсионерите. Как става тая работа?
4
1
 
3
 
! Отговори
Гигов преди 2 години
До 1 Асан. Този навярно е един от най-върлите мошеници в страната.Иван от Делчево,Марин от Якоруда,Стоян от Кубрат,Васко от гр.Игнатиево,Венци Димитров и баща му Иван дъртия от с. Енево Шуменско,и хиляди знайни и незнайни герои.............
3
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Я ги показвайте тия "майстори" кои са, казвайте им имената поне ! Все ще се намери кой да си поговори с тях, и да ги стимулира да работят съвестно !
2
4
 
5
 
! Отговори
Признаци преди 2 години
Ако майсторите говорят на чист български и са повече от двама, значи ще ви излъжат.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ няма такива измами,оти там даже и пенсионерите имат дистанционно за моментално изключване на такива тарикати..