Алибегов: Помощите от държавата са по-скоро кредит

НАП проверява как са разходвани средствата
3 фев 2022 09:18, Ния Христова
57
Алибегов: Помощите от държавата са по-скоро кредит
Снимка: БГНЕС
През декември 2020 г. започна изплащане на помощи в размер на 20% от оборота за бизнеси, които са преустановили или ограничили дейността си по време на пандемията. Миналия месец НАП са започнали да изпращат покани за възстановяване на суми, заедно с лихвите, съобщи Нова тв.
 
От бизнеса смятат, че помощите са по-скоро кредит, а от приходната агенция поясниха, че техните действия са плод на непредставени отчети за употреба на средствата от страна на 66 фирми. 
 
"Интересното е, че само фаза 2 остава непроверена от НАП. Възмутително е, ако НАП е изплатила повече пари поради своя грешка, начинът е доброволно плащане от страна на фирмите, в никакъв случай не трябва да се начисляват лихви. Не е коректно да се мисли, че сме излъгали държавата. Казусът е крайно неприятен", сподели Алибегов.
 
Според Ричард Алибегов всички фирми, получили средства, трябва да представят отчет как са изразходени. 
 
"Възмути ме това, че НАП извършва проверка. Изпратихме им всички документи, които обаче агенцията вече имаше. Близо 60 дни те проверяваха информацията, след това допустимите бяха одобрени. Фирмите, които не са изпратили отчет, най-вероятно са във фаза 4, защото, за да се стигне дотук, трябва да са преминати другите фази", обясни той. 
 
И подчерта още, че във фаза 2 е било необходимо само съгласие за проверка на оборота. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али беееегай бе!Стига рева бе!Има хора една стотинка не получиха,а вие хем взехте нещо,хем ревете бе!Ами ако хич не ви дават като на другите а?!Яяяя го виж ти?!Затваряй и чакай по-добри времена бе Али!
29
2
 
12
 
! Отговори
Бавим топката преди 2 години
Това е просто бавене на топката, не се залъгвайте, че нещата се подобряват. Тея пари някой трябва да ги плаща, а в България след няколко години ще има нарушен баланс работещи - безработни - пенсионери. Държавата е пред фалит и това е само началото на кризата. Не е време за покупка на кола. По-скоро за автономни соларни системи, термопомпи, генеретори за ток... АЕЦ Козлодуй също има още 5-7 години живот, ако не се вземат спешни мерки за обновяване на блокове 5 и 6.
28
1
 
9
 
! Отговори
Хачо преди 2 години
Борисов си замина но господарите му останаха.
27
13
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Е това е промяната. Увеличените пенсии всъщност са намалени. Помощите са кредити. А новият държавен дълг всъщност е стар. Вчера Пелтека се изказа че: "Ако държавата не давала пари за нищо, хазната щяла да бъде на плюс" ?!? Демек ако не си харчите заплатата, портмонето все ще ви е пълно ! Това умозаключение сигурно във Харвард го научил.
26
1
 
12
 
! Отговори
Мазен преди 2 години
Сложи си касичка пред заведенията, да събереш за *** и топла вода някой лев.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиба бе
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нали каза , че си работи на сто процента и не спазва нищо в знак на протест, какви помощи чака тогава, бизнесът му би трябвало да цъфти???
23
0
 
24
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Кви помощи нали бойкотирате мерките, за такива никви помощи!!! Хем така хем иначе нестава
22
0
 
12
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Ако не пуснете тлъст бакшиш на Алибегачката той ще ви сложи в мусаката 2 метра косъм от срамните части. А в супата ви ще плъзне зелена храчка туберколозна.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как можаха от ресторантьорския бранш да се оставят такова неприятно и нечистоплътно лице да ги представлява? Та той е ходеща антиреклама и предизвиква единствено антипатии. Докато този некъпан и неподстриган индивид обикаля телевизиите да се жалва, никой няма да се почувства съпричастен към проблемите на ресторантьорите и да ги подкрепи в иначе, справедливите им искания.
20
5
 
9
 
! Отговори
Джонев преди 2 години
НАП 15 години спа и през това време Лукойл изнесе всички печалби в Русия. Какви помощи ще раздават НАП като държавата е фалирала? добре че са американците да пуснат някой долар че и Русия взе да гълта вода.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най вероятно идеята е на някой натегач хрантутник на герб от НАП , който иска да блесне и да се замаже в очите на Канадското ръководство за да не му изстине топлото и безполезното място.
18
5
 
3
 
! Отговори
Екстра е на кръчма! преди 2 години
Цени народни - 2 за лев и 1 бакшиш...кеф!
17
21
 
6
 
! Отговори
Бонго преди 2 години
Тотален срив за икономиката ще има! Само кръчмите работеха в тази забравена от Бога държава и те решиха и тях да ги унищожат. Най-страшния вирус е в главите и това е вируса на страха.
16
12
 
3
 
! Отговори
малък ресторант преди 2 години
Това новата идея на онова нескопосн0 сeнилно старче хАсан Василев от Финансово министерство ли е? Дето не може да смята наум с прости числа и иска бюджет за 69 млд за да хрантути безполезните търтоиди на държавна служба.Набедено за икономист и финансист. За него помощ на бизнеса явно означава бърз кредит,който да връщаш.Такъв см0тльо и некомпетентник скоро ще усети народната либоф много скоро.
15
5
 
31
 
! Отговори
хм преди 2 години
Изключително нагъл и противен човек. Не понясям хора, които само мрънкат и искат. Хора, които се държат така, сякаш другите все са им длъжни за нещо.
14
6
 
10
 
! Отговори
Станчев преди 2 години
"Промяната" се оказа подмяна защото господарите на Борисов и Пеевски още управляват и те нямат понятие от икономика, а само от рекет, изнудване и разруха.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да му навият една пачка столевки и да му ги наврът в...., та да се спре накрая!
12
1
 
20
 
! Отговори
Ивано преди 2 години
А Борисов и Пеевски са източили милиарди народна пара към офшорни сметки и тях НАП няма да ги проверява.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека каже тоя наглец какви заплати плаща, осигурява ли си хората? някакви данъци тая мазна *** изобщо плаща ли?